Ενημέρωση από παρελάσεις – 24 Μάρτη

Αθήνα

Σε καθεστώς πρωτοφανούς τρομοκρατίας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

24 Μάρτη 2012 : το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Αστυνομοκρατούμενο και άδειο

 Σιδερένια κιγκλιδώματα είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της παρέλασης, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί αριστερά και δεξιά στην Πανεπιστημίου, ολόκληρη η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις καταστολής ενώ κλούβες είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην Αμαλίας και σε πολλούς κάθετους δρόμους.

Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν διαδηλωτές και τους απώθησαν προς τη Σταδίου. Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ομάδες πολιτών περικυκλώθηκαν από διμοιρίες ΜΑΤ.

Παρ’ όλα τα μέτρα καταστολής, ομάδες διαδηλωτών στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου, από Συλλόγους Εκπαιδευτικών – ΕΛΜΕ, φοιτητικοί Σύλλογοι, κινήματα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και λαϊκές συνελεύσεις ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές με σκοπό να προχωρήσουν σε προσαγωγές σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις (στη Βουκουρεστίου και στη Σταδίου).

Η καταστολή και τα αστυνομικά μέτρα προδίδουν το φόβο της εξουσίας απέναντι στον “εχθρό λαό” ΄΄Ολοι -ες στους δρόμους, να μετατρέψουμε τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις.

 

 

 

      ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr                                                                                                                                        24-3-2012

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

       www.paremvaseisde.gr

Δελτίο τύπου

 

Για τις προσαγωγές  εκπαιδευτικών

στη μαθητική παρέλαση του Συντάγματος

 

Σε καθεστώς πρωτοφανούς τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Σιδερένια κιγκλιδώματα είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της παρέλασης, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί αριστερά και δεξιά στην Πανεπιστημίου, από τα Προπύλαια έως τους στύλους του Ολυμπίου Διός,  ολόκληρη η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις καταστολής ενώ κλούβες είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην Αμαλίας και σε πολλούς κάθετους δρόμους. Σε αυτόν σιδηρόφρακτο χώρο , με παραπετάσματα, με χιλιάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες,   κλήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρελάσουν, φέρνοντας στην μνήμη μας άλλες εποχές. Εποχές χούντας, που  η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θέλουν να επιβάλλουν στο κόσμο της εργασίας.

Επέλεξαν να γίνει η «παρέλαση» μέσα στο σιδερένιο κουτί που ορίζουν οι φράκτες που έστησαν. Τόσο μεγάλος λοιπόν είναι ο φόβος τους. Τρομοκρατημένοι θεωρούν ότι θα αποφύγουν την οργή και την αγανάκτηση. Θεωρούν ότι θα γλιτώσουν από την μήνη των εκατομμυρίων εργαζομένων που ζουν στην εξαθλίωση, που φτωχοποιούνται ραγδαία και που το μέλλον που τους είναι ακόμη πιο βάρβαρο.

Ο «ακαδημαϊκός δάσκαλος» Γ. Μπαμπινιώτης ένιωσε πολύ «περήφανος» να βρίσκεται στην εξέδρα των «επισήμων», φρουρούμενος από χιλιάδες αστυνομικούς, σε ένα καγκελόφραχτο χώρο και να προΐσταται της πολιτικής ηγεσίας ενός υπουργείου και να μετέχει σε μια κυβέρνηση, που ψηφίζοντας τα μνημόνια και τις νέες δανειακές συμβάσεις,  οδηγεί στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Στην διάρκεια της παρέλασης σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε., ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, λαϊκές συνελεύσεις,  το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» διαδήλωσαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ,  στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, στην φτώχεια και την ανεργία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχοντας εντολή να μην αφήσουν οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας να «χαλάσει» το στημένο σκηνικό που ετοίμασαν,  χρησιμοποιώντας ωμή βία χτύπησαν τη διαδήλωση και προσπάθησαν να την απωθήσουν μακριά από το χώρο της παρέλασης. Στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν τις κυβερνητικές εντολές των υπουργών για «καμιά ανοχή» προέβησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις, παρά τις συλλήψεις που έκαναν, προχώρησαν σε προπηλακισμούς σε βάρος των συγκεντρωμένων. Οι εκπαιδευτικοί, παρά την αστυνομική βία, με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, παρέμειναν στο χώρο διαδηλώνοντας και προασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία,  κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΔΟΕ, στο Σύνταγμα.

Οι συλλήψεις και η τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Αύριο 25 του Μάρτη να βγούμε όλοι στους δρόμους,  να μετατρέψουμε τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους να διαδηλώσουν στην αντίθεσή τους στην συγκυβέρνηση, στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.

Αυτή η παρέλαση είναι του λαού

Να διώξουμε κυβέρνηση Ε.Ε. και ΔΝΤ

 

 

 

 

 

Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.  ΑΤΤΙΚΗΣ                                               ΠΑΛΛΗΝΗ  24.3.2012
            Καταγγελία για τη σύλληψη της προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Άννας Μπαχτή
• Στη σημερινή   παρέλαση των μαθητών στο Σύνταγμα η κυβέρνηση εξαπέλυσε χιλιάδες αστυνομικούς, για να τρομοκρατήσουν το λαό. Έκλεισαν  το Σύνταγμα με μεταλλικούς φράκτες  και εξαπέλυσαν επιθέσεις, για να τρομοκρατήσουν το λαό και για να μη βγαίνει στο εξής κανείς από το σπίτι του. Σε αυτό βοήθησε και το κλίμα προβοκάτσιας που έντεχνα προβαλλόταν από τα  ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες.
• Το καθεστώς βίας  και τρομοκρατίας που είχαν επιβάλει στο κέντρο έπρεπε να «εμπεδωθεί»  από το λαό και με συλλήψεις. Συνέλαβαν  σε στοά της Σταδίου  23 αγωνιστές και ανάμεσά τους ήταν και η πρόεδρος της  Έ ΕΛΜΕ  Ανατ. Αττικής  Άννα Μπαχτή.
• Το Δ.Σ της  Ε’ ΕΛΜΕ  καταδικάζει τις συλλήψεις των αγωνιστών  και της προέδρου της ΕΛΜΕ και καταγγέλλει  το Υπουργείο παιδείας που ανέχθηκε να παρελάσει η μαθητιώσα νεολαία κάτω από καθεστώς βίας και αυθαιρεσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία δεν επέτρεπε ούτε στους γονείς των μαθητών να παρακολουθήσουν  την παρέλαση. Στο  κέντρο έπρεπε κανείς να κυκλοφορεί .. με διαβατήριο.
• Το  Δ.Σ  της Ε΄ΕΛΜΕ  ευχαριστεί όλους τους αγωνιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ   και απαίτησαν την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε άμεσα ήταν πρωτοφανής και  ελπιδοφόρος. 
                          Από το Δ.Σ   της  Ε’ ΕΛΜΕ  Ανατ. ΑΤΤΙΚΗΣ.