Σύσκεψη των Συλλόγων Π.Ε. Εκπαιδευτικών Λεκανοπεδίου Αττικής

Δελτίο τύπου

 

 

Σήμερα, Παρασκευή 27 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη των Συλλόγων Π.Ε. Εκπαιδευτικών Λεκανοπεδίου Αττικής. Συμμετείχαν 12 Σύλλογοι με αποφάσεις και 5 Σύλλογοι ως παρατηρητές. Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψαν τα εξής :

 

1. Η μεγάλη παλλαϊκή κινητοποίηση στις 26 Απρίλη και η καθολική συμμετοχή στη γενική απεργία, έδειξε τη δύναμη της εργαζόμενης πλειοψηφίας και έθεσε τις βάσεις μιας μεγάλης κοινωνικής νίκης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι ευθύνες για όσους εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση, είναι αυτή τη στιγμή τεράστιες. 

 

2. Η κυβέρνηση, μπροστά στη λαϊκή οργή, μπροστά στον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς και απροσδόκητης πολιτικής και κοινωνικής ήττα, προχωράει σε ελιγμούς και υποχωρήσεις τακτικής. Ο στόχος είναι ολοφάνερος. Θέλει να βγει από τη δύσκολη θέση, να καθησυχάσει τις αντιδράσεις και να βάλει φρένο στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Θέλει ένα στημένο "διάλογο", με τους εργαζόμενους στο σπίτι τους και το λαϊκό κίνημα στη γωνία.

 

3. Δεν ξεχνάμε ότι την ίδια στιγμή :

4. Αυτή την κρίσιμη στιγμή που κρίνεται το μέλλον των εργαζομένων και του κινήματός τους, ένα είναι το σύνθημα : ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. Μέχρι την απόσυρση των αντιασφαλιστικών σχεδίων και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μέχρι την αναχαίτιση - ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν σε όλους τους συλλόγους έκτακτες γενικές συνελεύσεις, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί της βάσης για τη συνέχεια του κινήματος. 

 

5. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στη γενική απεργία της 17ης Μάη. Να γίνουν παντού τοπικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό και συνεργασία με τοπικούς φορείς, ΕΛΜΕ, σωματεία κλπ.

 

6. Προτείνουμε στους Συλλόγους Π.Ε. να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Παρασκευή 11 Μάη, στις 2 μ.μ. στο ΤΕΑΔΥ (ασφαλιστικό ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων)

 

 

Τηλ. - fax Συλλόγων για επικοινωνία:

Αριστοτέλης : fax 51.52.811, τηλ. 2911350

Περιστέρι : fax 5724139 

Κερατσίνι - Πέραμα : τηλ- fax 4312402

K. Σωτηρίου : fax 0299-84756, τηλ. 0299-84996

 

ΕπιστροφήΕπιστροφή