ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

 ...ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται για να' ρθουν !

 

Οι μέρες που ζήσαμε κι αυτές που θα ακολουθήσουν, θα χαραχτούν βαθιά στις καρδιές και τις μνήμες όλων μας. Τα μέτρα της κυβέρνησης έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει. Χρόνια και χρόνια λιτότητας, ανεργίας, εργασιακής ανασφάλειας και αντιλαϊκών πολιτικών στο όνομα του "παράδεισου της ΟΝΕ", μάχες που δόθηκαν και χάθηκαν, αγώνες και αγωνίες και υπόγεια ρεύματα αγανάκτησης βγήκαν με τη θορυβώδη βουή του πλήθους στην επιφάνεια. Η πρωτοφανής συμμετοχή στη γενική απεργία - που στον κλάδο ξεπερνάει το 90 % και στο Σύλλογό μας φτάνει το 97% - οι εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα με την αισιοδοξία της νίκης και την αποφασιστικότητα της σύγκρουσης και κυρίως το πανίσχυρο ποτάμι της λαϊκής οργής παρέσυραν και σκόρπισαν την ιερή συμμαχία του "εκσυγχρονισμού" : Πληρωμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές, κανάλια, εφημερίδες και σταθμοί, πολιτικά κόμματα και βουλευτές όλων των αποχρώσεων, παρατάξεις και συνδικαλιστές της γραβάτας, υποκλίνονται όλοι με δέος και υποκρισία στο λαϊκό ρεύμα με στόχο βέβαια να το χειραγωγήσουν, να το διαχειριστούν και να το οδηγήσουν στην ήττα.

Πανικόβλητη η κυβέρνηση, αναζητά γραμμή άμυνας και συμμαχίες, επιδιώκει με ελιγμούς και κινήσεις τακτικής να στείλει ξανά το λαό στο σπίτι του, να μας μετατρέψει όλους από πρωταγωνιστές και νικητές σε απογοητευμένους θεατές μιας κακέκτυπης παράστασης "διαλόγου" για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας. "Να βοηθήσουμε τον Πολυζωγόπουλο να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου" φωνάζουν οι Πρετεντέρηδες έντρομοι, παρακολουθώντας από τα δυσθεώρητα ύψη των τηλεοπτικών παραθυρων τις λαοθάλασσες των εργατικών συγκεντρώσεων.

 

Οι εκσυγχρονιστές προετοιμάζονται για τη μεγάλη ρεβάνς !

 

Να μην ξεχνάμε :

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην τροχιά του "διαλόγου" 

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, παγιδευμένες από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση επιδιώκουν να φαλκιδεύσουν τα αιτήματα του αγώνα, να μας βάλουν να απεργούμε με αιτήματα που δε θα διαφέρουν και πολύ από τις κυβερνητικές επιδιώξεις, να απεγκλωβιστούν από την πίεση της εργατικής βάσης. Μιλάνε για 35ετία και προσαρμογή των ορίων ηλικίας των τριών κατηγοριών ασφαλισμένων !! 

 

Όσο δραματικό είναι να "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν"

άλλο τόσο είναι να πετάνε στο δρόμο νέους εκπαιδευτικούς

 

Τα δραματικά γεγονότα την Παρασκευή 27/4 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, η απόπειρα αυτοπυρπόλησης μιας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού (που σώθηκε μόνο χάρη στην παρέμβαση των συναδέλφων της) δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ύστερα από χρόνια δουλειάς και προσφοράς στο δημόσιο σχολείο χιλιάδες αναπληρωτές αντιμετωπίζουν το φάσμα της οριστικής απόλυσης από την εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας αρνείται πεισματικά να συζητήσει οποιαδήποτε λύση και το μόνο που προτείνει είναι η προσωρινή παράταση της ομηρίας, επιμένοντας στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και των περικοπών. Κανείς δεν δικαιούται σήμερα να περιορίζει τον αγώνα απομονώνοντας το πιο ευάλωτο κομμάτι του κλάδου.

 

Καμιά επανάπαυση : Παρατεταμένος Αγώνας μέχρι τη νίκη

Αυτός ο αγώνας δεν χωράει στους κυβερνητικούς ελιγμούς, στους διαδρόμους των υπουργικών γραφείων, δε βολεύεται στους φθηνούς κομματικούς υπολογισμούς, δεν παζαρεύεται στα τραπέζια των "διαλόγων", δεν ξεπουλιέται με συνδικαλιστικά τερτίπια.

Αυτός ο αγώνας δεν πρέπει, δεν μπορεί να επιτρέψουμε να πάει χαμένος. Αφορά το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, αφορά το σύνολο των καυτών ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τον κόσμο της δουλειάς. Δεν είναι αγώνας μιας ριξιάς, είναι μάχη διάρκειας με βάθος χρόνου και απαιτεί επιμονή και διαρκή συνεπή και σταθερή αγωνιστική δράση.

Να βγούμε μπροστά χωρίς δισταγμούς, με τον αέρα του νικητή, να θεμελιώσουμε τα δικαιώματά μας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Η συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση θα κρίνει πάρα πολλά για τη συνέχεια.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΕΛΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

  1. Δεν αποδεχόμαστε το πλαίσιο των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ. Απόσυρση των αντιασφαλιστικών σχεδίων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση στα 25 - 30 χρόνια υπηρεσίας και αύξηση των συντάξιμων αποδοχών. Ο Σύλλογός μας να προχωρήσει με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που αποφάσισε στις 28ης Μάρτη για το ασφαλιστικό, την αδιοριστία, το μισθολογικό και την αξιολόγηση.

  2.  Όλοι στη Συγκέντρωση - παράσταση στο ΤΕΑΔΥ (ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων - Όθωνος και Αμαλίας στο Σύνταγμα απέναντι από τη Μητροπόλεως) την Παρασκευή 11 Μάη στις 2 μ.μ. σε συντονισμό με τους Συλλόγους του Λεκανοπεδίου Αττικής. 

  3. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλούν οι αναπληρωτές, το Σάββατο 12 Μάη στις 12 μ.μ. στο ΥΠΕΠΘ 

  4.  Όλοι στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του Περάματος, την Τρίτη 15 Μάη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων

ΕπιστροφήΕπιστροφή