Άρχισαν τα όργανα. Υποχρεωτικές αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών

Δήλωση          

των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Καλούση Ακρίτα 6974750410

 Παπασπύρου Νίκου 6975308409

 paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

Άρχισαν τα όργανα.

Υποχρεωτικές αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών

Η διαδικασία της αναγκαστικής απόσπασης πήρε σάρκα και οστά. Με μια απόφαση του Περιφερειακού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας αποσπάστηκε δάσκαλος από την Βοιωτία στη Φθιώτιδα γιατί σύμφωνα με το Περιφερειάρχη κρίθηκε υπεράριθμος. Η Υφυπουργός παιδείας δηλώνει σε εφημερίδα, εμμέσως πλην σαφώς,  ότι εκπαιδευτικοί θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία εφόσον κριθεί κάτι τέτοιο από το υπουργικό συμβούλιο, δηλώνει επίσης ότι οι «πλεονάζοντες ή υπεράριθμοι» εκπαιδευτικοί θα διατεθούν στους δήμους για να καλύψουν ανάγκες του δήμου .

Γίνεται κατανοητό ότι σε αυτή τη διαδικασία των περικοπών , της λιτότητας, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων που επιβάλει με αυταρχικό και φασιστικό τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά εντολή της Ε.Ε. του ΔΝΤ δεν θα τη γλιτώσει κανείς κλάδος.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επέμβει ΤΩΡΑ στον Περιφερειακό Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας για ανάκληση της απόσπασης και να οργανώσει από κοινού με τους συλλόγους Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφέρειας κηρύσσοντας στάση εργασίας.

Αυτή την ώρα απαιτείται αποφασιστικός απεργιακός συντονισμένος αγώνας διαρκείας για να ανατρέψουμε τη λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να εμποδίσουμε κάθε επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής να κάνει το ίδιο, για να διώξουμε την ΤΡΟΪΚΑ, το ΔΝΤ, για να καταργήσουμε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.