ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Η στάση μας στα υπηρεσιακά συμβούλια
Οικονομικά
Σύλλογοι

Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων

Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

Ενημερωτικό σημείωμα για τις αποφάσεις του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

 

Η σχολική χρονιά που  τελειώνει θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών. Αυτή τη χρονιά, την πρώτη μετά μνημονίου, μειώθηκαν κι άλλο οι δαπάνες για την παιδεία, καταργήθηκαν περίπου δυο χιλιάδες σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καταργείται –ουσιαστικά- το ολοήμερο σχολείο ( κι εκεί που δεν καταργείται επανέρχεται στην εποχή της ΔΑΜΕΓ), καταργήθηκαν τα Διδασκαλεία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις των εκπαιδευτικών,  προσελήφθηκαν -για πρώτη φορά -αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, διορίστηκαν ελάχιστοι μόνιμοι συνάδελφοι –και αναμένεται να διοριστούν ακόμα λιγότεροι, δεν δόθηκαν νέες εκπαιδευτικές άδειες (ούτε και πρόκειται να δοθούν την επόμενη σχολική χρονιά), έγιναν ελάχιστες  μεταθέσεις.

Τίποτα από τα προηγούμενα δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και αποφάσεων του ΑΠΥΣΠΕ. Η κυβέρνηση παρότι κόπτεται για την αποκέντρωση τις αποφάσεις για την εκπαιδευτική πολιτική τις παίρνει σε ένα πολύ στενό κύκλο «έμπιστων» και «αρεστών». Δεν εμπιστεύεται ούτε τα υπηρεσιακά συμβούλια παρότι έχει την πλειοψηφία η διοίκηση.

Έτσι  τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το ΑΠΥΣΠΕ από το Φεβρουάριο που συγκροτήθηκε ως σήμερα ήταν τα εξής:

 

 

Α. Πειθαρχικές υποθέσεις

 

 Βασικότερα  κριτήρια για τη στάση μας στα συγκεκριμένα θέματα ήταν οι αποφάσεις των τοπικών συλλόγων -μέλη των οποίων ήταν οι συνάδελφοι που εμπλέκονταν σε πειθαρχικές υποθέσεις και η υπόθεση αυτή καθαυτή. Στις υποθέσεις που ως σήμερα εξέτασε το ΑΠΥΣΠΕ ταχθήκαμε με το μέρος  των συναδέλφων.

 

 

Β. Χορηγήσεις αδειών άνευ αποδοχών

 

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις εφόσον πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις (να μην έχει πάρει συνολικά περισσότερα από δυο έτη και να  υπάρχει θετική εισήγηση από την αντίστοιχη διεύθυνση ΠΕ) .

 

 

Γ. Ανανεώσεις αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές

Ανανεώθηκαν όλες οι εκπαιδευτικές άδειες που πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις (δεν ξεπερνούσαν τα πέντε έτη στο σύνολο και οι συνάδελφοι κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα)

 

Δ. Διακοπή αδειών χωρίς αποδοχές

Έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις. Εδώ αναδείχτηκε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σχετικά με το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας των συναδέλφων που ζητούσαν να διακοπεί η άδεια τους. Τα γραφεία εκπαίδευσης δεν έκαναν δεκτές τις αιτήσεις ανάληψης υπηρεσίας των συναδέλφων αν πρώτα το ΑΠΥΣΠΕ δεν ενέκρινε τη διακοπή της άδειας τους. Ο χρόνος ανάμεσα στην αίτηση ανάληψης υπηρεσίας που επιχειρούσε να καταθέσει ο/η συνάδελφος/ισσα και στην έγκριση της διακοπής της άδειας από το ΑΠΥΣΠΕ έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις και τους δυο μήνες.

Ζητήσαμε να γίνονται αμέσως δεκτές οι αιτήσεις των συναδέλφων, να επιστρέφουν στα σχολεία τους και το ΑΠΥΣΠΕ στην πρώτη συνεδρίαση του να κάνει δεκτή την αίτηση διακοπής της άδειας. Αυτό επιβάλουν και οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και οι μεγάλες οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων.  

 

 E. Απαλλαγή συναδέλφων από τα καθήκοντα υποδιευθυντή/ντριας 

Έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις απαλλαγής από τα καθήκοντα υποδιευθυντή/ντριας .

Σε μια περίπτωση το ΑΠΥΣΠΕ δεν έκανε δεκτή την αίτηση συναδέλφου αφού αυτή η αίτηση εξετάστηκε έικοσι μόνο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία και ήταν αδύνατη η αντικατάστασή του. 

 

 ΣΤ.Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012 στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

 

 Η τελευταία συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ(14-06-2011) είχε ως μοναδικό θέμα τις αποσπάσεις  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012 στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Περισσότεροι από 230 συνάδελφοι θα φύγουν από τις τάξεις και τα διδακτικά τους καθήκοντα για να προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες. Ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί αν προσθέσουμε και τις αποσπάσεις σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το υποκριτικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που δια της κας Διαμαντοπούλου δηλώνει –σε όποιο τηλεοπτικό παράθυρο και αν βρεθεί-  πως θα επαναφέρει τους εκπαιδευτικούς στην τάξη!

Με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών την επόμενη σχολική χρονιά –αφού οι διορισμοί (αν θα γίνουν) προβλέπεται να είναι ελάχιστοι, οι μεταθέσεις για όλη την περιφέρεια Αττικής δεν ξεπέρασαν τις δέκα και η τύχη των αποσπάσεων αγνοείται

ζητήσαμε απο το Συμβούλιο να προτείνει να μη γίνει καμία απόσπαση στις παραπάνω υπηρεσίες  αρμοδιότητάς του. Να στείλει πρόταση στην αρμόδια Υπουργό να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και να καλυφθούν με διορισμό  μόνιμου διοικητικού προσωπικού. Η πρόταση μειοψήφησε (4-1).

   

17 Ιουνίου 2011

 

Γιώργος Γαλάνης

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

 AΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ. 6972210342 www.paremvasis.gr


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα