Δεν συγκροτήθηκε το ΔΣ της ΔΟΕ (διασπασμένη εμφανίζεται η ΠΑΣΚ)

 

 


Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα συνεδριάσει για τη συγκρότησή του σε σώμα το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Χτες έγινε μια ακόμα άκαρπη συνεδρίαση, κατά την οποία κανένας υποψήφιος πρόεδρος δε συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία. Ο Χρ. Χρήστου (ΠΑΣΚ) πήρε 2 ψήφους, ο Δημ. Μπράτης (ΠΑΣΚ) 3, ο Β. Παλλιγιάννης (ΔΑΚΕ) 4 ψήφους, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά (Παρεμβάσεις και ΕΣΑΚ - ΔΕΕ).

Εντύπωση προκαλεί η ανοιχτή ρήξη των δυο ομάδων της ΠΑΣΚ που στην ουσία το μόνο που τις διαφοροποιεί είναι η αντιπαράθεση για τα αξιώματα στο νέο ΔΣ της ΔΟΕ. Ο έντονος ανταγωνισμός των δύο φατριών της ΠΑΣΚ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη συγκρότηση του ΔΣ αφού η ευθύνη για τις εξελίξεις και τη διαχείριση της ΔΟΕ βαραίνει τις δυνάμεις εκείνες που συναινούν - συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Τη Δευτέρα, συμπληρώνονται 15 μέρες από την έναρξη της συνεδρίασης για συγκρότηση σε σώμα και, σύμφωνα με το καταστατικό, αν μέσα σε 15 ημέρες δε συγκροτηθεί το ΔΣ με απόλυτη πλειοψηφία, την 15η μέρα συγκροτείται με σχετική πλειοψηφία.

 

Οι Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις μακριά από διαχειριστικές, γραφειοκρατικές αυταπάτες, σταθερές στην άποψή τους ότι η συμμετοχή τους στο Δ. Σ. της ΔΟΕ έχει το χαρακτήρα της υπεράσπισης των αποφάσεων των Γ.Σ. των Συλλόγων, τη συνεισφορά στην ανάπτυξη των αγώνων από τα κάτω, της αποκάλυψης και του μπλοκαρίσματος κάθε προσπάθειας απεμπόλησης των συμφερόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν αυτοπροτείνονται, ούτε αποδέχονται καμιά θέση στο προεδρείο ή στα υπόλοιπα αξιώματα του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα