ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έχουμε πόλεμο μην το ξεχνάς μωρό μου!!

Παιδαγωγικός Όμλος

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε  Τρίτη 18-12-2013

Έχουμε πόλεμο μην το ξεχνάς μωρό μου

 

 

Ορίστε που κατάντησαν οι ζηλωτές της αξιολόγησης :

σε παρεκκλήσια και καφετέριες ξενοδοχείων κρύβονται οι οργανωτές των “σεμιναρίων” της ντροπής

 

 

Στη βίλα των οργίων κρυβόταν ο Κωνσταντάρας και η Μέλπω Ζαρόκωστα στην αντίστοιχη ελληνική ταινία για να απολαύσουν τον –παράνομο τότε –  έρωτά τους. Σε παρεκκλήσια, καφετέριες και γκαράζ ξενοδοχείων καταφεύγουν σήμερα οι σύγχρονοι ζηλωτές της αξιολόγησης μήπως και καταφέρουν να οργανώσουν μετά κόπων και βασάνων κάτι που να μοιάζει με σεμινάριο διευθυντών «για την αυτοαξιολόγηση» !  Εκεί κατάντησαν, να αναζητούν σε εκκλησίες και ξενοδοχεία φιλόξενους χώρους αφού στις κακοτράχαλες ράχες της εκπαίδευσης στάθηκε αδύνατο να στήσουν έστω και ένα σεμινάριο, ακόμα και στις ακριτικές επαρχιακές πόλεις, ακόμα και μέσα στο ίδιο το Υπουργείο Παιδείας : Δεν είναι μόνο η Κομοτηνή, η Κρήτη, αλλά και η Χαλκιδική, η Πιερία, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Ημαθία, η Έδεσσα, οι Κυκλάδες, η Λέσβος, η Κοζάνη, η Ικαρία και  πολλές άλλες πόλεις  που με μαζικό τρόπο είτε ματαιώνονται τα σεμινάρια είτε αναβάλλονται κάτω από την κατακραυγή και τη μαζική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

 

Πράγματι, οι image makers της αξιολόγησης προσφέρουν άφθονο γέλιο σκηνοθετώντας μια παρωδία «σεμιναρίων» που θυμίζει ταινίες των Μόντυ Πάιθονς και δίκαια θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις κορυφαίες στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο, ας μην έχουμε αυταπάτες. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και η μάχη σκληρή. Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο : τα μικρά ταξικά επεισόδια της αναμέτρησης γύρω από τα σεμινάρια είναι μόνο ένα ελάχιστο μέρος αυτού του αιματηρού πολέμου. Ας μην ξεχνάμε τους 2500 συναδέλφους της δευτεροβάθμιας που σε λίγους μήνες περνούν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο καθεστώς της αργίας.

 

Ας προσέξουμε λοιπόν. Οι σειρήνες που μας λένε ότι «η αυτοαξιολόγηση είναι ανώδυνη», ότι  «η αξιολόγηση θα μας οδηγήσει στην προαγωγή», ότι «πρέπει να έχουμε κι εμείς μια πρόταση για την αξιολόγηση» απλά προετοιμάζουν την καταστροφή μας. Οποία «αθωότης» άλλωστε ! Πρόταση για την αξιολόγηση σε αυτή την περίοδο της κοινωνικής σφαγής ! Ας τους κλείσουμε το δρόμο σαν ένας άνθρωπος.

 

 

Σε όσους μας ρωτούν τι θα πούμε  στους γονείς για την αξιολόγηση απαντάμε : στους γονείς θα μιλήσουμε θαρρετά ότι μαθαίνουμε τα παιδιά τους γράμματα, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλου του λαού στο ψωμί και τη δουλειά.

 

Όσο για μας ;

 

Το δηλώνουμε και να το ξέρουν : και την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 12 το βράδυ να οργανώσουν “σεμινάριο” εμείς θα είμαστε εκεί !

 

Μαζί με όλο τον κόσμο της μαχόμενης εκπαίδευσης.

 

Ας κοπιάσουν λοιπόν !

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ «ΕΡΓΑΣΙΑΣ»/ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΡΚΟ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ!