ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

 

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ

 

Για μια ακόμη χρονιά το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε διορισμούς στην εκπαίδευση με το σταγονόμετρο. Στην ουσία καλύπτει τα κενά που είχε αφήσει ο παλιός διαγωνισμός και ουσιαστικά για φέτος προχωρά σε 1519 νέους διορισμούς, δείγμα του τι διορισμούς προτίθεται να κάνει τα επόμενα χρόνια.

 

Οι 4.325 διορισμοί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που στην πραγματικότητα είναι πολύ λιγότεροι αφού θα παραμείνουν 420 θέσεις δασκάλων κενές εξαιτίας της "αποτυχίας" στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, σημαίνουν ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με σοβαρότατες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. Σημαίνουν ότι θα συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς των συμπτύξεων, των τμημάτων με πάνω από 30 μαθητές, με ανυπολόγιστες συνέπειες στη διαδικασία της μάθησης.

 

Σημαίνουν ότι τα πραγματικά κενά στα σχολεία θα καλυφθούν με ωρομίσθιους και αναπληρωτές, με προσωρινά εργαζόμενους. Τη σχολική χρονιά 2000- 2001 είχε προσλάβει ως αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια περίπου 6500 εκπαιδευτικούς. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει το καθεστώς της προσωρινής, ελαστικής εργασίας.

 

Οι ελάχιστοι διορισμοί αποδεικνύουν περίτρανα ότι για την ανεργία δεν έφταιγε η επετηρίδα αλλά η πολιτική της αδιοριστίας των κυβερνήσεων. Αποδεικνύουν ότι ο πραγματικός στόχος της κατάργησης της επετηρίδας ήταν και είναι η αφαίρεση κάθε εργασιακού δικαιώματος από τα πτυχία, η επιβολή της εργασιακής ανασφάλειας και στο δημόσιο σχολείο. Όσο για την "επιτυχία" του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ οι διπλές βαθμολογίες, η παρέμβαση του εισαγγελέα, αποδεικνύουν την "αντικειμενικότητα" και την αδιαφάνεια.

 

Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στον αγώνα για μαζικούς διορισμούς 10.000 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την επετηρίδα, έτσι ώστε να διοριστεί και ο τελευταίος αναπληρωτής που έχει υπογράψει έστω και μια σύμβαση.

 

Να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις που θα προκύψουν από τη μείωση των μαθητών ανά τάξη, από τη γενίκευση της δίχρονης προσχολικής αγωγής κ.λπ.

 

Να καλυφθούν όλα τα κενά του διαγωνισμού με διορισμούς από την επετηρίδα. Να καταργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και κάθε άλλη μορφή ελαστικής πρόσληψης.

Επαναφορά της επετηρίδας με νέες αιτήσεις από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΒΑΚΛΗΣ

Εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

των Κινήσεων - Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων 

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα