Εγκαίνια σχολείων με ΜΑΤ και ξύλο…στην Πτολεμαΐδα

 

Την Παρασκευή 30 Νοέμβρη, ο Υπουργός Παιδείας ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιάσει το 11ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο ΤΕΕ Πτολεμαΐδας.

Όταν η είδηση έγινε γνωστή στους μαθητές της Πτολεμαΐδας, συγκροτήθηκε αγωνιστική πρωτοβουλία και την Παρασκευή το πρωί, οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΛ πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και κατάληψη για να πάνε στη συνέχεια στα εγκαίνια με κινητοποίηση.

Απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών εξαπολύθηκε ένα πρωτοφανές σχέδιο τρομακράτησης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, συνοριοφύλακες (!!) διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλίτες επιστρατεύτηκαν για να επιβάλουν "ησυχία-τάξη και ασφάλεια" και να μπορέσει ο "αγωνιστής της γενιάς του Πολυτεχνείου" Π. Ευθυμίου να κόψει ανενόχλητος τις μεταξωτές κορδέλες των εγκαινίων. Στα κατειλημμένα σχολεία πραγματοποιήθηκε εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας, οι μαθητές απάντησαν με μαζική πορεία στην πόλη και φυσικά η αντιπαράθεση κορυφώθηκε έξω από το χώρο εγκαινίων όπου τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους μαθητές. Οι αστυνομικοί δε σταμάτησαν όμως εκεί. Συνέλαβαν δύο μαθητές και τους οδήγησαν και κράτησαν για δύο περίπου ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας.

 

Αποσπάσματα από την ανακοίνωση των μαθητών της κατάληψης της Πτολεμαΐδας

"Ήδη διανύουμε το τέταρτο έτος εφαρμογής του νέου συστήματος της Παιδείας και το μόνο που γνωρίσαμε μέσα από την αντίδρασή μας ήταν η κοινωνική απομόνωση, η καταστολή των πορειών μας, ξυλοδαρμούς μαθητών από τους "μπάτσους" και συλλήψεις. 
Ήδη διανύουμε το τέταρτο έτος εφαρμογής του νέου συστήματος και η Παιδεία έχει χάσει το νόημα και την ελευθερία της…η εκπαίδευση αποτελεί βιομηχανία που παράγει ρομποτάκια, έτοιμες μηχανές που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του κράτους, με αποτέλεσμα μια υπερκαταναλωτική κοινωνία με ψεύτικες ανάγκες που επιβάλλουν τα ΜΜΕ…

Ήδη διανύουμε το τέταρτο έτος εφαρμογής του νέου συστήματος κι όμως εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα…Συνεχίζουμε να επιμένουμε για τη δημιουργία ελεύθερης Παιδείας και να αντιδρούμε στην προοπτική ενός συστήματος που μας θέλει υποδουλωμένους και αδρανοποιημένους…"

…ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ !

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα