Ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ    

Αλληλεγγύη στη Villa Amalias και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Όλοι – ες στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 12 Γενάρη, 12 μ.μ., στα Προπύλαια

 Με τις εισβολές των αστυνομικών δυνάμεων στις καταλήψεις στέγης και τις δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών, η  μνημονιακή κυβέρνηση κλιμακώνει το κύμα κρατικής βίας και καταστολής. Οι επιχειρήσεις αυτές, έρχονται σαν συνέχεια της εισβολής της αστυνομίας στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης ενάντια στους φοιτητές που παλεύουν για να μη χάσουν τη διαμονή τους στην εστία αλλά και στην ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικοί αγώνες, με τις συλλήψεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη, το χτύπημα διαδηλώσεων και των κοινωνικών αγώνων.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, μίλησε σήμερα για «δυνάμεις της ανομίας και του χάους που εμποδίζουν τη χώρα να μπει στην ανάπτυξη». Οι μόνες δυνάμεις ανομίας και χάους, σε αυτή τη χώρα, είναι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ (με την ευγενική χορηγία της Χρυσής Αυγής), η τρόικα ΕΕ και ΔΝΤ και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν με δεκανίκι τους τα ξεπουλημένα μέσα Μ.Μ.Ε.  Είναι αυτοί που έχουν βυθίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Είναι αυτοί που διαλύουν συστηματικά τη δημόσια εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία. Είναι αυτοί που όμηροι των σκανδάλων και των μιζών εκτελούν τις εντολές του διεθνούς κατεστημένου ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο. Είναι αυτοί που επιστρατεύουν την καταστολή και τις ολοκληρωτικές μεθόδους, το παρακράτος και τη φασιστική βία για να χτυπήσουν το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα.

Αντίθετα, οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι, αυτοοργανωμένοι χώροι, είναι κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων. Η Villa Amalias εδώ και 22 χρόνια, λειτουργεί ως κέντρο κοινωνικής, πολιτικής, αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης σε μια ευαίσθητη περιοχή. Αποτελεί κύτταρο πολιτιστικής δράσης με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές ως ένα σύνολο πολιτιστικών προτάσεων αντίπαλο και ανταγωνιστικό με τον αγοραίο «πολιτισμό» της εμπορευματοποίησης. Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι ένα εγχείρημα ενοχλητικό για τα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα πολύτιμο για το κίνημα. Για όλους αυτούς τους λόγους, αξίζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας.

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να αποχωρήσει η αστυνομία