Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ για τις εκλογές του συλλόγου‏

Στις 6 Ιούνη ψηφίζουμε με την ελπίδα

του αγώνα και της ανατροπής κόντρα

στην εξαθλίωση των μνημονίων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ     

αυτόνομο μέλος του δικτύου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

    Συναδέλφισσες, -οι

Oι εκλογές της 6ης Μάη αποτελoύν μια ποιοτική τομή στην πολιτική ζωή του τόπου καθώς κατέγραψαν με ηχηρό τρόπο την ήττα της πολιτικής των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και της κοινωνικής εξαθλίωσης, την ήττα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, με την αποστροφή σ’ αυτούς 3,5 εκατ. ψηφοφόρων. Οι μεγαλειώδεις αγώνες της τελευταίας διετίας εκφράστηκαν με την κατάρρευση του δικομματικού πολιτικού συστήματος.

Παρά το ότι η αμφισβήτηση των μνημονίων και η κατάρρευση του δικομματισμού είχε αριστερά χαρακτηριστικά, καμιά λύση προς όφελος του λαού δεν μπορεί να προκύψει εάν αυτή δεν στηρίζεται από ένα μαχητικό ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα το οποίο και θα δρομολογήσει αλλαγή πορείας σε όλα τα επίπεδα και δρόμους που δεν κινούνται στα πλαίσια της Ε.Ε. και της ευρωζώνης.

Ήδη παρά την πολιτική ρευστότητα η πολιτική του μνημονίου και οι «υποχρεώσεις» από την δανειακή σύμβαση προχωρούν με τις ιδιωτικοποιήσεις των οργανισμών του δημοσίου τομέα, την επικράτηση  της ζούγκλας των ατομικών συμβάσεων με τη μετενέργεια, τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στους μισθούς στο δημόσιο, τις απολύσεις, την αύξηση της ανεργίας, τις νέες φοροεπιδρομές μέσω των φορολογικών δηλώσεων  και τα νέα χαράτσια.

 

Οι εκλογές στο Σύλλογό μας

    Στη νέα συγκυρία μπαίνουν  ξεκάθαρα πλέον τα ερωτήματα τι σωματεία, τι μορφές οργάνωσης των αγώνων χρειαζόμαστε. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που λειτουργεί ως ιμάντας μεταβίβασης της πολιτικής της βαρβαρότητας και κυματοθραύστης της λαϊκής οργής, είναι αυτή τη στιγμή πολιτικά μετέωρη. Τόσο η ΠΑΣΚ όσο και η ΔΑΚΕ και αυτή τη χρονιά, με τις κοινές τους αποφάσεις σε όλα τα ζητήματα στη ΔΟΕ, φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τι θα γίνει με το πρόγραμμα δράσης στη Γ.Σ. της ΔΟΕ, με τη διαπραγμάτευση των όρων σφαγής μας μέσω της αξιολόγησης. Οι παρατάξεις αυτές δεν βρήκαν λέξη να πουν και συντάχτηκαν με τον εκφασισμό που προώθησε η Διαμαντοπούλου στα σχολεία με την αξιολόγηση, την προώθηση και υπεράσπιση του νέου σχολείου, κ.ά.

• Στο Σύλλογό μας η παράταξη της ΠΑΣΚ και η πλειονότητα των υποψηφίων της σήμερα παρουσιάζεται ενόψει των εκλογών ως «ανεξάρτητη», λες και δεν συνέβη τίποτε τη χρονιά που πέρασε, για να υπηρετήσουν αύριο από καλύτερες θέσεις τη νέα μνημονιακή πολιτική του κ. Βενιζέλου.

• Η τοπική ΔΑΚΕ, στηρίζοντας την πολιτική των μνημονίων και υπηρετώντας πιστά την υλοποίηση του σχολείου της αγοράς, έχει περιορίσει το ρόλο της κυρίως σε υπηρεσιακά θέματα αφήνοντας τα προβλήματα από τις πολιτικές των μνημονίων που επηρεάζουν το σχολείο και τη ζωή μας σε δευτερεύουσα θέση.

 

Οι εκλογές στο σύλλογό μας πρέπει να απαντήσουν στο επιτακτικό ερώτημα:

Θα αφήσουμε το σύλλογο στο τέλμα της πλήρους αδράνειας, του συμβιβασμού, της καθολικής συμμόρφωσης, ή θα τον μετατρέψουμε σ’ ένα αγωνιστικό, διεκδικητικό σωματείο, όπλο στην πάλη των εκπαιδευτικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για:

 

* ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και των  εφαρμοστικών  νόμων, διαγραφή του χρέους.

* κατάργηση του νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης νέου μισθολογίου που καταδικάζει στη φτώχεια όλους τους εκπαιδευτικούς με βαθμολογική κατάταξη από ΣΤ έως Γ βαθμό. Ακώλυτη βαθμολογική εξέλιξη σε όλους τους βαθμούς όλων των εκπ/κών.

* άμεση απόσυρση των απολύσεων των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων

* κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, επιστροφή των κλεμμένων στα  ταμεία.

* κατάργηση του νομικού καθεστώτος για την αξιολόγηση της απόλυσης.

* μπλοκάρισμα της  υλοποίησης του ν. 3848/10, του νέου σχολείου.

* δίχρονη δημόσια προσχολική αγωγή, κατοχύρωση ωραρίου νηπιαγωγών στα πλαίσια Α/θμιας.

* μείωση της συνδρομής στα 20€ συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, στα 10€ στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και 5€ για τους ωρομίσθιους. Τα χρήματα να μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος.

* κανένα κλείσιμο-συγχώνευση-υποβιβασμός σχολείου, σχολείων ειδικής αγωγής και μείωση θέσεων εργασίας.

* Οι επιχορηγήσεις των σχολείων και τα προγράμματα σχολικής στέγης των σεισμόπληκτων σχολείων να εξαιρεθούν από την λαιμητόμο των μειώσεων της Τρόικα. 

Συνάδελφοι,-σσες

όλο το διάστημα χωρίς να έχουμε εκπροσώπηση στο Δ.Σ. δεν λείψαμε ΠΟΤΕ. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις με συνεχείς παρεμβάσεις και στο Δ.Σ., προσπαθώντας στα πλαίσια της ενότητας των εργαζομένων να συμβάλλουμε, ώστε ο σύλλογος να παίξει το ρόλο του, να μπει φραγμός σε κάθε απόπειρα αλλοίωσης του χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου. Στα πλαίσια αυτά επιδιώξαμε αταλάντευτα με προτάσεις μας την κοινή δράση με στόχο τη διαφοροποίηση της λειτουργίας του συλλόγου και του κινήματος με θετικά αποτελέσματα παρά τα όποια προβλήματα. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε.

………………………………………

Η «κοινωνική κόλαση» των μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Ανατρέψτε με όρους κινήματος τον κόσμο της Τρόικας.        

…………………………………………………………………………..

Ενισχύστε την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, την ενότητα των εργαζομένων & του Συλλόγου. Αλλάξτε τη πορεία Συλλόγου & ΑΔΕΔΥ Αχαΐας με τη ψήφο σας.                                                                 

  Πάτρα, 28-05-2012

 

.