ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ !

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ 

 

Άλλη μια χρονιά ξεκινά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όμηρους της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόσφατο νομοσχέδιο δεν δίνει προοπτική του διορισμού, αλλά μια σχετική πιθανότητα διαιώνισης μιας απαράδεκτης εργασιακής ομηρίας. Και αυτό για όσους θα έχουν "αρκετή" προϋπηρεσία... Γιατί αρκετοί συνάδελφοι από διάφορες ειδικότητες δεν γνωρίζουν αν θα περιληφθούν σε κάποια από τα επόμενα "κύματα" προσλήψεων ή αν θα μείνουν για φέτος άνεργοι -πιο σωστά απολυμένοι- ελπίζοντας ότι θα προσληφθούν την επόμενη χρονιά (μια που για αρκετές ειδικότητες η πρόταξη των διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ σημαίνει εκ περιτροπής πρόσληψη).

Σχολεία που υπολειτουργούν, τάξεις με περισσότερα από 30 παιδιά, καθυστερημένες προσλήψεις ανασφαλών συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Ποιος μπορεί να μιλήσει για πλεόνασμα εκπαιδευτικών;

Με αυτή την πραγματικότητα δεν χωρούν συμβιβασμοί και αυταπάτες. Λογικές του τύπου "ας πάμε με τα νερά του Υπουργού" δεν πρόκειται να μας πάνε μπροστά. Αιτήματα δήθεν στο όνομά μας, που όμως στην πραγματικότητα είναι υπαγορευμένα από το Υπουργείο Παιδείας, όπως αυτά που ψηφίστηκαν στο συνέδριο της ΔΟΕ δεν εκφράζουν τις ανάγκες μας. Αντιλήψεις που βλέπουν τους υπόλοιπους αδιορίστους ή αναπληρωτές ως εχθρούς δεν ενισχύουν τον αγώνα μας.

Το Υπουργείο Παιδείας νομίζει ότι θα δεχτούμε αυτή την ρύθμιση της 'μόνιμης προσωρινότητας' και απλώς θα διαβάσουμε για τον επόμενο διαγωνισμό. Κάνει λάθος !

Γι' αυτό και λέμε ότι σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα αγωνιστική ενότητα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών, ΟΛΩΝ των αδιορίστων, ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών ενάντια στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και της αδιοριστίας. Με επιτροπές αγώνα σε όλους τους συλλόγους, με πανελλαδικό συντονισμό, με συνεχή γεγονότα σε τοπικό επίπεδο, με πίεση ώστε το θέμα των διορισμών να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου, με καλά προετοιμασμένες πανελλαδικές διαδηλώσεις (και όχι ξεροσταλιάσματα έξω από το Υπουργείο που τα πληροφορείται μόνο ένας ελάχιστος αριθμός συναδέλφων)

ΑΜΕΣΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Για να οικοδομήσουμε όμως κοινωνικές συμμαχίες και να απαντήσουμε στην πολιτική του Υπουργείου χρειάζεται και μια συνολική λογική για το θέμα των διορισμών:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/11, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, 12.30 μ.μ.

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

τηλ. επικοινωνίας:

Παν. Σωτήρης - 6457575, 0974439302

Αρτ. Κλιαφα - 7628860, 0974395586

Βασ. Ζαρκινού - 9933245, 0974778187

Σοφ. Παπαγεωργοπούλου - 3631933

Μιχ. Μιλτσακάκης - 7213198

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα