Συνεχίζεται ο αγώνας των πολιτικών κρατούμενων στην Τουρκία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία στην Αθήνα:
Πέμπτη 11 Γενάρη, 6 μ.μ. Προπύλαια

 

 

Πάνω από 2.000 κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας στις φυλακές και τα νοσοκομεία ( εκ των οποίων 353 μέχρι θανάτου). Η πολιτική της ωμής καταστολής από τη πλευρά της τουρκικής χούντας συνεχίζεται αμείωτη. Πάνω από 30 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, ξύλο και συλλήψεις στους διαδηλωτές σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Τα ψέματα της χούντας περί αυτοπυρπόλησης των κρατουμένων δεν μπορούν να κρύψουν το αποτροπιαστικό γεγονός ότι οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στις φυλακές έκαψαν με φλογοβόλα ζωντανούς τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

 

Σύμφωνα με καταγγελίες της Τουρκικής ΄Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολιτικοί κρατούμενοι που μεταφέρθηκαν πρόσφατα στις καινούργιες φυλακές τύπου F (τα περίφημα λευκά κελιά), έχουν υποστεί βασανιστήρια.
Συγκεκριμένα, η Τουρκική ΄Ενωση Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στις νέες φυλακές, οι κρατούμενοι εγκαταλείπονται να πεθάνουν αφού ξυλοκοπηθούν άγρια, βασανίζονται άγρια και πέφτουν θύματα βιασμού ενώ υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι με σπασμένα χέρια και πόδια ή εγκαύματα, που δεν τυγχάνουν καμιάς περίθαλψης. Εντωμεταξύ, συγγενείς των κρατουμένων, που τους επισκέφθηκαν, δήλωσαν ότι πολλοί ξυλοκοπούνται δύο φορές την ημέρα από τους δεσμοφύλακες. ΄Αλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι οι φυλακές δεν θερμαίνονται και ότι πολλοί κρατούμενοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν. Περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί σε νέες φυλακές μετά την αιματηρή καταστολή των δυνάμεων της τάξης που άφησε πίσω της 31 νεκρούς. Πρόσφατα το τουρκικό καθεστώς παραδέχθηκε ότι ένας συνδικαλιστής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. 

Ο στόχος του τουρκικού δικτατορικού καθεστώτος είναι η βιολογική εξόντωση των μελών των ριζοσπαστικών, αριστερών πολιτικών οργανώσεων, αλλά και κάθε πολίτη που τολμά να αντιστέκεται. Σε αυτή την απάνθρωπη επιχείρηση συνένοχοι και συνεργοί είναι όλες οι κυβερνήσεις των "πολιτισμένων" και "δημοκρατικών" χωρών της Δύσης - και η ελληνική - που είτε με τη σιωπή είτε με την ανοχή και την αδιαφορία τους, είτε κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα, επιτρέπουν στην τουρκική χούντα να προχωρά χωρίς αναστολές στην εξόντωση των κρατουμένων και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν το βάρβαρο πρόσωπο της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη να αφυπνιστούν τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης, του αγώνα, της μαζικής και αποφασιστικής καταδίκης του τουρκικού καθεστώτος. Να μην αφήσουμε τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές μόνους τους.

 

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ! 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ - ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ 

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

 

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

 

Δείτε φωτογραφίες 

http://www.ozgurluk.org/prisonstruggle/

http://www.vatan-online.com/www/index.html

http://www.olumorucu.com/

 

Επικεφθείτε τα sites

http://www.ozgurluk.org/index.html

http://www.vatan-online.com/www/index.html

http://64.33.85.253/noisolation/

 

ΕπιστροφήΕπιστροφή