Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ…… (ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε.)

 

Σε μια περίοδο που η σιδερένια μπότα των μνημονίων της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έρχεται να καθυποτάξει τους εργαζόμενους στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης, της απόλυσης και της ανεργίας, αναδεικνύεται ως μοναδικό τους στήριγμα για να επιβάλουν τον κοινωνικό μεσαίωνα η βία, η κρατική καταστολή, ο αυταρχισμός και οι διώξεις.

Όταν η οργή, η αγανάκτηση, η αποφασιστικότητα πλημμυρίζει τους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στη χρεοκοπημένη πολιτική της συγκυβέρνησης -του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του τραπεζίτη- ο διαδηλωτής λαός έρχεται αντιμέτωπος με τις εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές, τις συλλήψεις, τον καταιγισμό τόνων χημικών, με την άγρια τρομοκρατία και την καταστολή των ΜΑΤ.

Στα πλαίσια αυτά και θέλοντας να υποτάξουν την οποιαδήποτε φωνή αντίστασης και μέσα στο σχολείο, προχωρούν στοχευμένα το τελευταίο διάστημα στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Κλήσεις σε απολογία, ΕΔΕ, πειθαρχικές διώξεις είναι η καινούρια φάμπρικα που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα από μηχανισμούς της διοίκησης σε βάρος μαχόμενων εκπαιδευτικών.  Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι πρόσφατα προχώρησαν και στην κατάργηση της εκπροσώπησης των αιρετών του κλάδου  στα πειθαρχικά συμβούλια.

 Πολιτικός τους στόχος είναι να επενδύσουν στο φόβο και να υποτάξουν τη συλλογική δράση, ώστε να αποδεχθεί το εκπαιδευτικό κίνημα κάθε αντεργατική πολιτική που διαλύει τη ζωή μας και το δημόσιο σχολείο. Έφτασαν ακόμα και στο σημείο της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής στάσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των αιρετών της Γ΄ Αθήνας Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργου, εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων.

Οι αιρετοί και εκπρόσωποι του κλάδου στο υπηρεσιακό συμβούλιο, διώκονται ποινικά από 3 υποψήφιους διευθυντές δημοτικών σχολείων επειδή στις πρόσφατες κρίσεις τούς βαθμολόγησαν με χαμηλή βαθμολογία. Αυτό δεν έγινε επειδή είχαν “προηγούμενα”, αλλά γιατί οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι διευθυντές είχαν καταγγελίες από συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. (Συγκεκριμένα για τον Αλεξανδράτο υπήρχαν καταγγελίες από το σύλλογο του Αιγάλεω και το «Γληνό» αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφων, για το διάστημα που ήταν Δ/ντής στη Γ΄ Αθήνας, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση με νηπιαγωγό στο Αιγάλεω όπου ανακοίνωσε ΕΔΕ σε βάρος της από «παράθυρο» του MEGA. Για την Ατταλιώτου υπήρχε καταγγελία από τη Γ΄ ΕΛΜΕ γιατί με αυταρχικό τρόπο, ως σύμβουλος ειδικής αγωγής, απαγόρευσε την παρουσία στο ειδικό λύκειο Ιλίου κλιμακίου της ΕΛΜΕ και για τον Δάτσικα υπήρχε καταγγελία από τον σύλλογο του «Γληνού» γιατί ως διορισμένο μέλος στο πειθαρχικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ σε εξοντωτική ποινή σε βάρος συναδέλφισσας, 50 μέρες στέρηση μισθού, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ποινή επέστρεψε ως υπερβολική από την περιφέρεια και στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο μετατράπηκε σε έγγραφη επίπληξη)

Οι μηνυτές βέβαια, έχουν τη πολιτική στήριξη του γραφειοκρατικού – κυβερνητικού  συνδικαλισμού και της ΔΑΚΕ που θέλουν την εκπροσώπηση των αιρετών πειθαρχημένη, διαπλεκόμενη και πελατειακή, που θέλουν να εναλλάσουν τις συνδικαλιστικές τους καρέκλες με διοικητικές και κρατικές θέσεις (η περίπτωση Αλεξανδράτου, στέλεχος της ΔΑΚΕ, είναι χαρακτηριστική, τη μία συνδικαλιστής και αιρετός και την άλλη Δ/ντής εκπαίδευσης) , που θέλουν το συνδικάτο συμβιβασμένο και  υποταγμένο στη βάρβαρη πολιτική των κομμάτων τους. Η ταύτιση της ΔΑΚΕ με αυτούς που διώκουν τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, τους αγωνιστές συνδικαλιστές που υπερασπίζονται τις συλλογικές αποφάσεις αναδεικνύει το ρόλο της ως πέμπτης φάλαγγας του συνδικαλιστικού κινήματος. Όσο για τις άλλες δυνάμεις στη ΔΟΕ οφείλουν να μην υποβαθμίζουν το ζήτημα και να πάρουν δυναμική θέση. Δεν πρόκειται για διαφορά μεταξύ συναδέλφων όπως αφήνουν ορισμένοι να εννοηθεί. Πρόκειται για προσπάθεια από  μέλη της διοίκησης και της ιεραρχίας να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν όρια στη δράση εκπροσώπων των συναδέλφων. Συγχρόνως οι μηνυτές με τα συνδικαλιστικά τους δεκανίκια παίζουν το ρόλο των προθύμων του υπουργείου να διώκουν συναδέλφους που εκπροσωπούν στα υπηρεσιακά συμβούλια τα συμφέροντα του κλάδου και τις αποφάσεις των συλλόγων τους.

 

Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες

Το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δε τρομοκρατείται, αλλά θα βάλει και φραγμό σε πρακτικές πειθαρχικών διώξεων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Η αποφασιστική και η συλλογική δράση, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η αγωνιστική συμπαράσταση που εκφράζεται ήδη από δεκάδες συλλόγους και πρωτοβάθμια σωματεία θα ακυρώσει τις διώξεις των συναδέλφων μας Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργου.

Καλούμε το Δ.Σ της ΔΟΕ να  πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των συναδέλφων, και να δηλώσει τη στήριξη της συνδικαλιστική, οικονομική και νομική.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω την Τετάρτη 14 Μαρτίου στη 1.30μ.μ. στη Γ΄ Δ/νση Π.Ε. Αθήνας (Μάκρης 3 Αιγάλεω, κοντά σε Ιερά Οδό και Θηβών)  

 

  ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 www.paremvasis.gr                                                                                                 13/03/2012