ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ : Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

Με μια "πρόσκληση" - τελεσίγραφο, που θυμίζει άλλες εποχές, ο Εξαρχάκος, επιστημονικός υπεύθυνος του Π.Τ. Αθήνας, υλοποιώντας την πρόταση της ΔΟΕ, εγκαινιάζει τον τρίτο γύρο εξομοίωσης, συνεχίζοντας την ίδια αυταρχική, απαξιωτική και εξοντωτική πολιτική που βίωσαν στο πετσί τους οι χιλιάδες συνάδελφοι που πέρασαν μέχρι τώρα από τα προγράμματα εξομοίωσης :

Απολύτως αιφνιδιαστικά, σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, απαιτεί εκβιαστικά "ή τώρα ή ποτέ", τις αιτήσεις συναδέλφων για την κατηγορία των 10 μαθημάτων, τινάζοντας στον αέρα επαγγελματικούς, προσωπικούς, οικογενειακούς σχεδιασμούς .

Και επιπλέον : καλούνται στην κατηγορία των 10 μαθημάτων οι απόφοιτοι των διδασκαλείων και οι πτυχιούχοι ΑΕΙ .

Εγκαταλείπεται, με αυτόν τον τρόπο, κάθε πρόσχημα για τη δικαιολόγηση της λειτουργίας του προγράμματος μιας και η συγκεκριμένη εξέλιξη: 

  1. Επιχειρεί να "αναβαθμίσει" ακόμα και πτυχία ΑΕΙ ή τίτλους που δίνουν το δικαίωμα σε μεταπτυχιακές σπουδές.

  2. Φιλοδοξεί να υποχρεώσει τους απόφοιτους της μετεκπαίδευσης να παρακολουθήσουν ξανά τα ίδια 10 μαθήματα που διδάχτηκαν στα διδασκαλεία υποβαθμίζοντας έτσι το θεσμό της μετεκπαίδευσης

  3. Διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοτυπία απόφοιτοι του Φ.Π.Ψ. (τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) να χρειάζονται "εξομοίωση" με τους απόφοιτους του Π.Τ.

  4. Καταστρατηγεί ακόμα και την ψηφισμένη νομοθεσία που καθορίζει ότι οι απόφοιτοι διδασκαλείων και καθηγητικών σχολών με παιδαγωγικό περιεχόμενο εντάσσονται στην κατηγορία της μιας εργασίας (Π.Δ. 130/90) και ότι οι απόφοιτοι των διδασκαλείων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους απόφοιτους των Π.Τ. (Ν.2327/95)

Αποδεικνύεται έτσι ότι μοναδικοί στόχοι της εξομοιωτικής διαδικασίας είναι ο κατακερματισμός και η κατηγοριοποίηση του κλάδου, η απαξίωση των πτυχίων των Π.Α. (και όχι μόνο) και βέβαια η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από το πανεπιστημιακό κατεστημένο

Υπεύθυνοι για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, για το γεγονός ότι το πανεπιστημιακό κατεστημένο αποθρασύνεται και θησαυρίζει εκμεταλλευόμενο την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων, είναι όλοι εκείνοι που στήριξαν πολιτικά και συνδικαλιστικά την εξομοίωση

Δεν ξεχνάμε ότι η ΔΟΕ :

Με τη συνενοχή λοιπόν της ΔΟΕ, τρία χρόνια τώρα, χιλιάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βιώνουν ένα πρωτοφανές καθεστώς σχολειοποίησης, αυταρχισμού και εντατικοποίησης. Με δική της πρόταση και συνυπευθυνότητα απαξιώνονται ακαδημαϊκοί τίτλοι στο βωμό της απορρόφησης κονδυλίων. Το κυριότερο : η πολιτική και συνδικαλιστική της πρακτική, όχι μόνο δεν αμβλύνει, αλλά αντίθετα, εντείνει το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους και τους οδηγεί μαζικά στο Γολγοθά της εξομοίωσης.

Με δεδομένο ότι η πολιτική της ΔΟΕ υπηρετεί τη λογική του "προσοντολογίου" μέσα από διαδικασίες "εξομοίωσης", "αξιολόγησης" , "επιμόρφωσης" κλπ, είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ήδη, σύλλογοι του Λεκανοπεδίου καλούν σε σύσκεψη - συνέλευση στη Μαράσλειο την Πέμπτη 23/11, στις 7 μ.μ. Να είμαστε όλοι εκεί. Με την αποφασιστικότητα και τον αγώνα μας μπορούμε να αποτρέψουμε την κατηγοριοποίηση, τη διάσπαση και την εργασιακή και μορφωτική μας απαξίωση.

 

Θεωρώντας ότι μοναδική και τελεσίδικη λύση στο πρόβλημα αποτελούσε και αποτελεί η αυτόματη διοικητική εξομοίωση απαιτούμε : 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/11, 7 μ.μ., στη Μαράσλειο,

στην ανοιχτή σύσκεψη - συνέλευση που καλούν σύλλογοι του λεκανοπεδίου


ΕπιστροφήΕπιστροφή