31ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ : Συνέδριο κάλπης, νοθείας και μεθοδεύσεων

 Ένταση και αντεγκλήσεις για τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων από τα σώματα ασφαλείας και την ΕΥΠ και την επιχείρηση αποκλεισμού των γιατρών.

 

Άρχισε σήμερα Τρίτη 20 Νοέμβρη το 31ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Η πρώτη μέρα του συνεδρίου αφιερώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο ζήτημα της νομιμοποίησης αντιπροσώπων, καθώς η ΠΑΣΚ κινδυνεύει να χάσει την αυτοδυναμία της και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο διαδικασία νομιμοποιήσεων και αποκλεισμών με στόχο την αλλοίωση του σώματος των αντιπροσώπων. Οι διαδικασίες που επικράτησαν την πρώτη μέρα, με ευθύνη όλων των κομματικών παρατάξεων (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, ΕΣΑΚ), η εικόνα σήψης και εκφυλισμού του συνεδρίου, είναι αποτελέσματα της κρίσης του κατεστημένου κυβερνητικού - κομματικού συνδικαλισμού. Οι διαδικασίες αυτές καμιά σχέση δεν έχουν με τις διαθέσεις των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, με τις ανάγκες και τις αγωνίες τους. Πολύ περισσότερο δεν έχουν σχέση με τις μεγάλες κινητοποιήσεις της άνοιξης για το ασφαλιστικό. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το συνέδριο, νομιμοποίησε ως αντιπρόσωπο τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας της ΕΥΠ (ναι πρόκειται για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), συζητά σε θετική κατεύθυνση την ένταξη των σωμάτων ασφαλείας στην ΑΔΕΔΥ, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή, αρνείται να αναγνωρίσει τις Ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών και των γιατρών του ΙΚΑ. (αυτή η αναγνώριση βάζει σε κίνδυνο την αυτοδυναμία της ΠΑΣΚ)

 

Εντύπωση προκαλεί η στάση της ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) και του ΣΥΝ, που υπερθεματίζουν στην ένταξη των σωμάτων ασφαλείας στην ΑΔΕΔΥ.

Για το θέμα του πράκτορα της ΕΥΠ, η ΕΣΑΚ απείχε από την ψηφοφορία, ενώ ο ΣΥΝ, ψήφισε κατά μόνο για τυπικούς λόγους. Η ΕΣΑΚ επιπλέον ζητά τον αποκλεισμό των γιατρών από το συνέδριο.

Οι αντιπρόσωποι των Ανεξάρτητων Αγωνιστικών Κινήσεων Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων ήταν (δυστυχώς) οι μόνοι που διαφώνησαν κάθετα με τη νομιμοποίηση αστυνομικών και πρακτόρων στην ΑΔΕΔΥ και κατηγορήθηκαν για τη στάση τους αυτή από το ΚΚΕ για διασπαστική τακτική ("εκτός από τους φανερούς πράκτορες υπάρχουν και οι κρυφοί μέσα στο κίνημα" μας είπαν οι ΕΣΑΚίτες) 

Ο ΣΥΝ από τη μεριά του, έχει εκφράσει την άποψη, ότι "αυτές οι αντιλήψεις ανήκουν στις αρχές του αιώνα, τώρα τα σώματα ασφαλείας έχουν μαζικοποιηθεί, είναι κι αυτοί παιδιά του λαού, εργαζόμενοι, έχουμε τα ίδια προβλήματα κλπ.)

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα