Ιούλ 112013
 

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ Η ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ;

 

160.000 ΕΚΠ/ΚΟΙ, 50.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ,

50.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

 

Η κυβέρνηση των απολύσεων και της ανεργίας, του «μαύρου» της ΕΡΤ, της κοινωνικής βαρβαρότητας επέλεξε 2.500 εκπαιδευτικούς, 2.200 σχολικούς φύλακες και 3.500 υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας για να θρέψει αυτό το καλοκαίρι το μινώταυρο της ΕΕ και του ΔΝΤ, τις τράπεζες και τους εργοδότες, τους διεθνείς τοκογλύφους. Όλα αυτά στα πλαίσια ενός τέταρτου, «μίνι» Μνημονίου για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα ώστε να δώσει την έγκρισή της σε μια δόση που δε θα πάει σε μισθούς και συντάξεις, αλλά σε τόκους και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για τους εκπαιδευτικούς: αγωνιστικός ξεσηκωμός, αγωνιστικό μέτωπο με το υπόλοιπο δημόσιο, συμπόρευση με τον ιδιωτικό τομέα, τους ανέργους, την κοινωνική πλειοψηφία για να ηττηθεί η κυβέρνηση που μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Οι αθλιότητες του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ

Την ώρα που συμβαίνουν αυτά, που οι εκπαιδευτικοί της Β’ βάθμιας προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, που οι εργαζόμενοι στους δήμους προκαλούν τεράστια συλλαλητήρια, το Δ.Σ. της ΔΟΕ όχι απλώς λάμπει δια της απουσίας του αλλά αντίθετα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τη μη συγκρότηση προεδρείου για να ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ταυτόχρονα ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ για την Πέμπτη 11/7 και η πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ αποφάσισαν την αναβολή του για τη Δευτέρα 15/7!!!).

Μακριά από τις αγωνίες του κόσμου της εκπαίδευσης, δεμένοι απόλυτα με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην κυβέρνησή τους διασπούν συνειδητά το πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Είναι φανερό ότι η πρόταση της ΔΑΚΕ για πρόεδρο της Ομοσπονδίας το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., Χαρ. Κόκκινο προμηνύει και τη στάση που πρόκειται να ακολουθήσουν στο συνδικάτο. Ν.Δ. και  ΠΑΣΟΚ με τους πολιτικούς εκπροσώπους σε κυβέρνηση και κόμμα, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα θα αποφασίζουν και θα υλοποιούν τα μέτρα λεηλασίας και οι εκπρόσωποί τους στο συνδικάτο θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην ξεσπούν πραγματικοί αγώνες ανατροπής, να απογοητεύουν τους εργαζόμενους και να τους οδηγούν στην παράλυση.

 

Δεν θα περιμένουμε τη σφαγή μας

Δε θα τους περιμένουμε!!! Χρειάζεται ΤΩΡΑ να ανασυνταχτούν οι σύλλογοι της Π.Ε. και να προχωρήσουν σε ευρύ συντονισμό με τις ΕΛΜΕ. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε όλες τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος και να οργανώσουν την αντεπίθεση των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων.

Απολύουν καθηγητές, διαλύουν την τεχνική εκπαίδευση και προσφέρουν κερδοφορία στους σχολάρχες ΙΕΚ και κολεγίων

Στα non paper της βρόμικης κυβερνητικής προπαγάνδας αναπαράγονται ψέματα για δήθεν  βελτίωση της εκπαίδευσης μέσα από τις απολύσεις. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιλογή διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης, με κατάργηση των 46 από τις 110 ειδικότητες. Η προοπτική της για την εποχή του Μνημονίου δεν είναι άλλη από την οργάνωση της «μαθητείας», δηλαδή της δωρεάν και ανασφάλιστης εργασίας των νέων. Όλες οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις αφορούν αποκλειστικά κοινωνικά δικαιώματα και υπηρεσίες που παραδίνονται στην κερδοσκοπία των ιδιωτών ή απλά καταργούνται. Παράλληλα επιδίωξη είναι η απαλλαγή της υποχρέωσης του κράτους από τις δαπάνες μόρφωσης της νέας γενιάς σε αυτούς τους τομείς, αλλά και η απόλυση καταρχήν 2.500 ειδικευμένων εκπαιδευτικών –προσφορά στην τρόικα για τον Ιούλιο. Διότι όπως τονίζει η κυβέρνηση «2.500 απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στην δέσμευσή μας για 12.500 διαθεσιμότητες, εκ των οποίων 7.500 θα είναι εκπαιδευτικοί». Η κυβέρνηση τονίζει πως ο συμφωνημένος από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών «αποχωρήσεων» τη διετία 2013 – 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος – 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 – παραμένει σταθερός.

Έπεται, λοιπόν, και συνέχεια… Οι συνάδελφοι που μπαίνουν στο στόχαστρο δεν κλείνουν τον κατάλογο, αλλά τον ανοίγουν. Ο μηχανισμός κατασκευής πλεονασμάτων σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση δουλεύει μέρα νύχτα για να προστεθούν οι δήθεν υπεράριθμοι, οι «επίορκοι», οι χρόνια πάσχοντες, οι «ανάξιοι» της αξιολόγησης.

Η απαράδεκτη διαβεβαίωση ότι οι «περίσσιοι» θα έχουν προτεραιότητα για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι δε δείχνει τίποτα άλλο από το γεγονός ότι για την κυβέρνηση το μόνο που περισσεύει είναι η μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία, στην εκπαίδευση και παντού. Αυτό επιβάλλει εξάλλου η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κοινωνικός όλεθρος των «εθνοσωτήριων μνημονιακών κυβερνήσεων» κατόρθωσε 6 στους 10 πολίτες να μην μπορούν να πληρώσουν γιατρό, 4 στους 10 να μην έχουν τη δαπάνη για διατροφή, 6 στους 10 πολίτες που νοσούν δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα 5 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο. «Ανάπτυξη» με ανεργία στο 30% και μισθούς στην καλύτερη περίπτωση 400 ευρώ… Αυτοί διαλύουν και την εκπαίδευση. Δεν παίρνει διορθώσεις, δε χωράει συζήτηση και διαπραγματεύσεις. Μόνο αγώνας για την ανατροπή.

Η συκοφάντηση των εκπαιδευτικών ως πλεονασματικών, ο μηδενισμός της προσφοράς τους, η απαξίωση της εργασίας τους έχει στόχο καταρχήν τους ίδιους. Να πειστούν ότι δεν αξίζουν, ότι δε θα υπάρχει αλληλεγγύη, ότι αν αγωνιστούν δε θα έχουν καμιά τύχη. Το είδαμε το έργο ξανά ενόψει της απεργίας των καθηγητών στις εξετάσεις που δεν έγινε.

Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλοι όσοι χλεύασαν, κατήγγειλαν (ΠΑΜΕ) και πραξικοπηματικά ακύρωσαν (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ,ΕΡΑ) αυτή την απεργία φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις εξελίξεις.

Η ΕΡΤ και το μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης που αγκάλιασε τον αγώνα των εργαζομένων, έδειξε ότι ο λαός δε στηρίζει την κυβέρνηση της κοινωνικής χρεοκοπίας.

Όλες/όλοι στις συγκεντρώσεις, στις συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις στις περιφέρειες και στις διευθύνσεις, στις πλατείες και τα σχολεία. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, καμιά απόλυση δεν θα γίνει αποδεκτή, κανένα παζάρι με την πολιτική της ανθρωποφαγίας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, μαζί με γονείς, μαθητές, εργαζόμενους, όλη την κοινωνία. Οι απολύσεις εκπαιδευτικών δε θίγουν μόνο τους ίδιους. Θίγουν πρώτα και κύρια την ανάγκη για δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Την αποφασιστική αυτή μάχη θα τη δώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στην υγεία, στους δήμους, στις ΔΕΚΟ. Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε η δύναμη που θα κερδίσει. Και για να κερδίσει πρέπει να βαδίσει από κοινού με όσους δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη, στον Κατσέλη, στα Τσιμέντα Χαλκίδος, στους 2.500 σχολικούς φύλακες κ.α. ενάντια στις απολύσεις, για το μεροκάματο, για ζωή με αξιοπρέπεια.

Με αγώνα αποφασιστικό, συντονισμένο διακλαδικό αγώνα, στηριγμένο στη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, μπορούμε να νικήσουμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θυσιάζει τις ζωές, τα δικαιώματα και το δημόσιο πλούτου για να γεμίζουν οι λογαριασμοί των τραπεζιτών και βιομηχάνων, της ΕΕ και των τοκογλύφων.

 

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ

Στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας, 15 Ιουλίου 2013, το απόγευμα στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής.

Στη Γενική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση, την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.