ΙΡΑΚ: Να σταματήσουμε τώρα τη γενοκτονία του Ιρακινού λαού.

επιμέλεια Παναγιώτης Σάμιος

Ούτε μια στιγμή δεν έχει σταματήσει-από το 1990-ο πόλεμος ενάντια στο λαό του Ιράκ από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Με βομβαρδισμένες ανηλεώς τις φαρμακευτικές βιομηχανικές μονάδες το Ιράκ σήμερα μπορεί να παρασκευάσει μόνο 5 από τα 250 φαρμακευτικά είδη που παρασκεύαζε πριν από τον πόλεμο. Από την άλλη μεριά το εμπάργκο έχει κυριολεκτικά διαλύσει το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας. Η UNICEF εκτιμά ότι από το 1990 έχουν πεθάνει πάνω από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί πολίτες. Πάνω από 500 χιλιάδες παιδιά-200 χιλιάδες κάτω από 5 χρονών-πέθαναν από κακή διατροφή και έλλειψη ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης (γάζες, παυσίπονα, οροί, παιδικές τροφές, σύριγγες κλπ).

Ταυτόχρονα οι Αμερικάνοι έχουν επιβάλει απόλυτη σιωπή και τα ΜΜΕ 'θάβουν' το ζήτημα. Κυνικά και ξεδιάντροπα η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει το θάνατο μισού εκατομμυρίου παιδιών δήλωσε "..γνωρίζω ότι είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση αλλά πιστέψτε με ,αξίζει τον κόπο…."

Για να σπάσει η σιωπή για τη γενοκτονία του λαού του Ιράκ ο εξωκοινοβουλευτικός ακτιβισμός οργανώνει πορείες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία στις 6-7 Αυγούστου.

Να μην αφήσουμε τα παιδιά του Ιράκ αβοήθητα

Να σταματήσουμε τώρα το εμπάργκο εναντίον του Ιράκ.

ΕπιστροφήΕπιστροφή