Διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή και τις φασιστικές επιθέσεις

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10, στις 1 μ.μ. στην πλ. Αμερικής

Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει την τελευταία εβδομάδα το κράτος, οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί αλλά και η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής απέναντι σε αγωνιζόμενα κομμάτια της νεολαίας, της κοινωνίας, αγωνιζόμενους κλάδους εργαζομένων και απέναντι στους μετανάστες.

Οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, οι διαδηλωτές ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι αντιφασίστες διαδηλωτές, «γνώρισαν» το τι σημαίνει κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους την εποχή του μνημονίου, με συλλήψεις, χημικά, ξύλο, δίκες.

Την ίδια στιγμή, όπου δεν παρεμβαίνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και της συγκυβέρνησης,  αυτό το ρόλο παίζει η Χρυσή Αυγή. Επιθέσεις δολοφονικού χαρακτήρα απέναντι σε μετανάστες, απέναντι σε αγωνιζόμενους νεολαίους κι εργαζόμενους.

Πρόσφατο παράδειγμα στη γειτονιά μας, στην Πλ. Αμερικής όταν, μόλις πριν δέκα μέρες οι νεοναζί επιχείρησαν δύο φορές πογκρόμ  με στόχο την κοινότητα των Τανζανών και μαγαζιά άλλων μεταναστών, που ευτυχώς τη δεύτερη φορά αποσοβήθηκε χάρη στη μαζική παρέμβαση εκατοντάδων αντιφασιστών, ενώ οι οργανωμένες θρασύδειλες νυχτερινές επιθέσεις με μαχαίρια, λοστούς και άλλα φονικά εργαλεία είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν τουλάχιστον, την πλήρη κάλυψη των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, όπως έδειξε και η πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον αντιφασιστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα το προηγούμενο Σάββατο, που συνοδεύτηκε από ξύλο και βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ. 

Ταυτόχρονα στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής μπαίνουν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νοσοκομεία.

Η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε πλήρη αρμονία  με το ΔΝΤ και την ΕΕ μετατρέπει τους μετανάστες σε “εσωτερικό εχθρό”, τους αγωνιζόμενους εργάτες σε “εχθρό” της κοινωνικής ειρήνης και τους καταγγέλλει για διασάλευση της τάξης. Η επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού στην οποία καταφεύγει η κυβέρνηση δε θα περάσει. Ο λαός θα δώσει την απάντηση με κοινούς, αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες.  Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση των μνημονίων και του κεφαλαίου.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διαδήλωση στα Πατήσια ενάντια στην κρατική καταστολή, και τις φασιστικές επιθέσεις, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 1μ.μ., στην πλ. Αμερικής.

Κάτω η κρατική καταστολή!

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Στοπ στις ρατσιστικές επιθέσεις!