ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ / Δ.Σ.

 

 

Ο Σύλλογος ……… εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το καταστροφικό χτύπημα στις ΗΠΑ, την εμπόλεμη κατάσταση που κήρυξαν από κοινού η αμερικάνικη ηγεσία, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε, την απειλή για καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών και των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.

Η απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου εναντίον ενός "αόρατου" εχθρού είναι περισσότερο από ποτέ πραγματική. Για μια ακόμη φορά αθώα θύματα θα πληρώσουν την προσπάθεια επιβολής και εδραίωσης της Νέας Τάξης όπως συνέβηκε στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, το Σουδάν κ.λπ.

Και το πιο επικίνδυνο είναι ότι στον "αόρατο εχθρό" εντάσσονται όλα τα κινήματα που στρέφονται ενάντια στο πόλεμο ( τρομοκρατικές χαρακτηρίστηκαν από τους Αμερικάνους οι κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία), τα κινήματα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες λαών, τα εργατικά κινήματα.

Νόμοι για τον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών προετοιμάζονται, ενώ με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων "απαντάνε" οι επιχειρήσεις στο ενδεχόμενο πολέμου.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει τη συμμετοχή της, την ενεργό στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, στο όνομα της Ολυμπιάδας του 2004 προετοιμάζει νόμους που χτυπάνε ακόμη περισσότερο τις λαϊκές ελευθερίες. 

Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής ή εφησυχασμού.

Να απαιτήσουμε με τους αγώνες και τη δράση μας:

Να σταματήσουν τώρα οι πολεμικές προετοιμασίες. Να πούμε ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας, με οποιοδήποτε τρόπο, στα πολεμικά σχέδια.

Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε σε συμμετοχή στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και πρωτοβουλίες όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα