Δήλωση του εκπροσώπου των
Κινήσεων- Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων
Στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 

 

Δόθηκε στις 25-7 από το Υπουργείο Παιδείας το σχέδιο νόμου "Οργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις". Νόμο που προτίθεται η κυβέρνηση να ψηφίσει μέσα στο Σεπτέμβρη , καλώντας τους εκπαιδευτικούς να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ως τις 31 Αυγούστου!!!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης μέσα στο καλοκαίρι. Επιλέγει το δρόμο του αιφνιδιασμού ,γιατί γνωρίζει καλά την αντίδραση των εκπαιδευτικών, στις επιχειρούμενες αλλαγές.

Με αυτό το σχέδιο νόμου προσπαθεί να επιβληθεί η αξιολόγηση - χειραγώγηση- υποταγή, εξειδικεύοντας τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525. Σκοπός της αξιολόγησης είναι η προσαρμογή - υποταγή των εκπαιδευτικών στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Με την αξιολόγηση επιχειρείται :

Οι προβλεπόμενες εκθέσεις των διευθυντών και των σχολικών συμβούλων επαναφέρουν με σύγχρονους όρους την αλήστου μνήμης εποχή των ιεροεξεταστών - επιθεωρητών στο σχολείο.

Γι' αυτό απαιτούμε:

Ο αγώνας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης συνεχίζεται.

Το Υπουργείο Παιδείας με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θα μας βρει απέναντί του.

Λουκάς Καβακλής

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα