ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

Να αλλάξουμε το τοπίο !

 

Σε κάθε βήμα κέρδιζαν μια οργιά ουρανό

- για να τον δώσουν

Πάνου στα καραούλια πέτρωναν

σαν τα καψαλιασμένα δέντρα,

κι όταν χορεύαν στην πλατεία,

μέσα στα σπίτια τρέμαν τα ταβάνια

και κουδουνίζανε τα γυαλικά στα ράφια

Γ. Ρίτσος - Ρωμιοσύνη

 

Όταν η οργή γίνεται λάβα μπορεί να σαρώσει στο διάβα της τη μιζέρια την υποταγή, το συμβιβασμό. 

 

Δεν πάει άλλο!!! Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε στις δυο μεγαλειώδεις απεργίες, στις μεγαλύτερες εργατικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι κινητοποιήσεις ήταν που θορύβησαν, που τρόμαξαν την αγέλη του εκσυγχρονισμού, που τάραξαν την αλαζονεία τους, που τους έχουν εξαναγκάσει να βάλουν μπροστά όλους τους προπαγανδιστικούς, συνδικαλιστικούς, κομματικούς μηχανισμούς για να μας εξαπατήσουν.

 

Δεν πάει άλλο!!! Οι μισθοί πείνας, η εργασιακή ανασφάλεια, η κλεμμένη μας ζωή ήταν εκεί. Μαζί τους τα τριαντάρια τμήματα, η σχολική παπαγαλία, τα αναλυτικά προγράμματα φυλακή, ο επιθεωρητής, το εξεταστικό κάτεργο, η αδιοριστία, ο διαγωνισμός της ντροπής.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !

 

Το μαύρο μπλοκ έχασε την πρώτη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας. Οι εφεδρείες του συστήματος ετοιμάζονται να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος. Κρατάνε στα χέρια τους τα παραμύθια για το μονόδρομο της παγκοσμιοποίησης, τις αλχημείες της Μεγάλης Ιδέας της ευρω - σύγκλισης, κραδαίνουν την τρομοκρατία των αριθμών και των ελλειμμάτων.

Όμως το ασφαλιστικό σαν μητέρα όλων των μαχών, μπορεί να ενώσει και να δημιουργήσει όρους για μια πολιτική νίκη των εργαζομένων. Στη Δύση, τρεις κυβερνήσεις έπεσαν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Μπορούμε να νικήσουμε, αν ενώσουμε παλιές και νέες γενιές, εργαζόμενους και άνεργους, αν απαιτήσουμε θαρρετά ότι μας ανήκει.

Θα επιστρέψουν με διάλογο...Φοβού τους Δαναούς. Όσες φορές συρθήκαμε σε προσχηματικούς διαλόγους χάσαμε. Το απεργιακό ρεύμα που έδειξε όχι μόνο να αντέχει αλλά και να ενισχύεται στις 17 Μάη πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να διαψεύσουμε για μια ακόμα φορά όσους θέλουν να μας στείλουν στο σπίτι μας να παρακολουθούμε απαθείς το πολιτικό ΠΑΣΟΚ να "συζητάει" με το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ για τον αφανισμό μας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και τις μαζικές κινηματικές διαδικασίες.

 

ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

 

Την ίδια στιγμή ο επιτετραμμένος του Λαμπρακιστάν από τη Μητροπόλεως εξαπολύει τα δικά του δηλητηριώδη βέλη στοχεύοντας στην κατάργηση των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.

  • Η δαμόκλεια σπάθη της αξιολόγησης κρέμεται διαρκώς πάνω από το κεφάλι μας. Δεν περιμένει τη νομοθετική της κατοχύρωση που συνεχώς εξαγγέλλεται αλλά ήδη ξεπηδά καθημερινά από τον αυταρχισμό των διευθύνσεων, από τις επισκέψεις σχολικών συμβούλων στις τάξεις, την παραβίαση των ωραρίων, από τις διώξεις για το πόθεν αίσχος, από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Βρίσκεται πίσω από τη συμμετοχή στις εξω -μειώσεις, από το κυνηγητό χαρτιών και σεμιναρίων για να γεμίσουμε την καρτέλα ατομικών προσόντων.

  • Χιλιάδες αδιόριστοι - αναπληρωτές βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να ρίχνονται στον Καιάδα του διαγωνισμού, τις χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες που έχουν να μη σημαίνουν τίποτα και το φάσμα της μόνιμης ανεργίας να πλανιέται. Τώρα είναι φανερό: Για την ανεργία δεν έφταιγε η επετηρίδα αλλά η πολιτική της αδιοριστίας της κυβέρνησης. Για το μόνο που έφταιγε η επετηρίδα ήταν ότι το κράτος είχε την ευθύνη να σου εξασφαλίσει δουλειά. Κι από αυτό ήθελε να απαλλαγεί. Την ίδια στιγμή τα πληθωρικά τμήματα, οι συγχωνεύσεις σχολείων, η μη κάλυψη με μόνιμους διορισμούς λειτουργικών κενών συνεχίζεται.

 

 

Σσσς.....ησυχία, το συνδικάτο κοιμάται !

 

Μέσα σ' αυτό τον κυκεώνα των αλλαγών, το ΔΣ της ΔΟΕ κινήθηκε ανάμεσα στο δίπολο "παραλυσία και νεκροφάνεια". Οι ηγεσίες των κυρίαρχων κομματικών παρατάξεων, μακριά από τα προβλήματα του μαυροπίνακα, ούτε ήθελαν, ούτε μπορούσαν.

Η ΕΣΑΚ -ΔΕΕ από τη μεριά της, ενώ καταψήφισε στους συλλόγους κάθε πρόταση για κινητοποίηση ενάντια στο δεύτερο διαγωνισμό, ενώ αρνήθηκε πεισματικά να ψηφίσει οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση που θα ξέφευγε από το στενό ορίζοντα μιας απεργιακής τουφεκιάς και κυρίως από την προδιαγεγραμμένη τακτική που καθορίζει ο πολιτικός της φορέας με στόχο το στενό κομματικό όφελος, επιχειρεί να καλύψει την απεργοκτόνα τακτική της με μια πρωτοφανή λασπολογία που έχει εξαπολύσει ενάντια στις Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις. Στο μικρό χώρο της εκπαίδευσης όμως είμαστε όλοι γνωστοί για όσα έχουμε κάνει και κυρίως για όσα δεν έχουμε κάνει.

 

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων :

Να ηττηθεί ο υποταγμένος συνδικαλισμός

 

Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για τις εκλογικές διαδικασίες. Έχουμε την πεποίθηση ότι καμιά εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει το πραγματικό κίνημα και τις ζωντανές διαδικασίες του. Καμιά εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να πετύχει όσα μπορεί να πετύχει η παλλαϊκή κινητοποίηση, η γενική απεργία, η αυτοοργάνωση, ο μαζικός αγώνας διάρκειας. Ξέρουμε πως πίσω από τα εκλογικά παραβάν παραμονεύουν οι πανίσχυροι κομματικοί μηχανισμοί, οι προσωπικές δεσμεύσεις και τα προσωπικά οφέλη. 

Ξέρουμε όμως ακόμα ότι είναι μια μαζική διαδικασία που επηρεάζει συνειδήσεις, που εκλέγει όργανα και που πολλές φορές τα αποτελέσματά της είναι καθοριστικά για την πορεία του κινήματος. Γι' αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε το γήπεδο στον αντίπαλο. Να μην αποτελέσει η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΟΕ την αφορμή για μια ιστορική ρεβάνς του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σε αυτές τις εκλογές να στείλουμε μήνυμα αγώνα και νίκης για το κίνημα, μήνυμα άγχους και ήττας για τα κυβερνητικά επιτελεία. 

Να γνωρίσει άλλη μια ήττα ο εκσυγχρονισμός, ο υποταγμένος συναινετικός συνδικαλισμός. Να στραπατσαριστούν οι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής, να ηττηθούν οι λογικές της γαλάζιας συμπολίτευσης αλλά και της κομματικής περιχαράκωσης. 

Να δυναμώσει το ρεύμα της ανεξαρτησίας, του ταξικού αγώνα, της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης. Να βγουν νικητές οι υπερασπιστές του δημόσιου σχολείου, οι υπερασπιστές του καθολικού δικαιώματος για σταθερή και μόνιμη εργασία, για αξιοπρεπή μισθό, για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, για ολόπλευρη μόρφωση, για παιδαγωγική ελευθερία, για δημοκρατία στο σχολείο. 

  • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι - να αποσυρθούν οριστικά τα αντιασφαλιστικά σχέδια

  • Να επιστρέψουν τα κλεμμένα κράτος και εργοδοσία

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους

  • Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ - Επαναλειτουργία της επετηρίδας - Μαζικοί διορισμοί - Με τους διορισμούς του καλοκαιριού να προσληφθεί και ο τελευταίος αναπληρωτής 

  • Όχι στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση - όλα τα παιδιά στο σχολείο

  • Όχι στην αξιολόγηση χειραγώγηση - Δημοκρατία στο σχολείο

  • Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν Δωδεκάχρονο Σχολείο

  • Όχι στον τρομονόμο και την απαγόρευση των διαδηλώσεων

ΕπιστροφήΕπιστροφή