Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.: Ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη συνάντηση με τον Γ.Μπαμπινιώτη

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον
Υπουργό ιδιωτικής Παιδείας για την αξιολόγηση:

Δεν θα γίνουμε οι αμνοί στη σούβλα
της κυβέρνησης των τραπεζών και του Μπαμπινιώτη

Ο Γ. Μπαμπινιώτης, διορισμένος υπουργός Παιδείας από τον τραπεζίτη πρωθυπουργό Παπαδήμο, θιασώτης και καμαρωτός της σιδερόφραχτης μαθητικής παρέλασης, μέλος της  κυβέρνησης κοινωνικής βαρβαρότητας, απόλυτος υποστηρικτής   και εκπρόσωπος του αγοραίου σχολείου, που προσπάθησε να περάσει μια νομοθετική ρύθμιση που απελευθέρωνε τις απολύσεις στα  ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια σεβόμενος πλήρως τα δικαιώματα της τάξης του, νυν υπηρεσιακός υπουργός της ίδιας διορισμένης κυβέρνησης του μαύρου μετώπου,  καλεί τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σε συνάντηση την Πέμπτη 19 Απριλίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με θέμα την αξιολόγηση.

Ο Γ. Μπαμπινιώτης δεν εκπροσωπεί κανένα, δεν αναφέρεται σε κανένα, δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με κανένα και για κανένα θέμα ως υπηρεσιακός υπουργός. 

 Η πρόσκληση από το υπουργείο ήταν τηλεφωνική στον πρόεδρο της ΔΟΕ. Ποιος είναι ο στόχος της συνάντησης; Ποιο είναι το περιεχόμενο; Σε τι καλεί τις ομοσπονδίες; Ποιες είναι οι προθέσεις του αφού γνωρίζει πως εκ των πραγμάτων δεν έχει καμία αρμοδιότητα; Αν στις προθέσεις του είναι να επιδώσει στις ομοσπονδίες τα κριτήρια για την αξιολόγηση και κάθε είδους ενημερωτικό υλικό, τότε δεν χρειάζεται καμία συνάντηση γι’ αυτό. Αρκεί να τα στείλει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Καμία απολύτως συζήτηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο μια και η θέση του υπηρεσιακού υπουργού του αφαιρεί κάθε αρμοδιότητα. Γιατί τότε τόση ανυπομονησία; Ο ορισμός των συναντήσεων (12μ.μ. με ΔΟΕ, 1μ.μ. με ΟΛΜΕ και  2μ.μ. με ΟΙΕΛΕ) καταδεικνύει ότι το κράτος κι οι μηχανισμοί του βιάζονται! Επείγονται να «τελειώνουν» με την αξιολόγηση στην εκπαίδευση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της. Η δέσμευση όλου του  μαύρου μπλοκ εξουσίας σε 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2012 και 150.000 ως το 2015 με εργαλείο την αξιολόγηση, απαιτούν γρήγορη εφαρμογή της παντού. Γι’ αυτό άλλωστε ο Ρέππας, παρουσίασε άρον-άρον  το Π.Δ. για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και δεν περίμενε να γίνουν οι εκλογές.
 
Το ίδιο κι ο Γ. Μπαμπινιώτης, προσπαθεί να μην πάει χαμένος ο χρόνος ως τις εκλογές για χάρη της επόμενης κυβέρνησης, να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να μην κινδυνεύει το Π.Δ. της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από περιόδους ακυβερνησίας και κυρίως να εξασφαλίσει από τώρα τη συμμετοχή της ΔΟΕ στο διάλογο  για την επιβολή των όρων της σφαγής των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης. 

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι τα σχέδια αξιολόγησης που προετοιμάζουν έχουν ως βασικό στόχο να πιαστούν οι στόχοι της τρόικας για απολύσεις, για άρση της μονιμότητας, για εκπαιδευτικούς πειθαρχημένους και φοβισμένους κουβαλητές των επιλογών της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ε.Ε. Προετοιμάζουν το «νέο» σχολείο της αγοράς και της επιβολής της διοικητικής  αυταρχικής ιεραρχίας,  με εκπαιδευτικούς εξαθλιωμένους και υποτακτικούς, που δεν προσφέρει γνώσεις αλλά δεξιότητες για τους σύγχρονους σκλάβους των 300 ευρώ!
Να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις: Οι εκπαιδευτικοί δεν θα ανεχθούν να γίνουν θύματα εκμετάλλευσης όσο αφορά την αξιολόγηση. Δεν θα πέσουν στη παγίδα του υπουργείου  και της κυβέρνησης, όσο και του κυβερνητικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού περί καλής και έντιμης αξιολόγησης. Τα ίδια άκουγαν πριν λίγους μήνες όταν οι ίδιοι παράγοντες «έταζαν» αυξήσεις για τους εκπαιδευτικούς στο νέο μισθολόγιο και γνωρίσαμε την απόλυτη κατάρρευση των μισθών. 

Η συγκυβέρνηση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ,  όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να οργανώσει την αντίσταση των εκπαιδευτικών στη νέα καταιγίδα αλλά με την ανακοίνωση που έβγαλε στις 5 Μάρτη για την αξιολόγηση αφήνει την πόρτα ορθάνοιχτη για το «παζάρεμα» των όρων σφαγής μας. Αναφέρεται σε καλή και έντιμη αξιολόγηση, αποκόπτοντας την επιδίωξη της αξιολόγησης από το συνολικό ζήτημα του νέου σχολείου αλλά και από την επίθεση σε όλο την κοινωνία από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου , την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να μην πάει στη συνάντηση αυτή, έστω και την τελευταία στιγμή να προασπίσει τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, της εκπαίδευσης, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το κοινωνικό δικαίωμα των γονιών. Να οργανώσει, μέσα από τις τακτικές και έκτακτες Γ.Σ. του επόμενου διαστήματος,  με τους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας, τους γονείς και τους μαθητές κοινά συμβούλια και επιτροπές αγώνα, να μετατρέψει τα σχολεία σε κέντρο αγώνα για την προάσπιση και ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας.

Αν δε το κάνει η ΔΟΕ θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς οι εκπαιδευτικοί της βάσης, με κοινό συντονισμένο αγώνα μέσα από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, μέσα από συνεδριάσεις συλλόγων Διδασκόντων, Γ.Σ., επιτροπές αγώνα, κοινές Γ.Σ. με γονείς και καθηγητές.

 

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 www.paremvasis.gr                                                                                   17/04/2012