ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr,  paremvasisdoe@gmail.com                                        Κυριακή,  15 Σεπτέμβρη 2013

 

 

Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί

ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή

 

 

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

 

Από τη Δευτέρα 16/9, οι συνάδελφοι μας της δευτεροβάθμιας, με απόφαση των ΓΣ τους, ξεκινάνε απεργιακό αγώνα διαρκείας, έναν αγώνα ζωής και θανάτου για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών. Για να ανατραπεί το μέτρο της διαθεσιμότητας, να μην περάσουν οι απολύσεις συναδέλφων και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Μαζί τους, ξεκινούν απεργιακό αγώνα διαρκείας, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, όλες οι Ομοσπονδίες των ασφαλιστικών ταμείων και μια σειρά κλάδοι του δημοσίου. Αυτή την κρίσιμη ώρα, το ΔΣ της ΔΟΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, ΠΑΜΕ) επιχειρεί να κρατήσει τον κλάδο μας καθηλωμένο μονάχα στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

 

Είναι γνωστή η πρωτοβουλία των 27 Συλλόγων ΠΕ που ενεργοποίησαν τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων και υποχρέωσαν το ΔΣ της ΔΟΕ να καλέσει σε ΓΣ και ολομέλεια προέδρων. Παρά την τακτική κωλυσιεργίας και υπονόμευσης του ΔΣ της ΔΟΕ, οι ΓΣ έγιναν, είχαν μαζικότητα και μάλιστα 36 Σύλλογοι είχαν απαρτία και 21 από αυτούς υπερψήφισαν την πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες.

  Συναδέλφισσες/οι

Σήμερα οι Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας προχωρούν στην πλασματική δημιουργία  υπεραρίθμων συναδέλφων μέσω της κατάργησης ουσιαστικά της λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου τόσο στα κλασικού τύπου όσο και στα ΕΑΕΠ σχολεία με στόχο τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Επόμενος στόχος των περικοπών στα πλαίσια της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, τα τμήματα ένταξης ! Ακόμα και τώρα η απόφαση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΔΟΕ δεν αλλάζει! Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων, αφού διαπίστωσαν ότι η πρόταση για πενθήμερες μειοψηφεί και μπροστά στην ανάγκη απεργιακής απάντησης στην καταιγίδα που έρχεται, κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση για 48ωρη απεργία στις 16-17/9, συμπληρωματικά με την 48ωρη της ΑΔΕΔΥ. Ούτε αυτή την πρόταση δεν ψήφισαν οι ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, ΠΑΜΕ, που επέμεναν έως το τέλος αποκλειστικά στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ. Αρκέστηκαν μόνο στην απόφαση για συγκέντρωση στις Περιφέρειες και στάση εργασίας τη Δευτέρα 16/9.

πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς

Σήμερα, 12 Σύλλογοι  των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας δίνουν το παρόν  στη μάχη κηρύσσοντας συμπληρωματικά 3ωρες  στάσεις εργασίας για την Δευτέρα ώστε η 16/9 να είναι ημέρα απεργίας και για τους κλάδους της Πρωτοβάθμιας, να δοθεί ουσιαστικά η μάχη στα ΠΥΣΠΕ και να περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα της αντίστασης. Τέτοιες αποφάσεις έχουν λάβει ήδη  οι περισσότεροι σύλλογοι της Α΄ και Γ΄ Αθήνας. Ταυτόχρονα, σε πολλά ΠΥΣΠΕ και περιφέρειες όλης της χώρας οργανώθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις όπου σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ !

Συναδέλφισσες,οι

Την απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου και απαξίωσης  του έργου μας, θα τη δώσει ο μαχόμενος κόσμος της εκπαίδευσης.

Κάθε σχολείο να γίνει και μια εστία αντίστασης, σε κάθε σχολείο, δάσκαλοι και γονείς μαζί να φτιάξουν επιτροπή αγώνα.

Όλοι –ες στις κινητοποιήσεις από αύριο το πρωί, στα ΠΥΣΠΕ και τις Περιφέρειες όλης της χώρας, να ανατρέψουμε την εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου, να μπλοκάρουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Όλοι στα απεργιακά συλλαλητήρια μαζί με τους καθηγητές. Όλοι-ες στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Συλλόγων και τη 48ωρη απεργία στις 18-19/9.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις ΓΣ της Πέμπτης στους Συλλόγους ΠΕ, να υπερψηφίσουμε την πρόταση για πενθήμερη απεργία την εβδομάδα 23/9 -29/9.

Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ να ενεργοποιήσουν τον κανονισμό ολομέλειας και να καλέσουν σε ολομέλεια προέδρων στις 21/9 στην παραπάνω κατεύθυνση.

Στις 23 Σεπτεμβρίου φτάνει η αντιπροσωπεία της Τρόικας στην Αθήνα! Καλούμε σε γενίκευση του απεργιακού αγώνα, σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών/αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Ήρθε η ώρα για κοινό μέτωπο των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων.