ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ: Βοήθεια για τα παιδιά του Κουρδιστάν

επιμέλεια Παναγιώτης Σάμιος

 

Ένας βρόμικος πόλεμος γίνεται σε όλη την περιοχή του Κουρδιστάν. Ο τούρκικος στρατός εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί κάθε όπλο, κάθε τρόπο προκειμένου να διώξει από τον τόπο τους τους Κούρδους επαναστάτες. Οι ευρωπαικές χώρες επιμελώς αγνοούν αυτή την πραγματική γενοκτονία που το στρατιωτικό και πολιτικό τουρκικό κατεστημένο εφαρμόζει ενάντια σε έναν από τους πιο αρχαίους λαούς της περιοχής. Οι πρόσφυγες ξεπερνούν τα 6.000.000, πάνω από 4.000 χωριά έχουν ξεθεμελιωθεί, 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις με τον τούρκικο στρατό, χιλιάδες στρέμματα γης και δάσους έχουν βομβαρδιστεί με χημικά ή έχουν καεί για να γίνουν άγονα και να μην βρίσκουν καταφύγιο οι αντάρτες του PKK.

Τα πιο αθώα όμως θύματα είναι τα παιδιά του Κουρδιστάν. Χωρίς πατρίδα, χωρίς σπίτι ,γονείς συγγενείς κυνηγημένα από το στρατό μεγαλώνουν χωρίς βιβλία ,τροφή ,σχολείο. Χάνουν τα πόδια και τα χέρια τους ή σκοτώνονται από τα ναρκοπέδια, τις παγίδες και τις βόμβες του τούρκικου στρατού.

Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς όλο τον ελληνικό λαό ,σε εκπαιδευτικούς φορείς , μαθητές, ιδρύματα ,οργανώσεις και πνευματικούς ανθρώπους. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ανακουφίσουν τα παιδιά και τους αμάχους του καταυλισμού Ερτρούς. Χρήματα μπορείτε να καταθέσετε στο λογαριασμό

001-46615921 ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ

Για περισσότερες πληροφορίες

ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ Καποδιστρίου 6 (5ος όροφος) Πλ. Κάνιγγος,10677 Αθήνα.

Τηλ. 3839635 FAX 3827186

ΕπιστροφήΕπιστροφή