ΗΠΑ: Επιστολή γονέων θύματος στον Μπους

επιμέλεια Παναγιώτης Σάμιος

Η Φίλις και ο Ορλάντο Ροντρίγκεζ που έχασαν το γιο τους Γκρέγκ στην επίθεση του World Trade Center έστειλαν μέσω των New York Times στον πρόεδρο Μπους την παρακάτω επιστολή:
" Αγαπητέ πρόεδρε Μπους,
ο γιος μας είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης της Τρίτης στο WTC.Διαβάζουμε για την αντίδρασή σας τις τελευταίες μέρες και για τις αποφάσεις ( Κογρέσου και Γερουσίας) που σας έδωσαν εν λευκώ εξουσιοδότηση να απαντήσετε στις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η απάντησή σας σ'αυτή την επίθεση δε μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα για το θάνατο του γιου μας. Μας κάνει να νιώθουμε χειρότερα. Μας κάνει να νιώθουμε ότι η Κυβέρνησή μας χρησιμοποιεί τη μνήμη του γιου μας ως νομιμοποίηση για να υποφέρουν και άλλοι γιοι και γονείς σε άλλες χώρες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δόθηκε σε κάποιον με το δικό σας αξίωμα απεριόριστη εξουσία και το μετάνιωσε. Δεν είναι στιγμή για κενές χειρονομίες που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Σας ζητάμε να σκεφτείτε πώς μπορεί η Κυβέρνηση να αναπτύξει ειρηνικές, λογικές λύσεις για την τρομοκρατία, λύσεις που δε θα μας βυθίζουν στο απάνθρωπο επίπεδο των τρομοκρατών".

(26-10-2001)

ΕπιστροφήΕπιστροφή