Κάρλος Τζουλιάνι, 23 ετών, ΝΕΚΡΟΣ...

"Τώρα κείτεται απάνω στην τσουρουφλισμένη χλαίνη
Μ' ένα σταματημένο αγέρα στα ήσυχα μαλλιά 
Μ' ένα κλαδάκι λησμονιάς στ' αριστερό του αυτί
Μοιάζει μπαξές που του 'φυγαν άξαφνα τα πουλιά
Μοιάζει τραγούδι που το φίμωσαν μέσα στη σκοτεινιά
μόλις είπανε "γεια παιδιά" τα ματοτσίνορα
Κι η απορία μαρμάρωσε…

Κείτεται απάνω στην τσουρουφλισμένη χλαίνη
Αιώνες μαύροι γύρω του 
αλυχτούν με σκελετούς σκυλιών τη φοβερή σιωπή
Κι οι ώρες που ξανάγιναν πέτρινες περιστέρες ακούν με προσοχή
Όμως το γέλιο κάηκε,
όμως η γη κουφάθηκε.
Όμως κανείς δεν άκουσε την πιο στερνή κραυγή.
Όλος ο κόσμος άδειασε με τη στερνή κραυγή…
………………………………………………….
…Ήταν γενναίο παιδί
…………………………………………….
Το κορμί του σιωπηλό ναυάγιο της αυγής
Και το στόμα του μικρό πουλί ακελάηδιστο
Και τα χέρια του ανοιχτές πλατείες της ερημίας
………………………………………………..
…Δεν έκλαψαν.
Γιατί να κλάψουν.
Ήταν γενναίο παιδί"

Ο. Ελύτης, Άσμα Ηρωικό και Πένθιμο για το Χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας

 

Ορόσημο η Γένοβα για ένα νέο κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης !!

Το σιδερένιο τείχος του αίσχους που υψώθηκε στη Γένοβα, οι απελάσεις, οι ξυλοδαρμοί, η τρομοκρατία, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την οργή και να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των διαδηλωτών. Πάνω από 200.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ενάντια στην παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Πολύωρες και πρωτοφανείς σε σκληρότητα οι συγκρούσεις με την αστυνομία που χρησιμοποίησε απέναντι στους διαδηλωτές ακόμα και πραγματικές σφαίρες.

Ένας (τουλάχιστον) νεκρός από τις σφαίρες των καραμπινιέρων- ο Κάρλος Τζουλιάνι, 23 ετών, γιος γνωστού συνδικαλιστή της Γένοβα - εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες είναι ο απολογισμός της δράσης της σιδερόφρακτης αστυνομίας του Μπερλουσκόνι.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης του Σαββάτου ενώ, τα ξημερώματα της Κυριακής, η αστυνομία έκανε έφοδο στο κέντρο Τύπου του Κοινωνικού Φόρουμ της Γένοβας πραγματοποιώντας συλλήψεις. Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας έσπασαν τις πόρτες του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Τσέζαρε Μπατίστι, ενώ παράλληλα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από τη στέγη του κτιρίου.

Πολιορκημένοι στο πολυτελές σιδερένιο κλουβί τους οι ηγέτες της G8 δήλωσαν μετά τη λήξη της συνόδου ότι "η παγκοσμιοποίηση πρέπει να λειτουργήσει για όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως για τους φτωχούς αυτού του κόσμου". Όσο αφορά την ουσία της υπόθεσης βέβαια, αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο να διαγραφούν τα χρέη του Τρίτου Κόσμου ενώ ξεκαθάρισαν ότι μια "μικρή και βίαιη μειοψηφία" δεν πρόκειται να ακυρώσει τις συναντήσεις τους !

Συνυπεύθυνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού συνεργάστηκε με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες για το φακέλωμα και την απέλαση Ελλήνων διαδηλωτών. Στη διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα συμμετείχαν πάνω από 1000 πολίτες.

Τα γεγονότα της Γένοβα αποτελούν σίγουρα ένα ορόσημο για το κίνημα της αντι-παγκοσμιοποίησης. Το στοίχημα πλέον είναι, αν ο "λαός του Σιάτλ" που έγραψε ιστορία στο Γκέτεμποργκ και στη Γένοβα, θα μετατραπεί σε ένα νέο ρεύμα κοινωνικής απελευθέρωσης και πολιτικής χειραφέτησης μακριά από τις αυταπάτες για ένα "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο".

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα