Ανακοινώσεις Συλλόγων, Σωματείων, φορέων, σχημάτων για την 25η Μαρτίου

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.-ΕΛΜΕ

Αιγάλεω, Α’ Αθήνας, Αμαρουσίου,

Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Αριστοτέλης», «Γληνός»,

Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Δυτική Αττική

Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας, Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας»,

Πειραιά «η Πρόοδος», ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Α’ Δυτικής Αττικής,

Αν.Λιοσίων-Ζεφυρίου Φυλής,

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων εκπ/κών,

Συντονιστικό ωρομισθίων-αναπληρωτών

 

Οι εκπαιδευτικοί τιμάμε τους αγωνιστές του ‘21

με αγώνες για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

 

Δεν προσκυνώ τους άρχοντες και τους κοτζαμπασήδες

μον’ καρτερώ την Άνοιξη, να ρθουν τα χελιδόνια

να πάρω δίπλα τα βουνά, με τους καπεταναίους

 

Η επανάσταση του 1821, όπως και όλες οι λαϊκές ανατάσεις στην ιστορία, ανήκουν στους αγωνιζόμενους και ποτέ στην εξουσία.

 

Γι’ αυτό στις παρελάσεις στις 24 και 25 Μαρτίου ο περήφανος λαός θα διαδηλώσει για τη ζωή και το μέλλον του, σπάζοντας το πέπλο της υποταγής και του φόβου.

 

Απέναντι στο σχέδιο της επιστροφής στο 19ο αιώνα και στη μετατροπή μας στους δούλους της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός, έχουμε μια και μοναδική επιλογή κοινωνικής περηφάνειας κι αξιοπρέπειας. Μια και μοναδική επιλογή που να αντιστοιχεί στην πολύπαθη αλλά ηρωική ιστορία του τόπου μας, τη μαζική εργατική αντίσταση, τη λαϊκή εξέγερση.

24 Μάρτη, στο Σύνταγμα, 10 π.μ. Αμαλίας και Σουρή

25 Μάρτη, στις γειτονιές και στο κέντρο, Όθωνος και Αμαλίας 10 π.μ.

Ετούτη η παρέλαση θα είναι του Λαού

Κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία

Αν. Κάλβος

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οι δάσκαλοι τιμάμε τους αγωνιστές του ‘21

με αγώνες για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Δεν προσκυνώ τους άρχοντες και τους κοτζαμπασήδες

μον’ καρτερώ την Άνοιξη, να ρθουν τα χελιδόνια

να πάρω δίπλα τα βουνά, με τους καπεταναίους

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η φετινή 25η Μάρτη, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα, στο επίκεντρο μιας μεγάλης σύγκρουσης. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα – μέρος των οποίων ήταν και η επανάσταση του ’21 – αποτελούν το μεγάλο διακύβευμα αυτής της αντιπαράθεσης. Θα αποδεχθούμε την έκπτωσή μας από πολίτες με δικαιώματα σε υπηκόους της νέας «ελέω αγοράς» απολυταρχίας ; Τη μετατροπή μας  από εργαζόμενους με δικαιώματα σε σκλάβους του 21ου αιώνα ;

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ένα ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την ιστορική αντιπαράθεση. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε το λόγο και το ανάστημά μας στη νέα απολυταρχία, στη νέα αποικιοκρατία που απλώνεται πάνω στο λαό μας. Οι σχολικές γιορτές, οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις, όπου ο λαός θα δώσει και πάλι μαζικά το παρόν, πρέπει να χρωματιστούν και από τη δική μας οργανωμένη παρουσία. Όσοι –ες έχουν αμφιταλαντεύσεις, ας αναλογιστούν ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής, στις 28 Οκτώβρη και στις 25 Μάρτη, ο λαός κατέβαινε μαζικά στους δρόμους, οργανωμένος από τις μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις, αψηφώντας την τρομοκρατία του κατακτητή.

Σήμερα ήρθε η δική μας σειρά.

Ετούτη η παρέλαση θα είναι του Λαού – Κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ

Όσοι το χάλκεον χέρι  βαρύ του φόβου αισθάνονται, 
ζυγόν δουλείας ας έχωσι 
θέλει αρετήν και τόλμην  η ελευθερία 

24 Μάρτη, στο Σύνταγμα, 9.30 π.μ. Αμαλίας και Σουρή

25 Μάρτη, στου Ζωγράφου, 11 π.μ., στην πλ. Γαρδένια, διαδηλώνουμε μετά το τέλος της παρέλασης

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 28 Οκτωβρίου  ο λαός όρθωσε το ανάστημά του, διαδήλωσε την αντίθεσή του στα μνημόνια, στην Τρόικα, στην Ε.Ε. και στις πολιτικές που εφαρμόζουν και γκρέμισε την κυβέρνηση Παπανδρέου μαζί με το εργατικό κίνημα που 2 χρόνια πρωταγωνιστεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, τις λαϊκές συνελεύσεις ανυπακοής και αντίστασης.
Το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας βρήκε διέξοδο σε μια άλλη κυβέρνηση, κυβέρνηση της υποτιθέμενης εθνικής ενότητας, την κυβέρνηση του διορισμένου τραπεζίτη Παπαδήμου.
Στις 25 Μαρτίου διαδηλώνουμε ξανά για να διώξουμε το μαύρο μέτωπο Τρόικας, Τραπεζιτών και ΣΕΒ.  Σηκώνουμε το κεφάλι μαζί με τα εργατικά σωματεία , τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες κατοίκων από τις γειτονιές της πόλης, τους άνεργους και την νεολαία για να διεκδικήσουμε  την  ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση, μιας πολιτικής που επιβάλει :
Ληστρικά μέτρα για τους πολλούς – Διάσωση των ξένων και ντόπιων τραπεζών
• Φτώχεια και ανεργία για τους πολλούς – Επενδύσεις και κέρδη για τον ΣΕΒ
• Αφανισμό εργασιακών δικαιωμάτων – Κέρδη για τους εργοδότες
• Εξαφάνιση του Κοινωνικού κράτους – Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα σε «επενδυτές»

 Η κυβέρνηση μαζί με τα παπαγαλάκια των δελτίων των οκτώ θριαμβολογούν για την «διάσωση» της χώρας. Στην πραγματικότητα αυτοί που σώθηκαν είναι οι τοκογλύφοι και το μεγάλο κεφάλαιο και σίγουρα πάντως δεν σώθηκαν οι:
Ένα εκατομμύριο άνεργοι, οι απολυμένοι και όσοι πρόκειται να απολυθούν
• Το 30% του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας
• Οι μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι που βάζουν λουκέτα
• Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που χάνουν μισθούς και συντάξεις
• Η νεολαία χωρίς μέλλον
Ρίχνοντας ματιές στην ιστορία των επαναστάσεων που ανέτρεψαν δυνάστες, αντλώντας δύναμη και έμπνευση από τα κινήματα και τις εξεγέρσεις των λαών σε όλο τον κόσμο, αγωνιζόμαστε για το παρόν και οραματιζόμαστε το μέλλον.
Στις 25 Μαρτίου διαδηλώνουμε ξανά.

Δικιά μας προτεραιότητα δεν είναι η διάλυση της παρέλασης , ούτε η έκφραση μιας, ούτως ή άλλως δικαιολογημένης οργής προς το πολιτικό προσωπικό, τους «επισήμους». Δικός μας στόχος είναι η με όσο πιο μαζικούς όρους έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης, στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της απάνθρωπης ταξικής πολιτικής. Για να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του!

ΣΤΙΣ 25 ΜΑΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε.-ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Την ιστορία θα την γράψει και πάλι ο λαός

 

Οι εκπαιδευτικοί τιμάμε τους αγωνιστές του ΄21 με αγώνες για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Ανακοίνωση του συλλόγου Δ-Ν Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

Η φετινή 25η Μάρτη, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα, στο επίκεντρο μιας μεγάλης σύγκρουσης. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα – μέρος των οποίων ήταν και η ελληνική επανάσταση του ’21 – αποτελούν το μεγάλο διακύβευμα αυτής της αντιπαράθεσης. Η κρίση του καπιταλισμού αποτελεί το όχημα για τη μετατροπή των εργαζομένων από πολίτες με κατοχυρωμένα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα σε υπηκόους της σύγχρονης «ελέω αγοράς» απολυταρχίας. 

 Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ένα ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την ιστορική αντιπαράθεση. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε το λόγο και το ανάστημά μας, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στη νέα γενιά. Η φετινή 25η Μάρτη θα πρέπει να σημαδευτεί από την οργανωμένη παρουσία του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας ενάντια στο σύγχρονο αυταρχισμό των Μνημονίων και της πτώχευσης της κοινωνίας. Λίγες μόνο μέρες μετά τα επινίκια για το PSI, σχεδιάζεται νέα λιτότητα με μέτρα τουλάχιστον 11 δις, προωθώντας και νέα μείωση μισθών. Γι’ αυτό το σύστημα φοβάται ότι η επέτειος της 25ης Μαρτίου μπορεί να μετατραπεί σε σημείο εκδήλωσης της ανυπότακτης θέλησης του λαού και της νεολαίας να μη γίνουν ραγιάδες του 21ου αιώνα.  

 
  Ο εκφοβισμός και η υποταγή δεν ταιριάζει στον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας, ούτε στο επαναστατικό μήνυμα της ημέρας. Ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να δώσει το δικό του ιστορικό και πολιτικό νόημα στην επανάσταση του 21 και να καταδικάσει τη σύγχρονη Ιερή Συμμαχία του κεφαλαίου και τους κάθε λογής  κοτζαμπάσηδες .
 
Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 25η  Μάρτη στις 10:30  στο πανό του συλλόγου
στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από την τράπεζα Αlpha .
 
 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ 24-25 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων   ιστολόγιο: epitropi3den.blogspot.com                        ηλ. ταχυδρομείο:  epitropi3den@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/3, η συνάντηση που κάλεσαν η επιτροπή «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» και τοπικές συλλογικότητες στα γραφεία του ΕΚΑ για να συζητηθεί η εμπειρία του αγώνα ενάντια στα χαράτσια, η προοπτική του και συντονισμός δράσεων στο μέλλον. Συμμετείχαν μέλη από επιτροπές, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις από Βύρωνα, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη, Γλυφάδα, Ωρωπό, 6η δημοτική κοινότητα, Βάρη- Βούλα- Βουλιαγμένη, Αμπελόκηπους,  Ν. Σμύρνη, Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Πατήσια, Πέραμα, Φυλή-Κάτω Κηφισιά, Αγ. Βαρβάρα, Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Ίλιον, Χαϊδάρι.

Στη συνάντησε υπήρχε πλούσια συζήτηση με εικόνα από τις δράσεις σε κάθε περιοχή, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες και με προβληματισμούς για το χαρακτήρα του αγώνα, τη γενίκευση, τον προσανατολισμό, το συντονισμό και την αποτελεσματικότητά του.

Εκτιμήθηκε ότι ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια συνδέεται με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ενάντια σε όλο το αντεργατικό, αντικοινωνικό και φορομπηχτικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόικα για να πατρονάρουν τις τράπεζες, το κεφάλαιο και τους ξένους δανειστές. Το κίνημα ενάντια στα χαράτσια έχει έκταση που πιέζει την κυβέρνηση και την αναγκάζει σε παλινωδίες. Επειδή, όμως η κυβέρνηση δεν υποχωρεί ακόμα, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί για να καταργηθεί το χαράτσι και να σταματήσει η φορομπηξία του λαού, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος, να μπορούν και στη ΔΕΗ να πληρώνονται οι λογ/σμοί χωρίς το χαράτσι, ενάντια στη φοροληστεία με μέτωπο στην κυβέρνηση, στο υπουργείο, στις εφορίες και στη ΔΕΗ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ να μπει μπροστά στις ευθύνες του για την υπεξαίρεση των χρημάτων του ηλεκτρικού, αν τα μεταφέρει στο χαράτσι.

Στη συζήτηση ανοίχτηκαν ζητήματα για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την είσπραξη του χαρατσιού, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, την τρομοκρατία με τα ΜΜΕ και τη συκοφάντηση του αγώνα μας. Έγινε αναφορές στο θέμα του χαρατσιού αλληλεγγύης, των μεθοδεύσεων και των διαπλοκών κυβέρνησης-εταιρειών με τις εισπράξεις των διοδίων. Επισημάνθηκε ότι χρειάζεται να  ασχοληθούν οι συλλογικότητες και με την επικείμενη αύξηση εισιτηρίων των ΜΜΜ, τις κατασχέσεις σπιτιών, το κλείσιμο υπηρεσιών υγείας, σχολείων, την επίθεση σε εργατικά δικαιώματα κ.α.. Για την ενημέρωση των κινημάτων άλλων χωρών για τις δράσεις μας, τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη στήριξη στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, για την ανάγκη αλληλεγγύης, ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, για τη γενίκευση της ανυπακοής στα μέτρα τους. Επίσης, για να συνδεθεί ο Από τους περισσότερους επισημάνθηκε η ανάγκη σύνδεσης του αγώνα για τα χαράτσια με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στις εφορίες, για την αξία της αυτοοργάνωσης-κινητοποίησης των κατοίκων σε σύνδεση με τα σωματεία και συλλόγους που έχουν δράσεις.

Στη συνάντηση μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε να προταθούν προς όλες τις συλλογικότητες να στηριχτούν οι παρακάτω κοινές δράσεις :

 

1.        Παρεμβάσεις στο 2ήμερο 24 και 25 Μάρτη για να εκφραστεί η λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα. Το Σάββατο 24/3 στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (σημείο συγκέντρωσης Λ. Αμαλίας και Σουρή – δίπλα στο ίδρυμα Μποδοσάκη) στις 10πμ. Την Κυριακή 25/3 στις μαθητικές παρελάσεις στους διαφόρους δήμους και στην Αθήνα (σημείο συγκέντρωσης Όθωνος και Αμαλίας) στις 10πμ.

2.        Πέμπτη 29/3 κοινή μέρα δράσης στα καταστήματα της ΔΕΗ στις περιοχές.

3.        Παρασκευή 30/3 στις 6 μμ συγκέντρωση στη ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη για παράσταση στο διευθύνοντα σύμβουλο και μετά πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και παράσταση. Να απευθυνθούμε στα σωματεία εργαζομένων για να παραβρίσκονται στις παραστάσεις.

4.        Να υπάρχει μέρα κοινής δράσης στις εφορίες αρχές Απριλίου.

5.        Να επαναληφθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων στον ίδιο χώρο τον Απρίλη. 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Αίγινα , 21 Μάρτη 2012 ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Οταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρή τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του”.

            Ρήγας Βελεστινλής, Τα Δίκαια του Ανθρώπου, άρθρο 35Η Ελληνική επανάσταση του 1821 αποτελεί τον σημαντικότερο σταθμό της νεότερης ιστορίας του ελληνικού λαού με την οποία κατέκτησε την ελευθερία του και θεμελίωσε την ανεξαρτησία του και τη συλλογική του αξιοπρέπεια. H εξέγερση ενός μικρού λαού ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία εκείνων των καιρών είναι ένα φωτεινό παράδειγμα δύναμης, αποφασιστικότητας που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια εκείνης της εποχής. Το αίτημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας έμοιαζε εντελώς ανεδαφικό στην περίοδο πριν την Επανάσταση, μπροστά σε μια φαινομενικά άτρωτη Οθωμανική Αυτοκρατορία και σε μια Ευρώπη που είχε συντρίψει τις ιδέες του διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης και την είχε κυριαρχήσει το σκοτάδι της Ιεράς Συμμαχίας. Η θέληση όμως του ελληνικού λαού για την ελευθερία και η αποφασιστικότητα του για την πραγματοποίησή της καθόρισε την εξέλιξη των πραγμάτων και άλλαξε αυτό το σκηνικό. Ο αγώνας αυτός δείχνει ότι και στις πιο δύσκολες εποχές οι λαοί μπορούν να διαμορφώσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους , όταν καταλάβουν την πραγματική τους δύναμη και αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Αυτό το μήνυμα άφησε η Ελληνική Επανάσταση ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές και σε μας σήμερα.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται κάτω από ένα νέο καθεστώς οικονομικής και πολιτικής κατοχής και ο απλός κόσμος αντιμετωπίζει το φάσμα της κοινωνικής καταστροφής , με ταχεία εξαθλίωση ,ενώ απειλείται ακόμα και η επιβίωση ολόκληρων κομματιών του πληθυσμού. Η ανεργία, η φτώχεια, οι αυτοκτονίες , τα συσσίτια και οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Ένα βαθύτατα παρακμιακό και παραδομένο στις απαιτήσεις των τοκογλύφων και της Τρόικας πολιτικό σύστημα προωθεί αυτή την καταστροφή στο όνομα της παραμονής στην ευρωζώνη , των συμφερόντων των τραπεζών, της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των απαιτήσεων του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου για δημοσιονομική σταθερότητα. Όλοι αυτοί αποτελούν τη σύγχρονη ιερή συμμαχία των αγορών και του κέρδους, στο βωμό των οποίων συνθλίβουν τις ζωές μας.

Ενάντια σ΄ αυτή την κατάσταση είναι καθήκον να εξεγερθούμε, καθήκον όχι μόνο απέναντι στον εαυτό μας αλλά απέναντι στα παιδιά μας που τους σβήνουν το μέλλον. Ν’ αντιταχθούμε στη νέα σκλαβιά που φέρνει η δανειακή σύμβαση και στην κοινωνική καταστροφή που ακολουθεί με το δεύτερο μνημόνιο. Οι εκπρόσωποι του μνημονιακού καθεστώτος, αυτοί που έσπρωξαν και συνεχίζουν να σπρώχνουν το σύνολο του λαού στην εξαθλίωση, που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο δεν μπορεί να λογίζονται εκπρόσωποί μας. Είναι οι νέοι τύραννοι και δωσίλογοι. Δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοκρατία, είναι αυτοί που καθημερινά την ενταφιάζουν.

 

Να φύγουν κυβέρνηση Παπαδήμου , Τρόικα , ν’ ανατραπούν τα μνημόνια και η δανειακή σύμβαση. Να μην αναγνωρίσουμε το απεχθές χρέος ,να προχωρήσουμε σε μονομερή διαγραφή του, ν’ ανατρέψουμε το πολιτικό σύστημα του ευρωμονόδρομου και τον ίδιο τον ευρωμονόδρομο. Εθνικοποίηση των Τραπεζών.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

 

             Ρ. Φεραίου 20                                                Αιγάλεω 18-3-12                        

 

                                                        ΠΡΟΣ:  Δ.Σ της Δ.Ο.Ε.

 

                                                                 Τα μέλη του Συλλόγου μας

 

                                                                 Την Ένωση Γονέων Αιγάλεω

 

                                                                 Τη Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

 

                                                                 Τα σωματεία της περιοχής

 

                                                                 Τη λαϊκή συνέλευση

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, 25/3/2012

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

με το «νέο» μισθολόγιο, τη νέα φορομπηχτική πολιτική, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο βαθμολόγιο, τη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, την αξιολόγηση και τις απολύσεις, η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιδιώκουν να μας κινεζοποιήσουν, να μας  οδηγήσουν στη φτώχεια, στην ανεργία και στη μιζέρια. Το «κούρεμα» του χρέους φέρνει μαζί του νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, νέα χαράτσια για μισθωτούς και συνταξιούχους. Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έρχονται πια αντιμέτωπα με την πείνα και την εξαθλίωση. Αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί τώρα, η χώρα, εμείς και τα παιδιά μας θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα.

 

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καλεί τους συναδέλφους/ισσες και όλους τους εργαζόμενους, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, στις 11.00 π.μ., στη γωνία Μυριοφύτου και Ιεράς Οδού, προκειμένου να παρέμβουμε  στην Παρέλαση.

 

Το Σάββατο 24 Μάρτη, στο Σύνταγμα, 9.30 π.μ. Αμαλίας και Σουρή

 

– ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΝΤ ΚΑΙ Ε.Ε. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

– ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ!!!

 

– ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

– ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

 

ΟΛΟΙ 25η ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ ΣΤΗ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΙΟΥ – ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!  

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ! –

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,- ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΝΤ – ΕΕ

ΤΟΤΕ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ & ΠΡΟΕΣΤΟΙ – ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!

 

 

      ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 www.paremvasis.gr                                                                                                                                21/03/2012

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!    ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ  ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 24 ΚΑΙ 25 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ  

                                                                                            

Σε μια χώρα  που φαίνεται να μην υπάρχει πια καμιά θέση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της, ο λαός δεν έχει άλλη λύση απ’ την εξέγερση για να διώξει τους δυνάστες του, να ξανακερδίσει το δικαίωμά μας στη δουλειά, στο μισθό, στη ΖΩΗ!

Φτάνει πια!

Βαρεθήκαμε σχεδόν τρία χρόνια τώρα να μας κλέβουν κομματάκι-κομματάκι τη ζωή μας. Να μας λένε πως πρέπει να πληρώσουμε για ένα χρέος, για το οποίο εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη αφού οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τα δάνεια ήταν οι τραπεζίτες κι οι μεγαλοεργολάβοι. Να μας λένε πως για να σωθεί η χώρα πρέπει ο μισός πληθυσμός της να ζει ανάμεσα στην ανεργία και την περιστασιακή εργασία, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Να μας λένε πως πρέπει να ζήσουμε με 400€, χωρίς σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς γιατρούς και φάρμακα. Να μας λένε πως για να σωθεί η χώρα πρέπει εμείς τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουμε όλο και περισσότερους έμμεσους και άμεσους φόρους αλλά και κεφαλικούς φόρους και χαράτσια στην κατοικία. Να μας λένε πως μετά από 30 και πλέον χρόνια δουλειάς δικαιούμαστε μια σύνταξη …επίδομα κηδείας. Να μας λένε πως για να σωθεί η χώρα πρέπει να ξεπουληθεί στους τοκογλύφους δανειστές της όλη η δημόσια περιουσία που με τους κόπους του λαού φτιάχτηκε.

Ξέρουμε πια πως το μαύρο μέτωπο της εξουσίας –κυβερνήσεις (Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου), Ε.Ε. και Δ.Ν. Τ.– όταν μιλά για σωτηρία της χώρας δεν αναφέρεται στους εργαζόμενους αλλά στους τραπεζίτες και τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές κι όλους αυτούς που θέλουν το μισθό ένα “ξεροκόμματο” να τον ξανακάνουν, για να συνεχίσουν αυτοί “να τρώνε με χρυσά κουτάλια”. Σ’ αυτούς χαρίζει φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τους επιτρέπει να κλείνουν όποτε θέλουν τις επιχειρήσεις, να απολύουν χωρίς όρια τους εργαζόμενους, να κάνουν τα ωράριά τους λάστιχο. Γι αυτούς και μόνο ενδιαφέρεται, για να εξασφαλίσει την αύξηση των κερδών τους, αδιαφορώντας αν ο λαός ξαναζεί συνθήκες της δεκαετίας του ’50, με τα συσσίτια και τη μετανάστευση να επιστρέφουν.

Βαρεθήκαμε να περιμένουμε όλους αυτούς που μιλούν στο όνομα των εργαζόμενων και του λαού να οργανώσουν την αντίδρασή μας στην αντιλαϊκή πολιτική. Να συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις με ημερομηνία λήξης, σε αγώνες “για την τιμή των όπλων”, αγώνες αποσπασματικούς ενάντια σε κάποιο αντιλαϊκό μέτρο (ενώ είναι γνωστό ότι πολλά άλλα χειρότερα ακολουθούν), αγώνες που κανέναν δεν τρομάζουν και καμιά αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορούν να σταματήσουν. Να βλέπουμε την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος αντί να οργανώνει ένα εργατικό κίνημα ανάχωμα στις επιδιώξεις του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. να στήνει κυματοθραύστες της λαϊκής οργής.

Κι αυτό ακριβώς διεκδικούμε: Να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του!

Στον κοινωνικό ζόφο που κυριαρχεί και προβάλλεται ως μονόδρομος, αντιπαραθέτουμε το ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Με περιεχόμενο το ΣΤΟΧΟ-ΟΡΑΜΑ της ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ προς όφελος της ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ και

ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

-Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους αλλά και ιδιωτικών χρεών προς τράπεζες π.χ, στεγαστικών

-Κρατικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και μείωση τιμολογίων

-Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών

-Έξοδος από Ε.Ε.- Ευρώ-ευρωζώνη και χτύπημα της ακρίβειας

Οργανώνουμε τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ που θα οδηγήσει στη ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 του Μάρτη, επέτειο του ξεσηκωμού για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας, ορίζουμε ως μέρα έναρξης της λαϊκής εξέγερσης. Μετατρέπουμε  όλους τους χώρους των κεντρικών παρελάσεων σε κάθε πόλη της χώρας, συγκροτούμε τις ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ του ΛΑΟΥ, που μετεξελίσσονται σε καταλήψεις στην κεντρική πλατεία κάθε πόλης.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

 

Δήλωση

των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Καλούση Ακρίτα 6974750410

 Παπασπύρου Νίκου 6975308409

 paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

 

23/03/2012

Λαϊκές διαδηλώσεις στις 24 και 25 του Μάρτη

Η χούντα των αγορών αποκαλύπτεται!!!

 

Σε σιδηρόφρακτο χώρο , με παραπετάσματα, με χιλιάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες, ελεύθερους σκοπευτές να τον περιφρουρούν,  έχει μετατρέψει την πλατεία Συντάγματος η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. 

Ο ολοκληρωτισμός στο μεγαλείο του!!!

Είναι φανερό ότι ο φόβος έχει περάσει απέναντι, τους έχει κυριεύσει.  Φοβούνται την αγανάκτηση και την οργή της εργαζόμενης πλειοψηφίας,  γι αυτό και έχουν επιβάλει στρατιωτικό καθεστώς στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Πολλοί δήμαρχοι επέλεξαν να μην στήσουν εξέδρες. Σε αυτές τις πόλεις  θα διαδηλώσει ο κόσμος της εργασίας.

Στην Αθήνα , στη Θεσσαλονίκη επέλεξαν να γίνει η «παρέλαση» μέσα στο σιδερένιο κουτί που ορίζουν οι φράκτες που έστησαν. Έχουν σχεδιάσει και τρόπο  διαφυγής για του επίσημους. Τόσο μεγάλος λοιπόν είναι ο φόβος τους. Τρομοκρατημένοι θεωρούν ότι θα αποφύγουν την οργή και την αγανάκτηση. Θεωρούν ότι θα γλιτώσουν από την μήνη των εκατομμυρίων εργαζομένων που ζουν στην εξαθλίωση, που φτωχοποιούνται ραγδαία και που το μέλλον που τους ετοιμάζουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου είναι ακόμη πιο βάρβαρο.

Ότι και αν κάνουν, ότι μέτρα καταστολής και στρατιωτικής επιχείρησης και να πάρουν δεν πρόκειται να τιθασεύσουν την ψυχή και το μυαλό του κόσμου της εργασίας. Όπου και αν πάνε , όπου και αν σταθούν, όπου και αν βρεθούν  και τώρα και προεκλογικά,  ο φόβος θα υπάρχει. Όχι ο φόβος της σωματική τους ακεραιότητας, αλλά ο φόβος του εξευτελισμού τους, ο φόβος της έκθεσης στη θέα των ματιών εκατομμύριων εργαζομένων που είναι έτοιμα να τους στείλουν στον καιάδα της ιστορίας και να μην γυρίσουν ποτέ από εκεί. Ο φόβος  της πρόκλησης της παρουσίας τους σε χώρους που είναι ξένοι  για αυτούς, ο χώρος δουλειάς, ο χώρος ψυχαγωγίας, ο χώρος συζήτησης των εργαζομένων.

Τίποτα δεν τους σώζει.

Η επιλογή τους να επιβάλλουν δια ροπάλου ή  δια ακριβοπληρωμένης  γκεμπελικής προπαγάνδας την κοινωνική βαρβαρότητα,  τους φέρνει απέναντι από την εργαζόμενη πλειοψηφία. Οι δηλώσεις Δασκαλόπουλου, προέδρου του ΣΕΒ , δηλώνουν πανικό, τρόμο και μίσος απέναντι στους εργαζομένους. Τον ίδιο πανικό,  μίσος και τρόμο νιώθει και το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη.

Δεν μπορούν να σταθούν πουθενά.

Η εισβολή του λαϊκού παράγοντα τους τρομάζει, γιατί είναι ικανός να επιβάλει πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που ξεφεύγουν από τους σχεδιασμούς τους. Οι απεργίες διαρκείας , οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις να μπουν στην ημερήσια διάταξη του συντονισμού των εργαζομένων. Τώρα πρέπει να απαιτήσει σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας:

  • Ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής
  • Έξοδος από Ε.Ε. ευρώ και Ευρωζώνη
  • Άρνηση – διαγραφή του χρέους
  • Ανατροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
  • Ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων
  • Αναδιανομή του πλούτου υπέρ  της εργαζόμενης πλειοψηφίας
  • Κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων οργανισμών με εργατικό έλεγχο

Όλοι στις λαϊκές διαδηλώσεις στις 24 και 25 του Μάρτη.

Οργή λαού  ξεσηκωμός παντού ,

να διώξουμε κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ

 

                 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Π.Ε.

              ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΘΕΡΜΟΥ

                              ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.

                     ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Αγρίνιο, 20 Μαρτίου 2012

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Το ακροδεξιό παραλήρημα του προέδρου της Ν.Δ., το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με τις γελοίες τοποθετήσεις μελών της αντισυνταγματικής κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ου, για την ανάγκη να «εορτάσουμε» όλοι «ενωμένοι και αγαπημένοι» την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δείχνουν καθαρά τις απέλπιδες προσπάθειες ενός ανυπόληπτου πολιτικού προσωπικού, που στην προσπάθειά του να διατηρήσει την (καταρρεέουσα) κοινωνική του εικόνα, αναλώνεται άλλοτε σε κούφιους κουτσαβακισμούς (ακροδεξιάς προέλευσης) κι άλλοτε σε αστικά μπουρδολογήματα περί «εθνικής ομοψυχίας» και «ενότητας» απέναντι στις δήθεν «απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα». Το «μοτίβο» αυτό είναι γνώριμο από παλιά, μόνο που στην παρούσα φάση που το υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει παραδώσει τη χώρα στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους, καταστρέφοντας τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, ηχεί πολλαπλά γελοίο και χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Η άλλοτε «συγκολλητική κόλλα» του «γενικού καλού» έχει πλέον «χαλάσει». Συνεπώς, οι κάθε λογής απειλές, δηλώσεις ή παραινέσεις των πολιτικών εκπροσώπων του οικονομικού και κοινωνικού κατεστημένου είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό.

Όλοι πλέον γνωρίζουν πως η «επιτυχής ολοκλήρωση» του λεγόμενου PSI, προκειμένου να γλιτώσει το τραπεζικό σύστημα από βέβαιη κατάρρευση, καταδικάζει τη χώρα μας σε ακόμη πιο δυσβάσταχτο χρέος και σε μια διαδικασία χρεοκοπίας, η οποία θα «σέρνεται» για δεκαετίες και θα οδηγήσει σε απίστευτα επίπεδα φτώχειας και εξαθλίωσης μεγάλα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.

Επίσης, ο τρόπος αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους τα δυο τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αρχικά (με την υπογραφή του Μνημονίου 1) και τη δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στη συνέχεια (με την υπογραφή του Μνημονίου 2) κατέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο πως «η ανάγκη να καταστεί η χώρα μας αξιόχρεη απέναντι στους δανειστές της» αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή του κυρίαρχου μπλοκ αστικής εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Η επιλογή αυτή να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι οικονομικές και άλλες απαιτήσεις των τοκογλύφων σε βάρος της εξυπηρέτησης των εσωτερικών αναγκών της χώρας και των πολιτών της αποτελεί μονοδρομική επιλογή των δυο κομμάτων εξουσίας, στο βαθμό του η υπερχρέωση της χώρας μας όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν επακόλουθο δικών τους επιλογών. Πιο συγκεκριμένα, ήταν αποτέλεσμα των διεθνών συμφωνιών που υπέγραφαν τα κόμματα αυτά, στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της GATT, και οδήγησαν στο σταδιακό μαρασμό και την καταστροφή του πρωτογενούς (αγροτοκτηνοτροφικού) παραγωγικού ιστού της χώρας μας (με αποτέλεσμα τη δημιουργία πρωτογενών ελλειμμάτων και την καταφυγή σε συνεχείς δανεισμούς), των συμφωνιών μαμούθ με πολυεθνικές εταιρείες (SIEMENS, MAN, εταιρείες προμήθειας πολεμικού εξοπλισμού) για την προμήθεια άχρηστων (πολλές φορές) και υπερκοστολογημένων υλικών και εξοπλισμού πολλών δις ευρώ (π.χ. ακατάλληλα τρόλεϋ, παλιάς τεχνολογίας οπλικά συστήματα, υποβρύχια που «γέρνουν» κ.λπ.), με όφελος για τους υπογράφοντες τις συμφωνίες αυτές πλουσιοπάροχες μίζες.

Το πολιτικό προσωπικό, λοιπόν, των δυο αυτών κομμάτων έδειξε πεντακάθαρα πως το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους και σε στάση πληρωμών προς τους τραπεζίτες, με τους οποίους συνεργάστηκε άψογα στο «πάρτι» της προηγούμενης περιόδου, υποθηκεύοντας, φυσικά, το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας μας. Το πολιτικό αυτό προσωπικό όχι μόνο δεν έχει το δικαίωμα να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο στην κοινωνία, αλλά υπέχει πλέον σοβαρών ποινικών ευθυνών. Πιθανή αλλαγή του συσχετισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να οδηγήσει στο σκαμνί όλα τα πολιτικά λαμόγια του έως τώρα (διεφθαρμένου και ανίκανου) συστήματος πολιτικής εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προκειμένου αυτά να λογοδοτήσουν απέναντι στην ελληνική κοινωνία για τις ολέθριες επιλογές τους.

Ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου σε λίγες μέρες θα μας βρει όλους απέναντι στους κάθε λογής εκπροσώπους των δυο «υπεύθυνων» πολιτικών δυνάμεων. Τα αστεία έχουν οριστικά τελειώσει και μαζί και η ανοχή μας. Οι εκπρόσωποι των Μνημονίων και της καταστροφής της χώρας μας είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη του Αγρινίου. Τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου δεν έχουν καμία σχέση με το σύγχρονο αστικό δοσιλογισμό και την υποταγή της χώρας και των εργαζομένων της σε μια χούφτα τοκογλύφους. Μια περίοδος αγώνων για την εκδίωξη και την παραδειγματική τιμωρία των σύγχρονων πολιτικών προεστών και κοτζαμπάσηδων έχει ήδη ξεκινήσει!       

Σύλλογος Εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης

Προς
Γραφεία Συλλόγου
Μ.Μ.Ε
Ταχ.Δ/νση:Παπανικολάου 34
Τ.Κ.-Πόλη: 34500 Αλιβέρι Κοινοποίηση:
Πληροφορίες:Κονδύλη Αναστασία Μέλη του Συλλόγου μας
Τηλ –Fax: 22230-23318 -22265-58434

Αλιβέρι, 23 Μαρτίου 2012

Αρ. Πρωτ. 72

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Συλλόγου Εκ/κών Π.Ε Εκπ/κής Περιφέρειας Κύμης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η φετινή επέτειος του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του ΄21 βρίσκει την Ελλάδα, όμηρο των νεοαποικιοκρατών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγαστή συνεργασία με την εγχώρια συμμαχία του κεφαλαίου.

191 χρόνια μετά από την Επανάσταση των προγόνων μας και τα οράματα των εξεγερμένων παραμένουν επίκαιρα. Στην εποχή του Ναι και της υποταγής στις νέες Ιερές Συμμαχίες ο αγώνας όσο άνισος και να φαίνεται, δεν είναι μάταιος και μπορεί να είναι και νικηφόρος. Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Γέρου του Μοριά: «Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάσταση…».

Δίχως αμφιβολία, αν μας έβλεπε τους σύγχρονους Νεοέλληνες ο Κολοκοτρώνης, με τη στεντόρεια φωνή του λίγο–πολύ αυτά θα έλεγε: «Που είστε ωρέ Έλληνες…; Πού έχετε κρυφτεί…; Γιατί κιοτέψατε ωρέ…; Τίποτα δε μάθατε από την ιστορία σας…; Αφήσατε να σας πάρουν την πατρίδα και να την πουλήσουν…; Τι σκιαχτήκατε ωρέ…; Τις γραβάτες τους ή τα μολύβια τους…; Επειδή δεν είδατε τα όπλα τους, τους νομίσατε φίλους…; Δε βλέπετε ότι καταλαμβάνουν το κράτος και τις υπηρεσίες της πατρίδας σας…; Δε βλέπετε ότι φτιάχνουν και τους νόμους σας όπως τους βολεύουν…; Δε βλέπετε ότι θέλουν να σας αφανίσουν αφού σας τα πάρουν όλα…; Πού είναι η αξιοπρέπειά σας ωρέ κιοτήδες…; Τουλάχιστον οι παππούδες σας πολέμησαν, δεν κιότεψαν… Στάθηκαν όρθιοι και με αξιοπρέπεια μπροστά σε κανονικά όπλα! Τα έβαλαν με αδίστακτα στρατεύματα των ίδιων που τώρα εσείς καλοδέχεστε και τους δίνετε και τα γραφεία σας. Και σεις… στέκεστε αμήχανοι και αποβλακωμένοι μπροστά σε αυτά που κάνουν και δέχεστε να ετοιμάζουν την καταδίκη σας. Τα μολύβια που υπογράφουν εσείς τους τα δώσατε! Πληρώνετε ακριβούς φόρους για να εξασφαλίζετε στους προδότες πλούσια και άνετη ζωή με τα λεφτά σας…; Τι περιμένετε…;! Τούτη η γη είναι ιερή! Κάθε γη είναι ιερή όταν οι κάτοικοί της έχουν αξιοπρέπεια και πολεμούν και αγωνίζονται!!! Μην περιμένετε κανένας να σας δώσει το σύνθημα! Το σύνθημα εσείς θα το δώσετε ο ένας με τον άλλο!!!»

Απέναντι στο σχέδιο της επιστροφής στο 19ο αιώνα και στη μετατροπή μας στους δούλους της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός, έχουμε μια και μοναδική επιλογή απέναντι στους κάθε λογής σύγχρονους κοτζαμπάσηδες. Μια και μοναδική επιλογή που να αντιστοιχεί στην πολύπαθη αλλά ηρωική ιστορία του τόπου μας και της τάξης μας, τη μαζική εργατική αντίσταση και τη λαϊκή εξέγερση, για την υπεράσπιση της εθνικής και κοινωνική μας αξιοπρέπειας. Για την υπεράσπιση της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας.

Ας γρηγορήσουμε. Ας γρηγορήσουμε για να μη μας πιάσουν στον ύπνο αυτοί που κυνηγούν τον ύπνο μας. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.