ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΙΦΗ

 

 

Με μια προαναγγελθείσα εδώ και καιρό - από κυβέρνηση, ΗΠΑ και ΜΜΕ - σύλληψη, δόθηκε η εκκίνηση του δεύτερου γύρου στο σήριαλ της τρομοϋστερίας. Αφού ξεμπέρδεψαν με το ανώτατο στάδιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τις εκλογές, η μαύρη σκιά της κρατικής τρομοκρατίας σκεπάζει πάλι την πόλη.

Προφυλακίστηκε ο γνωστός αγωνιστής του ταξικού εργατικού κινήματος Γιάννης Σερίφης, που το όνομά του εμπλέχτηκε στην ιστορία της τρομοκρατίας με τις γνωστές, αρχικές καταθέσεις των αδελφών Ξηρού.

Ταυτόχρονα είναι γνωστή σε όλους η επιμονή της αμερικάνικης πρεσβείας, αλλά και το κλίμα που διαμόρφωναν μήνες τώρα τα γνωστά κέντρα των ΜΜΕ, για σύλληψη του Γ. Σερίφη.

Ο Γ. Σερίφης σε δηλώσεις λίγο πριν προσέλθει στον εισαγγελέα και πριν την προφυλάκισή του τόνισε μεταξύ των άλλων : "Στην προαναγγελθείσα εδώ και πολύ καιρό δίωξή μου και σε όσα άλλα διοχετεύονται για τη συμμετοχή μου στην οργάνωση 17Ν, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, ακούγεται, έχω για μια ακόμη φορά να απαντήσω ότι δεν έχω καμία σχέση και δεν με αφορούν, γιατί είναι έξω από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις λογικές και πρακτικές μου. Για πάνω από 40 χρόνια βιομηχανικός εργάτης δραστηριοποιούμαι και τοποθετούμαι ανοικτά με το λόγο και την πράξη μου στο μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα. Συμμετέχω ενεργά στην ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου - ασυμβίβαστου ταξικού κινήματος. Στα 35 από αυτά τα χρόνια βρίσκομαι στο στόχαστρο των διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών της χώρας ακόμη και όταν για πολλά χρόνια βρισκόμουν μετανάστης στο εξωτερικό. "

Έξω από το εφετείο ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες φίλοι του Γ. Σερίφη που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και συνθήματα όταν έγινε γνωστή η προφυλάκιση του. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το Εφετείο με βίαιο τρόπο απώθησαν τους συγκεντρωμένους, χρησιμοποιώντας και δακρυγόνα, ενώ προχώρησαν και σε μια σύλληψη διαδηλωτή, για τον οποίο ορίστηκε δικάσιμος.

 

Γίνεται φανερό ότι η νέα τροπή στην υπόθεση "τρομοκρατία" βγάζει στην επιφάνεια τους πραγματικούς σκοπούς αυτής της "αντιτρομοκρατικής" σταυροφορίας που ξεκίνησε την 11 Σεπτέμβρη από τις ΗΠΑ και με την οποία βαδίζει και η ελληνική κυβέρνηση : το χτύπημα κάθε ανατρεπτικής δραστηριότητας που θα θέτει σε αμφισβήτηση τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, την εκμετάλλευση και την εξουσία τους, το χτύπημα των αριστερών, ανατρεπτικών ιδεών, το χτύπημα του ίδιου του κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας , η περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η ανάπτυξη ενός κινήματος υπεράσπισης και διεύρυνσης των λαϊκών ελευθεριών, ενός κοινωνικού κινήματος για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, ενός αντιπολεμικού, αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος φραγμός στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ αποτελεί το μοναδικό, αποτελεσματικό δρόμο απέναντι και στην κρατική τρομοκρατία και τα σχέδιά της.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα