Νοέ 212012
 

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

Π ΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

                                                                                                                Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

 

Από το απόγευμα της Τετάρτης 14 Νοέμβρη και μετά την δολοφονία από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής του ηγετικού στελέχους της Χαμάς Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι, το Ισραήλ ξεκίνησε και επισήμως την επίθεσή του από αέρα και θάλασσα στην αποκλεισμένη και πολιορκημένη Γάζα, δολοφονώντας δεκάδες Παλαιστίνιους, αμάχους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει ήδη τους 130, με πάνω από 850 τραυματίες.
Εφιαλτικά επαναλαμβανόμενο το κράτος- τρομοκράτης του Ισραήλ, μετά την επιχείρηση «Χυτός Μόλυβδος» (27 Δεκεμβρίου 2008 – Ιανουάριος 2009, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι, άμαχοι στην πλειονότητά τους, μεταξύ των οποίων πάνω από 300 παιδιά) συνεχίζει το δολοφονικό του έργο με την επιχείρηση «Αμυντικός Στύλος»  σε μια συνεχιζόμενη και οργανωμένη γενοκτονία ενός λαού που δεν έχει πάψει στιγμή να παλεύει για την ελευθερία    του.

 

Με τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε ευθέως ότι «βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ» και με τις πλάτες της …κατόχου του νόμπελ ειρήνης Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει την κτηνωδία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Συνένοχη είναι και η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού από το καλοκαίρι έχουν ενταθεί οι ανταλλαγές επισκέψεων Ελλήνων και ισραηλινών αξιωματούχων, ενώ πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις των ισραηλινών μαχητικών, κάνοντας πρόβα τζενεράλε για το βομβαρδισμό των αμάχων. Όλοι τούτοι λένε πολύ απλά ότι αυτός ο οποίος κατέχει με την βία ξένα εδάφη και  καταπιέζει έναν ολόκληρο λαό χρησιμοποιώντας τακτικές γενοκτονίας έχει το δικαίωμα να «αμύνεται», ενώ αυτός που του έχουν κλέψει την γη, που του καταπατούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελευθερία, δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί και να διεκδικήσει από τον άρπαγα αυτά που του ανήκουν.

 

Οι λαοί όλου του κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών της Παλαιστίνης που αντέχουν ενάντια στην ισχυρή πολεμική μηχανή του Ισραήλ, ζητώντας την άμεση παύση της επίθεσης και την ανατροπή κάθε σχεδίου για κλιμάκωση του βομβαρδισμού και χερσαία επιδρομή. Στηρίζουμε τον ιστορικό αγώνα των Παλαιστινίων και την ένοπλη αντίστασή τους, παλεύουμε για την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών πολιτικών και για την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Χρέος των εκπαιδευτικών είναι να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό στις σχολικές αίθουσες. Να αναδείξουμε τον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στη Φατίμα, στον Τάρεκ, στον Άσραφ και σε όλα εκείνα τα παιδιά που ζουν το αποτρόπαιο πρόσωπο ενός πολέμου που τους στερεί όχι μόνο τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν ως παιδιά αλλά το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Να τους πούμε ότι ο κοινωνικός πόλεμος που ζούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και που τα θύματά του είναι και οι δικοί μας μαθητές,  ξεκινά από τον ίδιο αντίπαλο: την αχόρταγη ανάγκη του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, που για μας σημαίνει οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, για τους Παλαιστίνιους αρπαγή της ίδιας τους της γης, στέρηση της ίδιας τους της ζωής και της ελευθερίας.

.

Sorry, the comment form is closed at this time.