Δήλωση αποχώρησης του εκπροσώπου των
Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων από τη
συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ (18/5/01)

 

Οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί ελιγμοί αποτελούν σύμφυτο και ως ένα σημείο αποδεκτό στοιχείο του πολιτικού και συνδικαλιστικού γίγνεσθαι, ο συνδικαλιστικός όμως σαλτιμπαγκισμός αποτελεί το κατώτερο σημείο πολιτικού τυχοδιωκτισμού και κατάπτωσης.

Στέκει εμβρόντητος κανείς παρακολουθώντας τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του πολιτικού σκεπτικού, του συνδικαλιστικού λόγου και του ανήθικου τυχοδιωκτισμού των βροντόσαυρων του συνδικαλισμού ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.

Ξαφνικά και λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη "κατανοούν" την απόγνωση των συναδέλφων αναπληρωτών και σηκώνουν ψηλά τα λάβαρα του αγώνα για τη δικαίωσή τους σαν να μην είναι συνυπεύθυνες μαζί με τους πολιτικούς φορείς που υπηρετούν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), για το σημερινό εργασιακό αδιέξοδο των συναδέλφων.

Σαν να μην είναι οι ίδιες υπεύθυνες για τον πολιτικό ενταφιασμό της επετηρίδας (τη στιγμή της τραγικής της δικαίωσης) προωθώντας από κοινού την πρόταση Δήμου ως σύστημα πρόσληψης που ήταν χειρότερη κι απ' το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σαν να μην ήταν οι ίδιες που σφύριζαν αδιάφορα και αρνούνταν να συνεδριάσουν για να ληφθούν τα αναγκαία συνδικαλιστικά μέτρα εναντίωσης μέχρι και την προπαραμονή του δεύτερου διαγωνισμού.

Σαν να μην είναι οι ίδιες που κήρυξαν για τον κλάδο αγωνιστική αγρανάπαυση όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργώντας στην απώλεια κρίσιμου και πολύτιμου αγωνιστικού χρόνου.

Σαν να μην είναι οι ίδιες που προώθησαν και εμπέδωσαν τον κατακερματισμό του κλάδου και την απομόνωση των αναπληρωτών όταν δύο χρόνια τώρα προχωρούσαν σε απεργίες μόνο για τους αναπληρωτές συναδέλφους. (Σήμερα με τις συγκεκριμένες προτάσεις επιμένουν ουσιαστικά στην ίδια λογική και τακτική. Η "απεργία για όλο τον κλάδο" είναι προσχηματική όταν απομονώνεται από το σύνολο των αιτημάτων της μονιμότητας - ακόμα και από το ασφαλιστικό. )

Σαν να μην είναι οι ίδιες που επικαλούνται με όρους φετίχ τις "θέσεις του κλάδου", ενώ τώρα η ΠΑΣΚ δε διστάζει να λαθροχειρήσει αλλοιώνοντας την ψηφισμένη θέση για την αδιοριστία, για να δώσει το πρόσχημα στη ΔΑΚΕ να διαφωνήσει στο περιεχόμενο, να μην προκύψει απεργία και η συμπαιγνία να ολοκληρωθεί. Να εμφανιστούν στις γενικές συνελεύσεις και με κροκοδείλια δάκρυα να ισχυρίζονται και οι δύο ότι "εμείς προτείναμε απεργία, οι άλλοι δε θέλανε" ενώ στην πραγματικότητα οι μόνες που δεν θέλουν είναι οι ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ. 

Αν ήθελαν, έχοντας τους 9 στους 11 στο ΔΣ της ΔΟΕ, θα είχαν αναδείξει πολιτικά και υποστηρίξει αγωνιστικά το ζήτημα της αδιοριστίας - ανεργίας των εκπαιδευτικών από την αρχή της συνδικαλιστικής χρονιάς και όχι την παραμονή της απονομής των ενδεικτικών.

Ως παράταξη δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ αρνούμενοι με την παρουσία μας να γίνουμε συνένοχοι της τακτικής της ήττας, του κατακερματισμού, του εμπαιγμού των υπό απόλυση αναπληρωτών. 

Καταγγέλλουμε τον απύθμενα ανήθικο πολιτικαντισμό των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ που δεν διστάζουν να στήνουν θεατρικές παραστάσεις δήθεν απεργιακών προτάσεων εκ του ασφαλούς, παραμονές της απόλυσης χιλιάδων αναπληρωτών. 

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι το ΔΣ της ΔΟΕ καταψήφισε επανειλημμένα την πρόταση για παρατεταμένο και συγκροτημένο αγώνα όλου του κλάδου γύρω από τα τέσσερα ζητήματα αιχμής (ασφαλιστικό, αδιοριστία, αξιολόγηση, μισθοί), πρόταση που με συνέπεια και επιμονή καταθέσαμε από την αρχή της χρονιάς στο ΔΣ της ΔΟΕ αλλά και σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες του κλάδου

Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα όλων στην αξιοπρεπή, μόνιμη και σταθερή εργασία.

Λιάμπας Γιώργος 

Εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ 

 

Υ. Γ. Μετά την αποχώρηση του εκπροσώπου των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων τα παρόντα μέλη του ΔΣ ήταν 10. Η πρόταση της ΠΑΣΚ -με τη διπλή ψήφο του προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας- συγκέντρωσε την πλειοψηφία των παρόντων (ΠΑΣΚ 5 - ΔΑΚΕ 4 - ΔΕΕ 1). Γιατί δεν υλοποιείται ως απόφαση ;

ΕπιστροφήΕπιστροφή