ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

 

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει την περιφερειακή "αποκέντρωση" - συγκέντρωση, την αξιολόγηση - χειραγώγηση, την επιμόρφωση- συμμόρφωση, τις επιχειρούμενες αντιασφαλιστικές τομές, την καθήλωση των μισθών, την επιχειρούμενη εφαρμογή της σύνδεσης μισθού - αξιολόγησης, την πλήρη εφαρμογή του 2525 και τη συνολική αντεργατική επίθεση, είναι ανάγκη να δώσουμε συνολικά, συντονισμένα, αποφασιστικά τη μάχη ως τη νίκη για:

Πιστεύουμε ότι η κατάσταση της αδράνειας και του συμβιβασμού δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ειδικά τώρα που γινόμαστε μάρτυρες μιας συνολικής επίθεσης από μεριάς της κυβέρνησης, οι συλλογικοί αγώνες, οι αγώνες διάρκειας ως τη νίκη είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίοι. Παίρνοντας τους αγώνες στα χέρια μας, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική και τον υποταγμένο, κυβερνητικό, κρατικό συνδικαλισμό. Ενισχύοντας τις συλλογικότητες των Γ.Σ., τον οριζόντιο συντονισμό τους, δημιουργώντας παντού επιτροπές αγώνα.

 

Με βάση το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο προτείνουμε 48ωρες απεργίες στις 10-11 Οκτώβρη και 17-18 Οκτώβρη, νέο κύκλο Γ.Σ. και ολομέλεια προέδρων για να προετοιμάσουμε και να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για αποφασιστικό απεργιακό αγώνα διάρκειας στη συνέχεια.

Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα παντού, μέσα από Γ.Σ. που διαχειρίζονται τις αποφάσεις των Γ.Σ., λογοδοτούν σε αυτές και είναι ανακλητές. Δημιουργούμε απεργιακά ταμεία τώρα. Οι επιτροπές αγώνα συντονίζουν οριζόντια τη δράση τους με όλους τους συλλόγους, έρχονται σε επαφή και κοινή δράση με άλλα αγωνιζόμενα τμήματα, δημιουργούν γεγονότα σε τοπική και κεντρική κλίμακα.

Μαχητικός απεργιακός αγώνας διάρκειας, με επαναλαμβανόμενες μορφές που θα τον διαχειρίζονται οι απεργιακές επιτροπές σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο ως τη νίκη. Επιδιώκουμε να συμπέσουμε τόσο χρονικά όσο και σε περιεχόμενο με άλλους χώρους δημιουργώντας ένα πραγματικό κέντρο αγώνα των Γ.Σ. , των νικηφόρων αναμετρήσεων.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα