Τελικά ποιος αγωνίζεται για τους αναπληρωτές;

 

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος απλώς διακηρύσσει αυτάρεσκα ότι είναι ο εκπρόσωπος τους και συμπεριφέρεται ως αυτόκλητη ηγεσία τους, χωρίς να λογοδοτεί ποτέ και σε κανένα.

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος θεωρεί ότι κινητοποίηση είναι μερικά τηλέφωνα και ξεροστάλιασμα έξω από το Υπουργείο.

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος θεωρεί ότι η αγωνιστική διεκδίκηση σημαίνει να τριγυρνά στους διαδρόμους του Υπουργείου και να αναπαράγει τις φήμες των διαφόρων κύκλων του, όποιος διατρανώνει ότι "τα έχω κανονίσει για την ρύθμιση", μόνο που την ρύθμιση αυτή δεν την βλέπει ποτέ κανείς.

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος προβάλλει την αυτοκαταστροφική λογική : "Ας είμαστε τα καλά παιδιά του Υπουργείου, μήπως και μας ρίξει λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης".

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος σπεύδει να προσφέρει στο συνέδριο της ΔΟΕ την μεγαλύτερη εξυπηρέτηση στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας να πρακτορεύσει, ενάντια στις πάγιες θέσεις του κλάδου, αλλά και τα συμφέροντα των αναπληρωτών, την ρύθμιση Ευθυμίου για την λίστα προϋπηρεσίας.

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος θεωρεί επιτυχία την ρύθμιση του καλοκαιριού, την παράταση της αγωνίας και της ταλαιπωρίας. Είχαν ποτέ ως αίτημα οι κινητοποιήσεις μας την διαιώνιση της ομηρίας μας;

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος συστηματικά καλλιεργεί την διαίρεση, την διάσπαση και την αντιπαράθεση μέσα στους αναπληρωτές και τους αδιόριστους, όποιος αντιμετωπίζει σχεδόν με ρατσιστικό τρόπο άλλες κατηγορίες αναπληρωτών (π.χ. τους νηπιαγωγούς).

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος καλλιεργεί την απεργοσπασία των αναπληρωτών από τις κινητοποιήσεις του κλάδου (αλλά και ταυτόχρονα προχωράει σε κάθε είδους συναλλαγές και παζάρια με τις μεγάλες κομματικές παρατάξεις).

Δεν αγωνίζεται για τους αναπληρωτές όποιος σήμερα που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση των αναπληρωτών σπαταλάει το χρόνο του με το να σπέρνει λάσπη εναντίων συναδέλφων αναπληρωτών σε όλη την Ελλάδα, λες και βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

 

Εμείς το λέμε ανοιχτά : τέτοιες λογικές και τέτοιες πρακτικές ενισχύουν το Υπουργείο, υπονομεύουν τον αγώνα μας, απειλούν το εργασιακό μας μέλλον. Να τις παραμερίσουμε.

 

ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12.30 μ.μ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα