Ιαν 082014
 

Με την απαγόρευση της διαδήλωσης πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ξεκινάει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. δείχνοντας το πραγματικό αυταρχικό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μάλιστα, το μεσημέρι, οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνέλαβαν στα Προπύλαια τον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.  Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη και ότι ο σύντροφος θα κρατηθεί απόψε στη ΓΑΔΑ !

Η συγκέντρωση και η πορεία έγινε και μάλιστα με μαζικότητα, αποφασιστικότητα και παλμό σε πείσμα των απαγορεύσεων. Στην Ομόνοια, στην αρχή της Σταδίου, η πορεία εμποδίστηκε από τα ΜΑΤ να προχωρήσει στη Σταδίου. Ακολούθησε πορεία προς το Πολυτεχνείο. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Αύριο Πέμπτη 9/1, στις 11.30, ο σ. Αντωνόπουλος θα οδηγηθεί στην εισαγγελία (δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 16) με την αυτόφωρη διαδικασία και με κατηγορίες «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση» και «αντίσταση κατά της αρχής». Οργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια. Με τη μαζική συμμετοχή μας στα δικαστήρια, την άμεση έκδοση ψηφισμάτων από σωματεία και φορείς να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή του.

Παραθέτουμε το ψήφισμα της ΔΟΕ για τα γεγονότα :

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την επιχείρηση απαγόρευσης διαδήλωσης

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της επιχείρησης απαγόρευσης διαδήλωσης που οργανώνεται την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, με αφορμή την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Η απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ με την αιτιολογία ότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές», εισάγουν ένα επικίνδυνο σκεπτικό σε σχέση με τον περιορισμό στοιχειωδών δημοκρατικών κατακτήσεων.

 Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει άμεσα την απαγόρευση που θυμίζει άλλες εποχές.

 

Από τη Δ.Ο.Ε. 

Sorry, the comment form is closed at this time.