ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

 

Τα δραματικά γεγονότα την Παρασκευή 27/04 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, η απόπειρα αυτοπυρπόλησης μιας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού (που σώθηκε μόνο χάρη στην παρέμβαση των συναδέλφων της) δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ύστερα από χρόνια δουλειάς και προσφοράς στο δημόσιο σχολείο χιλιάδες αναπληρωτές αντιμετωπίζουν το φάσμα της οριστικής απόλυσης από την εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας αρνείται πεισματικά να συζητήσει οποιαδήποτε λύση που θα οδηγεί στον διορισμό των αναπληρωτών και το μόνο που προτείνει είναι η προσωρινή παράταση της ομηρίας τους, επιμένοντας στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και των περικοπών.

Η πολιτική που σπρώχνει τους αναπληρωτές στην ανεργία, είναι η ίδια πολιτική που κάνει τα σχολεία να υπολειτουργούν, που φτιάχνει ζώνες εκπαιδευτικής εγκατάλειψης, που προωθεί την ιδιωτική εκπαίδευση και την ένταση των ταξικών φραγμών.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, απέναντι στην προοπτική της ανεργίας, απέναντι στην πολιτική που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης, που καταργεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην ζωή ένας δρόμος υπάρχει: ο δρόμος του αγώνα. Είμαστε αποφασισμένοι: την οργή θα την κάνουμε σύγκρουση με την πολιτική που περιφρονεί τις ανάγκες μας, την απελπισία θα την κάνουμε αναμέτρηση διαρκείας με την πολιτική της αδιοριστίας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουμε το Σάββατο 5 Μαΐου στις 12 μ. στο ΥΠΕΠΘ

Καλούμε τα Δ.Σ. όλη της χώρας και τη ΔΟΕ να προβούν σε κινητοποιήσεις τοπικού χαρακτήρα που θα αναδεικνύουν το σύνολο των εκπαιδευτικών ζητημάτων, την ιδιαιτερότητα του ζητήματος της ανεργίας των εκπαιδευτικών και να λάβουν αποφάσεις πανελλαδικής αγωνιστικής κινητοποίησης για τα εργασιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα του κλάδου

 

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥ ΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ 

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕπιστροφήΕπιστροφή