ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

Ο πόλεμος σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους …

 

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε :
Πόλεμος και ειρήνη είναι δυο πράγματα 
ολότελα διαφορετικά. Όμως η ειρήνη τους και 
ο πόλεμός τους μοιάζουν όπως ο άνεμος και η θύελλα.
Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους 
καθώς ο γιος από τη μάνα…
Ο πόλεμος σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους

Μπ. Μπρεχτ

 

Με άλλοθι το χτύπημα της τρομοκρατίας, με αφορμή το καταστροφικό χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο, μπαίνει σε εφαρμογή από μεριάς των Αμερικάνων και των συμμάχων τους ένα πρωτοφανές σχέδιο επιβολής και εδραίωσης της Νέας Τάξης. Αρχικά για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στο χώρο της Μέσης Ανατολής, για τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας περιοχών και αγορών, αλλά και για την εδραίωση των σχέσεων εκμετάλλευσης πρώτα και κύρια στο εσωτερικό του κάθε κράτους αλλά και συνολικά.

Η ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

Για μια ακόμη φορά αθώα θύματα θα πληρώσουν την προσπάθεια επιβολής της Νέας Τάξης. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία. Όπως στο Σουδάν οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους βομβάρδιζαν τις φαρμακοβιομηχανίες δολοφονώντας αθώα παιδιά από την έλλειψη εμβολίων ή αντιβιοτικών, όπως στο Ιράκ με άλλοθι τον Σαντάμ σκότωσαν πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, όπως στη Γιουγκοσλαβία σκότωσαν χιλιάδες αμάχους έτσι και τώρα στο όνομα του Μπιν Λάντεν, του τέως αγαπημένου τους παιδιού, ισοπεδώνουν ολόκληρες περιοχές.

Η απειλή επέκτασης του πολέμου στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας όπως ρητά δηλώνουν τα γεράκια του Πενταγώνου και των Βρυξελλών περιλαμβάνει χώρες, λαούς, κινήματα που οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ θεωρούν ότι σχετίζονται με την "τρομοκρατία".

Τρομοκρατικές είχαν βαπτίσει οι ΗΠΑ τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενάντια στην επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, ο Ιταλός πρωθυπουργός βάπτισε τρομοκράτες τους διαδηλωτές της Γένοβας, ενώ οι Κούρδοι και οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές που διεκδικούν την ελευθερία τους ονομάζονται κι αυτοί τρομοκράτες.

Σαν έρθει η ώρα της πορείας, πολλοί δεν ξέρουν 
πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει
Είναι του εχθρού τους η φωνή
Κι εκείνος που για τον εχθρό μιλάει 
είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.

 Καθένας που θα αντιστέκεται στη Νέα Τάξη, που θα στρέφεται ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης μπορεί να βαπτιστεί "τρομοκράτης". Η Ε.Ε. έσπευσε μαζί με τη συμμετοχή της στην ιμπεριαλιστική επιδρομή να θεσπίσει ένα νέο πανευρωπαϊκό τρομονόμο, νόμο για τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών.

 

Δημιουργούνται λίστες υπόπτων, τηλέφωνα, ηλεκτρονικά μέσα, αλληλογραφία μπορούν να παρακολουθούνται. Αν π.χ. ο Μπερλουσκόνι ζητήσει την έκδοση των Ελλήνων που διαδήλωσαν στη Γένοβα η ελληνική κυβέρνηση θα τους εκδώσει.

Τρομοκρατικές ενέργειες θεωρεί η Ε.Ε. τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, δημοσίων χώρων, την παρεμπόδιση λειτουργίας δημοσίων οργανισμών. Έτσι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι μαθητικές καταλήψεις, ακόμα και οι αποχές μπορούν να βαπτιστούν τρομοκρατικές πράξεις.

Οποιαδήποτε κίνηση διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού καθεστώτος χαρακτηρίζεται τρομοκρατική.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι διατυπώσεις παραπέμπουν στην κοινωνική και συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, ότι έρχονται να "απαντήσουν" από μεριάς του συστήματος στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην "παγκοσμιοποίηση" στη Γένοβα κ.λπ., στις εργατικές εξεγέρσεις ενάντια στην ελαστικοποίηση της εργασίας και τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Αυτή είναι η ουσία της ασφάλειας που θέλει το σύστημα, πρώτα και κύρια από τους εργαζόμενους, τις ανάγκες και τα οράματά τους.

Με χιλιάδες απολύσεις, με περικοπές κοινωνικών δαπανών απαντούν στην κρίση οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις. Στις ΗΠΑ οι απολύσεις αυξήθηκαν κατά 77% μέσα στο Σεπτέμβρη, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δόθηκαν ως ενίσχυση στις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από το χτύπημα της 11 Σεπτέμβρη.

 

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει την ενεργή συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, προσφέρει το έδαφος, τον εναέριο χώρο, τις βάσεις ως ορμητήριο, είναι έτοιμη να στείλει και στρατεύματα όπου της ζητηθούν προσδοκώντας τη συμμετοχή της στο χωρισμό της λείας αλλά και χρησιμοποιώντας τη νέα κατάσταση ως εφαλτήριο για την αντιλαϊκή επιδρομή στα εργατικά δικαιώματα, για το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο που προετοιμάζει.

Τις πρώτες συνέπειες των πολεμικών προετοιμασιών τις βλέπουμε 
στο νέο προϋπολογισμό και τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, 
στις μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

 Τις βλέπουμε στον απροκάλυπτο τρόπο, εκμεταλλευόμενη η κυβέρνηση τα σύννεφα πολέμου, που προωθεί την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων- συζήτηση για απελευθέρωση ωραρίου στα μεγάλα έργα. Την κρίση καλούνται άλλη μια φορά να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Στο όνομα και της Ολυμπιάδας του 2004 προετοιμάζει περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων. Σε αυτή την Ολυμπιάδα στηρίζουν όλη τους την προσπάθεια να αποκτήσουν κοινωνική ανοχή τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν. "Ασφάλεια" για τους Ολυμπιακούς, στις λίστες της ασφάλειας όσοι δεν υποτάσσονται στις κυβερνητικές εντολές.

ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΨΗΛΑ
ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ
ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

 Σε αυτή τη φάση στρατιωτικής αλλά και πολιτικής - οικονομικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους είναι επιτακτική η ανάγκη ενός κινήματος που θα μπει φραγμός στα φιλοπόλεμα, αντιδημοκρατικά, αντιλαϊκά προτάγματα των κυβερνήσεων ΗΠΑ, Ε.Ε. ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης Σημίτη.

Σε όλο τον κόσμο χιλιάδες εργαζόμενοι παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, του πολέμου και της εμπλοκής της δικιάς τους κυβέρνησης. Από τη Ν. Υόρκη και τον Καναδά, ως το Λονδίνο και το Βερολίνο. Από τη μακρινή Αυστραλία ως τη Λατινική Αμερική.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Να ενώσουμε τη φωνή, τη δύναμή μας βροντοφωνάζοντας:

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ 

  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα