Μπονιαλή 13-19 Εμπορικό Κέντρο "Ερμής"
Χανιά 73134
Τηλ. 0821-45228 Fax 0821-46468
http://users.otenet.gr/~daskhan
Ηλ. δ/ση:
daskhan@otenet.gr
 

Χανιά, 30-3-2001 
Αριθ. Πρωτ. 65
Προς

  • Δ.Σ.της ΔΟΕ

  • Δ.Σ. των Διδασκαλικών Συλλόγων

 

ΘΕΜΑ: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

 

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία στις 4-4-2001 μόνο για αναπληρωτές!

Όσα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ πήραν τέτοια επαίσχυντη απόφαση διαχωρισμού αιτημάτων, αγώνων και υπηρετούντων συναδέλφων είναι βαρύτατα υπόλογα στο σύνολο της βάσης του κλάδου.

Απαιτούμε:

  1. Να συνδεθεί αμέσως ο αγώνας διορισμένων και αναπληρωτών - αδιόριστων. Να προταχθούν τα κρίσιμα ζητήματα ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό και διορισμός όλων των αναπληρωτών με βάση την επετηρίδα, κάλυψη όλων των πραγματικών και προβλέψιμων κενών της εκπαίδευσης με βάση την επετηρίδα.

  2. Την Τετάρτη να γίνει γενική απεργία ΔΟΕ (ει δυνατόν με ΟΛΜΕ μαζί) με αυτά ως κυρίαρχα αιτήματα.

  3. Καλούμε όλους τους συνεπείς στο ρόλο τους Συλλόγους - μέλη της ΔΟΕ και συνδικαλιστικές κινήσεις να πιέσουν άμεσα γι' αυτό.

  4. Εάν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ επιμείνουν στις αποφάσεις αυτές, οι Σύλλογοι να κηρύξουμε (εμείς έχουμε ήδη πάρει απόφαση) στάση εργασίας και των μονίμων και να εργαστούμε μεθοδικά για μαζικά - μαχητικά συλλαλητήρια στο Υπ. Παιδείας στην Αθήνα και στις Νομαρχίες - έδρες Περιφερειαρχών στην περιφέρεια.

  5. Να γίνει σύσκεψη εκπροσώπων Συλλόγων και συνδικαλιστικών κινήσεων στην Αθήνα την πρώτη εβδομάδα διακοπών Πάσχα για πανελλαδικό συντονισμό δυναμικών κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα. Την πρώτη βδομάδα μετά το Πάσχα πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

  6. Στόχος μετά το Πάσχα επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, αποκλεισμός Υπ. Παιδείας, Περιφερειαρχών, κεντρικών δρόμων, με κυρίαρχα τα κεντρικά αιτήματα.

Όχι μόνο το ΔΣ του ΔΟΕ μα και κάθε Σύλλογος, κάθε απλός συνάδελφος ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Γνωστοποιούμε ότι το παραπάνω πλαίσιο συναποφασίστηκε στο Σύλλογό μας από το ΔΣ και 120 αναπληρωτές παρόντες σε σύσκεψη που κάλεσε το ΔΣ με απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΦΩΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ.Α.Α.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΕπιστροφήΕπιστροφή