ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

 

Στην σημερινή συνάντηση της ΔΟΕ, της ΠΕΑΕ, του Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων, των Επιτροπών Αγώνα για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία με τον Υπουργό Παιδείας οι μάσκες έπεσαν. Σε επίμονες και επανειλημμένες ερωτήσεις για το αν το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να προχωρήσει σε διορισμό όλων των αναπληρωτών, η απάντηση ήταν μία: ΟΧΙ!!!

Το μόνο που αντέτεινε ο Υπουργός στην αγωνία και την αγανάκτηση των αναπληρωτών ήταν να μας ζητήσει να του κάνουμε προτάσεις για το πώς θα παραταθεί η ομηρία μας ως αναπληρωτών.

Γίνεται σαφές ότι το Υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή εμπαίζει τους αναπληρωτές, επιλέγει την πολιτική τη αδιοριστίας, της ανασφάλειας, την πολιτική των περικοπών, και των ζωνών εκπαιδευτικής εγκατάλειψης
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική ένας δρόμος υπάρχει: αυτός του αποφασιστικού αγώνα διαρκείας

Για το σκοπό και σήμερα πραγματοποιήθηκε ΚΑΤΑΛΗΨΗ των γραφείων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από τους αγωνιζόμενους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με αίτημα : να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. της ΔΟΕ, να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών του κλάδου και να αποφασίσει απεργιακό αγώνα διαρκείας ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ απέναντι στην πολιτική της αδιοριστίας και της εργασιακής ομηρίας των αναπληρωτών, απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, στη λιτότητα, στην αξιολόγηση - χειραγώγηση

Δυστυχώς το Δ.Σ. της ΔΟΕ για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να αφουγκραστεί πραγματικά ούτε την αγωνία, είτε τον αγωνιστικό αναβρασμό του κλάδου και δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση για πενθήμερη απεργία μετά το Πάσχα.

Εμείς επιμένουμε ότι ο κύβος πλέον ερρίφθη ! Απέναντι σε έναν Υπουργό και μια κυβέρνηση που θεωρεί κορωνίδα της πολιτικής της την εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία δεν χωρούν αυταπάτες διαλόγου και ευσπλαχνίας. Απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση και μια τέτοια πολιτική δεν μπορούμε να πάμε ούτε με απεργιακές τουφεκιές στον αέρα, ούτε με τεχνητές διασπάσεις του κλάδου. Ένας δρόμος υπάρχει:

Αθήνα 04/04/2001

 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΕπιστροφήΕπιστροφή