ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ Σ' ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

 

Να δουλεύουμε περισσότερες ώρες, όταν και όποτε θέλουν, για όσα χρόνια τους είμαστε επικερδείς, με μισθούς πείνας και συντάξεις επιδόματα κηδείας

 

Αυτή είναι η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή είναι η ουσία και της αντιασφαλιστικής επίθεσης, που πρόσφατα παρουσίασε ως πρόταση νόμου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

 

Τι ουσιαστικά προβλέπει το νομοσχέδιο - έκτρωμα:

 

ό  Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια ή στα 40 χρόνια δουλειάς.

ό  Μείωση των συντάξιμων αποδοχών έως και 50% του μ.ο. του μισθού της τελευταίας 10ετίας - και στο 20% την επικουρική σύνταξη.

ό  Αναγνώριση της ιδιωτικής ασφάλειας ως τμήμα του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης.

ό  Κατάργηση κάθε μορφής πρόωρης συνταξιοδότησης.

ό  Λειτουργία της ασφάλισης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τζογάρισμα των χρημάτων του επικουρικού ταμείου στο χρηματιστήριο, μ' ότι αυτό συνεπάγεται.

 

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΛΑΚ - ΑΟΥΤ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Η βαθιά αντιδραστική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπει την ασφάλιση από υποχρέωση του κράτους και του εργοδότη, σε ατομική υπόθεση αποκλειστικά του κάθε εργαζόμενου. Μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα από μηχανισμό κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας των εργαζομένων σε εισπρακτικό μηχανισμό αφαίμαξης και κλοπής του εργατικού εισοδήματος.

Φορτώνει ξανά τα βάρη των ελλειμμάτων που δημιούργησαν με τα χρέη τους, κράτος και εργοδότες, στους εργαζόμενους. Σ' αυτούς δηλαδή, που δε χρωστάνε ούτε δραχμή.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό, όταν οφείλουν 21 τρις από εισφορές που έχουν παρακρατήσει από τους εργαζόμενους, όταν οι τράπεζες λεηλατούσαν τις καταθέσεις των ταμείων άτοκα δίνοντας θαλασσοδάνεια στους "επιφανείς επιχειρηματίες των μεγάρων και των αγαθοεργιών", να μας καλούν να ξαναπληρώσουμε τα χρέη τους. Είναι υποκρισία να μιλάνε για δημογραφικό πρόβλημα όταν δίνουν μισθούς πείνας, όταν κυριαρχεί η ανεργία, όταν κόβουν κάθε πρόωρη συνταξιοδότηση.

 

Την ίδια στιγμή στην εκπαίδευση

 

Το ΥΠΕΠΘ εμπεδώνει και βαθαίνει το πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης διακηρύσσοντας ότι "αδιοριστία δεν υπάρχει", ξεβράζοντας στην απόγνωση της ανεργίας χιλιάδες αναπληρωτές, εξαγγέλλοντας την αξιολόγηση - υποταγή των εκπαιδευτικών, προετοιμάζοντας μια ακόμη εξεταστική λαιμητόμο των μαθητών. 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ

 

Η κυβέρνηση για να μην σπείρει θύελλες ετοιμάζεται να στήσει την πιο ακριβοπληρωμένη παράσταση "κοινωνικού διαλόγου", την πιο σύγχρονη παράσταση "στο σπίτι του Χότζα". "Ειδικοί" και ΜΜΕ - εργοδότες δημοσίων έργων, θα θελήσουν να μας πείσουν για την ανάγκη θυσιών. Τα ιδεολογήματα για την "παγκοσμιοποίηση", τη μεγάλη ιδέα της ολυμπιάδας, την ανταγωνιστικότητα μέσα στην ΟΝΕ, θα έχουν την τιμητική τους.

Την ίδια στιγμή θα λανσάρονται υποχωρήσεις και δήθεν συμβιβασμοί, θα επιχειρείται ο κατακερματισμός των εργαζομένων. Ήδη τέτοια σενάρια βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, προσπαθώντας κάμψουν την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε.

Δε θα τσιμπήσουμε ! Απαιτούμε : ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΜΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 

Σ' αυτήν την παράσταση θα αξιοποιηθεί στο έπακρο ο κρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός της υποταγής. Όπως έγινε και στο εργασιακό, έτσι και τώρα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σηκώνουν τις σημαίες της αντίστασης για να εγκλωβίσουν - εκτονώσουν - αποπροσανατολίσουν και εκφυλίσουν την οργή και την αντίδραση εργαζομένων και συνταξιούχων. Ποιος ξεχνάει ότι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στάθηκαν ουσιαστικά εχθρικές απέναντι σ' όλους τους μεγάλους αγώνες ;

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Όμως και η ΔΟΕ δεν πάει πίσω. Την Κυριακή 22/4 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε συμμετοχή μόνο στην απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 26/4. Η ΠΑΣΚΕ - Γιαννίτση πρότεινε κατ' αρχήν στην απεργία να πάμε με τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ και όχι του κλάδου (30ετία για όλους τους εκπαιδευτικούς). Η ΔΑΚΕ μια 48ωρη το πρώτο δεκαήμερο του Μάη με περιεχόμενο "ασφαλιστικό, αναπληρωτές, αυξήσεις", ενώ η ΔΕΕ αφού καταψήφισε την 5μερη απεργία που πρότειναν οι Παρεμβάσεις, πρότεινε συμμετοχή στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ, 24ωρη την Πρωτομαγιά και μια 24ωρη στις 10 Μάη για να προσθέσει στη δευτερολογία της ότι δεν έχει πρόβλημα και για μια 48ωρη. Στην απόφαση της ΔΟΕ ελλοχεύει ο γνωστός κίνδυνος των 24ωρων απεργοκτόνων απεργιών.

 

Να ενωθούν όλα τα ποτάμια της αγανάκτησης σε ένα μαζικό κίνημα νίκης 

 

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει τώρα η αναγκαία κινητοποίηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για τη δημιουργία εστιών αντίστασης παντού, για τη συγκρότηση ενός πανεργατικού κινήματος ανατροπής αυτής της πολιτικής. Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές Αγώνα, μέσα από έναν πραγματικό διακλαδικό ταξικό συντονισμό που θα είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και των συλλογικοτήτων τους - και όχι κομματική σφραγίδα - με ορίζοντα τον παρατεταμένο απεργιακό αγώνα

 

Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί, μέσα από διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων πρέπει να αναδείξουν ως στόχους πάλης τους :

ΕπιστροφήΕπιστροφή