Αντιδράσεις ενάντια στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ…


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Αυξάνεται στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο η αντίδραση στα πολεμικά σχέδια του Μπους μετά τα χτυπήματα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον στις 11 Σεπτέμβρη. Από τις πρώτες μέρες κιόλας, ακτιβιστές και οργανώσεις διοργάνωσαν συγκεντρώσεις και ολονυχτίες στην Union Square της Νέας Υόρκης για να καταδικαστούν οι ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστίνιους, τους Άραβες και τους μουσουλμάνους που ζουν στις ΗΠΑ, ενώ προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε εισβολή θα οδηγήσει σε νέο πόλεμο. 
"Ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει μέσα στη χώρα μας", λένε τα μέλη των κινημάτων ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις. Τη Δευτέρα 17/9 το νομοθετικό σώμα της Νέας Υόρκης πέρασε τις αυστηρότερες "αντιτρομοκρατικές" ρυθμίσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με μία από αυτές, η Υπηρεσία Μετανάστευσης έχει το δικαίωμα να κρατήσει απεριόριστα οποιονδήποτε μετανάστη για τον οποίο έχει την υποψία ότι συμμετέχει σε "τρομοκρατικές" δραστηριότητες, ενώ αναμένεται να γίνουν μαζικές απελάσεις μεταναστών. Επίσης εκφράζεται ο φόβος ότι κινήσεις όπως η Direct Action Network και η Reclaim the Streets θα χαρακτηριστούν ως "τρομοκρατικές" με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό στην ελευθερία της δράσης τους.

Από τις 21/9 ως την 1/10 διοργανώνονται στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον μια σειρά από συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις με αντιπολεμικό κυρίως περιεχόμενο.

21/9: Συγκέντρωση για την παγκόσμια ειρήνη στην Union Square και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο στρατολογίας της Times Square.

22/9 : Συζητήσεις για την ιστορία του ιμπεριαλισμού, τα αντιπολεμικά κινήματα στη Μέση Ανατολή, τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, την κρατική καταστολή κατά τη διάρκεια πολεμικών συρράξεων.

29/9 : Πορεία στην Ουάσινγκτον με σύνθημα "Ο πόλεμος και ο ρατσισμός δεν είναι η απάντηση", που θα καταλήξει σε συγκέντρωση στο Λευκό Οίκο.

Τέλη Σεπτέμβρη: Διαδηλώσεις ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τη διοργάνωση των παραπάνω έχει αναλάβει κυρίως η "Αντικαπιταλιστική Σύγκλιση" (Anti-capitalist Convergence), η οποία καλεί "όσους θέλουν να ζήσουν χωρίς μίσος, ρατσισμό, φτώχεια και πόλεμο να διαδηλώσουν το όραμά τους για έναν καλύτερο κόσμο".

Στο κάλεσμά της , μεταξύ άλλων, τονίζει:

"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει ότι είναι υπεύθυνη για πολλές μορφές βίας. Οι βομβαρδισμοί, η στήριξη δικτατοριών, τα εργασιακά κάτεργα που δουλεύουν προς όφελος των αμερικανικών επιχειρήσεων, τα χρέη του τρίτου κόσμου, η πείνα, η έλλειψη στέγης και υγειονομικής περίθαλψης, είναι όλα μορφές βίας. Ο φόβος και η απελπισία που προκαλούν η φτώχεια και η καταπίεση, είναι κρίσιμα για την κατανόηση της βίας. 35.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα. Ο τρόμος είναι τρόμος είτε προέρχεται από το θάνατο από πείνα, από το φόβο της υποδούλωσης στις επιχειρήσεις ή από τους βομβαρδισμούς. Μέχρι να κατανοήσουμε τη βία της οικονομικής, στρατιωτικής και εξωτερικής μας πολιτικής, θα συνεχίζουμε να υποθάλπτουμε τις συνθήκες εκείνες που κάνουν πιθανές αυτού του είδους τις ενέργειες όπως το χτύπημα στη Νέα Υόρκη και τη Ουάσινγκτον.

"Καταδικάζουμε τις πράξεις αντεκδίκησης και τη θρησκευτικές διώξεις εναντίων των Αράβων και των Μουσουλμάνων και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επίθεση στα δικαιώματά μας. Δεν θα παραχωρήσουμε τις πολιτικές μας ελευθερίες για το "καλό" του κράτους".

"Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους τρομοκράτες", δηλώνει ο Μπους κι απ'ότι φαίνεται η κυβέρνηση Σημίτη έχει κάνει σαφείς τις επιλογές της. "Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς", τονίζει ο Σημίτης, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για συμμετοχή της Ελλάδας στους αμερικάνικους πολεμικούς σχεδιασμούς. Επιτακτική λοιπόν γίνεται η ανάγκη μαζικής λαϊκής πολιτικής δράσης και πάλης ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και Αμερικανών και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που στο όνομα της "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας" βρίσκονται στο στόχαστρο.

 

( Για περισσότερες πληροφορίες , επισκεφτείτε το site http://www.nyc.indymedia.org .To Znet βρίσκεται πρσωρινά εκτός λειτουργίας για ευνόητους λόγους).

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα