ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Η στάση μας στα υπηρεσιακά συμβούλια
Οικονομικά
Σύλλογοι

Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων

Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ Α ΑΘΗΝΑΣ

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εγκαινιάζουμε την τακτική, όπως ελπίζουμε, επικοινωνία μας για τα τεκταινόμενα στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας, και όχι μόνο, στα πλαίσια της άποψης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ).

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο» αλλά οι αιρετοί εκπρόσωποί μας έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν για το ότι συμβαίνει σε αυτά όλους τους συναδέλφους.

Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!!!

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α ΑΘΗΝΑΣ

Βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς και τα  κενά  εκπαιδευτικών  είναι πολλά και τα περισσότερα υφίστανται από την αρχή της σχολικής χρονιάς!!! Η πολιτική σκληρής λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, η πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της τρόικας έχουν ως θύματα εκτός από τους μισθούς, τις συντάξεις , τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το «Πρώτα ο Μαθητής» της υπουργού και της κυβέρνησης φαντάζει ανέκδοτο αν όχι κοροϊδία με βάση την υπάρχουσα κατάσταση στα σχολεία.

Ιανουάριος πια και στην Α Διεύθυνση Αθήνας υπάρχουν, με επίσημα στοιχεία των Γραφείων Εκπαίδευσης, τουλάχιστον 76 κενά Γυμναστών (!!!!), 35 Μουσικών, 30 Εικαστικών , 20 Πληροφορικής, 15 Θεατρικής Αγωγής, 2 Αγγλικών. Και αυτά αφορούν μόνο τις ειδικότητες!!!

Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι χωρίς γυμναστή στην  πρωινή στο 1ο Γραφείο Π.Ε είναι τρία σχολεία από τα λεγόμενα 800άρια (Σχολεία Αναμορφωμένου Προγράμματος), τρία σχολεία των λεγόμενων ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) τρία σχολεία κλασικού τύπου και φυσικά το σύνολο σχεδόν των ολοημέρων τμημάτων. Το τραγελαφικό είναι ότι σε ένα από τα λεγόμενα 800άρια υπήρχε συνάδελφος Γυμναστής, ο οποίος αποσπάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας!!!! Σε κάποια σχολεία (28 – 86 Δ.Σχ) του 5ου Γραφείου Π.Ε., μάλιστα,  αντί για γυμναστές στείλανε δασκάλους να κάνουν τη Γυμναστική !!!

Πληροφορίες από το υπουργείο λένε ότι «ξοδευτήκανε» όλα τα χρήματα του ΕΣΠΑ ( που δεν προέβλεπε θέσεις γυμναστών για αυτό και αυτό το χάλι ειδικά σε αυτή την ειδικότητα), χρήματα δε διαθέτουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ( ξοδεύτηκαν στις παρουσιάσεις των προγραμμάτων) και σκέφτονται να προσλάβουν 4ωρίτες ωρομίσθιους!!!

Φανταστείτε μόνο τι έχει να γίνει την επόμενη χρονιά με το όργιο των συνενώσεων, συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολείων και τμημάτων!!!

Η μαζική κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων, των εργαζομένων μπορεί να είναι η μόνη μας ασπίδα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 

 

ΘΕΜΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ

Αυτό το θέμα δε συζητήθηκε ποτέ στο ΠΥΣΠΕ, αφού οι γυμναστές είχαν τοποθετηθεί πριν τη συνεδρίαση του από το Διευθυντή Εκπαίδευσης Α Αθήνας.

Μια τέτοια διαδικασία τη θεωρούμε απαράδεκτη και την καταγγέλλουμε , αφού η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία, που προφυλάσσει την ισονομία και την ισότητα ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για κάθε είδος τοποθέτησης, απαιτεί να ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

α) Δημοσιοποίηση όλων των κενών θέσεων των σχολείων, χωρίς καμιά εξαίρεση

β) Δημοσιοποίηση όλων των μορίων των υπό τοποθέτηση εκπαιδευτικών

γ) Η τοποθέτηση να γίνεται μέσα από συνεδρίαση του  ΠΥΣΠΕ ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια στην όλη διαδικασία.

δ) Δημοσιοποίηση των τελικών τοποθετήσεων.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεσμευόμαστε ότι θα δημοσιοποιούμε τα στοιχεία των κενών θέσεων, των μορίων των συναδέλφων και την τελική τοποθέτηση του καθενός.

Μια τέτοια διαδικασία ακολουθείται σε μια σειρά ΠΥΣΠΕ, παρά και ενάντια στη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους διευθυντές εκπαίδευσης να τοποθετούν από μόνοι τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

 

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας 14/1/2011

 

1ο Θέμα: Τοποθέτηση αναπληρωτή  υποδιευθυντή σε κενούμενη θέση  στο 136ο Δ Σχ Αθηνών

               

Υπήρξε μια υποψηφιότητα η οποία  συνοδευόταν από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων που υποστήριζε την τοποθέτηση του. Ψηφίσαμε υπέρ.

 

2ο Θέμα: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

 

Υπήρξαν τέσσερις αιτήσεις συναδέλφων οι οποίοι είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αφορά τη φύση της εργασίας και το ωράριο ( απαραίτητη προϋπόθεση να είναι η απασχόληση αυτή εκτός σχολικού ωραρίου). Έγιναν αποδεκτές και οι 4 αιτήσεις.

 

3ο Θέμα: Κατ΄ οίκον διδασκαλία

 

Υπήρχαν τρεις αιτήσεις εκπαιδευτικών για δυο περιπτώσεις παιδιών που έχουν ανάγκη κατ΄ οίκον διδασκαλία για λόγους υγείας. Στην πρώτη περίπτωση παιδιού (νήπιο) υπήρχε μια αίτηση συναδέλφου νηπιαγωγού η οποία έγινε αποδεκτή. Στη δεύτερη περίπτωση υπήρχαν δυο αιτήσεις. Στη μια από τους δυο συναδέλφους της είχε ανατεθεί ήδη άλλη κατ΄ οίκον διδασκαλία και γι αυτό το λόγο η ανάθεση έγινε στη συναδέλφισσα που δεν είχε άλλη.

 

4ο Θέμα: Χορήγηση επιδόματος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

 

Υπήρχαν τρεις αιτήσεις συναδέλφων. Αποδεκτή έγινε η μια αίτηση που είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για τους άλλους δυο που είχαν πιστοποιητικό σπουδών και όχι πτυχίο θα συζητηθεί το θέμα τους μόλις προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

5ο Θέμα: Προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικού στη διάθεση της Α Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών

 

Η συναδέλφισσα, νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, επανήλθε από το εξωτερικό. Ως γνωστό στις περιπτώσεις αποσπασμένων στο εξωτερικό χάνεται η οργανική θέση μετά την τριετία, αλλά εξακολουθεί να είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ που ήταν οργανικά τοποθετημένη πριν την απόσπασή της. Η συναδέλφισσα έκανε την αίτησή της ζητώντας τέσσερα (4) από τα επτά (7) Γραφεία της Α Δ/νσης Αθήνας. Στις δυο πρώτες επιλογές της δεν υπήρχε δηλωμένο κενό και τελικά τοποθετήθηκε στην τρίτη της επιλογή.

Λουκάς Καβακλής

αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

τηλ. 6949294781.www.paremvasis.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα