ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

             Ρ. Φεραίου &  Π. Π. Γερμανού                              Αιγάλεω 6/7/11

                 Τηλ: 210- 5981935

                                                                                ΠΡΟΣ: Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε.

 

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΟΕ για την κρατική καταστολή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 29/06/2011

 

       Περιμέναμε υπομονετικά εδώ και μέρες το νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας να εκδώσει καταγγελία για τις επιθέσεις της αστυνομίας, να εκφράσει τη συμπαραστάση στους τραυματισμένους συναδέλφους μας  και να ανακοινώσει συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα κόντρα στην κρατική καταστολή και βία.

        Η ανακοίνωση του Δ.Σ της ΔΟΕ με ημερομηνία 5/7/11 μας προκαλεί αγανάκτηση και λύπη. Με ένα κείμενο 14 γραμμών γεμάτο αοριστολογίες, ασάφειες, γενικολογίες και παχιά λόγια η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΟΕ προσπαθεί να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε να  κάνει η Αστυνομία και το Υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη όλη την εβδομάδα, να θολώσει τα νερά, να αμαυρώσει τον αγώνα που δίνει ο λαός μας εδώ και 46 ημέρες σε πλατείες και δρόμους και να ισοψηφίσει τη βάρβαρη αστυνομική βία και τη δράση των κουκουλοφόρων. Είναι δηλαδή πάλι εκτός θέματος.

      Για την αποκατάσταση της αλήθειας είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα όπως τα είδαμε, τα ζήσαμε και τα καταγράψαμε εκείνες τις τραγικές ώρες:

1.   Στις 28 και 29 Ιουνίου τα γραφεία της ΔΟΕ λειτούργησαν σαν Ανοικτό Κέντρο Αγώνα. Στο κτίριο ζήτησαν καταφύγιο εκατοντάδες πολίτες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές, παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη δολοφονική μανία της Αστυνομίας που χτυπούσε και ψέκαζε με χιλιάδες χημικά τους διαδηλωτές. Με λίγο νερό και λίγο Μαλόξ, με χαρτομάντηλα και μαντίλια προσπαθούσαμε περιθάλψουμε τους τραυματίες και να συνεφέρουμε τους ανθρώπους που υπέφεραν από τα δηλητήρια. Απολύτως ειρηνικά, με παλαμάκια, χειροκροτήματα, τραγούδια, συνθήματα από τις ντουντούκες και τη μικροφωνική της Ομοσπονδίας προσπαθούσαμε να εμψυχώσουμε τους διαδηλωτές να μην εγκαταλείψουν τους δρόμους και την πλατεία Συντάγματος. Αυτός ήταν ο λόγος που το κτίριο της ΔΟΕ στοχοποιήθηκε από την Αστυνομία και χτυπήθηκε με σφοδρότητα το μεσημέρι στις 29 Ιουνίου.

2.   Τα ΜΑΤ απέκλεισαν την Ξενοφώντος από τις δύο πλευρές, απομάκρυναν βίαια τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στη δεξιά και αριστερή γωνία στη Φιλελλήνων, για να μην υπάρχουν μάρτυρες, και επέδραμαν κατά των συγκεντρωμένων που προσπαθούσαν να σωθούν όπως όπως. Οι διμοιρίες κινήθηκαν προς το κτίριο χτυπώντας, πετώντας πέτρες, μάρμαρα χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ακόμα και μέσα στο κτίριο. Από ένα μεγάλο κομμάτι μάρμαρο χτυπήθηκε στον αγκώνα ο δάσκαλος Ακρίτας Καλούσης (μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ). Τα μάρμαρα, τις πέτρες και τα χημικά που έπεσαν μέσα στη ΔΟΕ υπάρχουν σε φωτογραφίες. Στο απέναντι μανάβικο εγκλωβίστηκε ο δάσκαλος Παντελής Βαϊνάς (μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας και Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθηνών), τον ψέκασαν και του τσάκισαν το κεφάλι χτυπώντας τον με το γκλομπ ανάποδα !!!(6 ράμματα, ακατάσχετη αιμορραγία και διάσειση). Μπροστά στην πόρτα της ΔΟΕ μια ολόκληρη διμοιρία τσάκισε το δάσκαλο Θεόφιλο Μουστάκα (μέλος του Συλλόγου μας, συνδικαλιστή). Ο συνάδελφος ζει από θαύμα, ποδοπατήθηκε από μια ολόκληρη διμοιρία (έχει θλάσεις σε όλο του το σώμα και ρήξη κλείδας από τα χτυπήματα !!!! Οι γιατροί του Γενικού Κρατικού έμειναν έκπληκτοι από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων. Για τους τραυματισμούς των συναδέλφων υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες και δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο.

 

 

3.    Επί μία ώρα, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να έρθει ασθενοφόρο να παραλάβει τους τραυματίες, η Αστυνομία παρεμπόδιζε το ασθενοφόρο (ασφαλώς υπάρχουν μαγνητοφωνημένες οι συνομιλίες, τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στο ΕΚΑΒ καθώς ο συνάδελφος Βαϊνάς αιμορραγούσε και ο συνάδελφος Μουστάκας αδυνατούσε να αναπνεύσει, είχε μελανιάσει και παγώσει από τα χτυπήματα και η διαβεβαίωση του Κέντρου ότι το ασθενοφόρο δεν μπορεί να πλησιάσει γιατί οι Αστυνομία το έχει εγκλωβίσει). Μόνο όταν στο κτίριο ήρθαν διασώστες του Ερυθρού Σταυρού από την πλατεία Συντάγματος επετράπει τελικά από τους επικεφαλείς των ΜΑΤ να έρθει ασθενοφόρο στη ΔΟΕ. Σημειώνουμε την προκλητική στάση των επικεφαλείς που μας χλεύαζαν και μας ειρωνεύονταν ισχυριζόμενοι ότι «βλέπεις κανένα ασθενοφόρο να το παρεμποδίζω», «αυτοί μόνοι τους χτυπήθηκαν» ή «έλα μωρέ, δεν είναι τίποτε μερικά ραμματάκια» κ.α

4.   Το απόγευμα, μετά την απομάκρυνση των τραυματιών, αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε το κτίριο γιατί υπήρχε άμεσος κίνδυνος από τις επιδρομές των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε συντεταγμένα προς τους σταθμούς του Μετρό (Μοναστηράκι και Ακρόπολη). Στην πορεία ορδές από ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ παρακολουθούσαν και χτυπούσαν ανηλεώς τους εκπαιδευτικούς. Έριχναν κρότου λάμψης, κατέβαιναν στα στενά από τα μηχανάκια και ξυλοκοπούσαν αθώους ανθρώπους, ανέβαιναν με τις μηχανές στα πεζοδρόμια και με παρατεταμένα τα γκλομπ χτυπούσαν όποιον έβρισκαν, όπου έβρισκαν. Έριξαν χημικά μέσα στους σταθμούς του Μετρό και χτύπησαν ανθρώπους σε καφετέριες και σουβλατζίδικα. Για τα παραπάνω υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, φωτογραφίες και βίντεο.

5.   Εκείνη την ημέρα συνολικά πάνω από 500 πολίτες κακοποιήθηκαν και τραυματίστηκαν από την Αστυνομία. Όσοι ζήσαμε αυτή την φρίκη θα τη θυμόμαστε για χρόνια. Η επίθεση της Αστυνομίας στην Ομοσπονδία ήταν απρόκλητη και δολοφονική. Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα. Για την υπόθεση υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες, βίντεο, φωτογραφίες ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και η Διεθνής Αμνηστία έχουν δείξει ενδιαφέρον.

      Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των καταπιεσμένων. Το Δ.Σ της ΔΟΕ πρέπει να ξαναθυμηθεί τι σημαίνουν οι λέξεις συντροφικότητα, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα. Το Δ.Σ της ΔΟΕ πρέπει να εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς και να μην εκδίδει ανακοινώσεις που θα ζήλευε και το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας.

Αυτό που περιμέναμε, αυτό που είναι υποχρεωμένο να κάνει το Δ.Σ της Ομοσπονδίας είναι ΟΜΟΦΩΝΑ και με όλο το υλικό, τις μαρτυρίες των τραυματισμένων και των αυτόπτων μαρτύρων να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και του ηθικού αυτουργού των δολοφονικών επιθέσεων που δεχτήκαμε, Υπουργού «Προστασίας» του Πολίτη, Παπουτσή. Ήδη υπάρχουν τέσσερις ογκωδέστατες δικογραφίες στον Εισαγγελέα. Η ΔΟΕ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ;

Η Κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι το όργιο καταστολής δε μας φοβίζει. Η ψυχή του λαού μας είναι αδούλωτη. Το Σύνταγμα ΔΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ό,τι και αν κάνουν. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ανατροπή κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, κεφαλαίου, για την ανατροπή των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και όλων των πυλώνων τους. Θα συνεχίσουμε άφοβα τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η πατρίδα μας στις Τράπεζες και στους τοκογλύφους. Θα συνεχίσουμε άφοβα διεκδικώντας τη μη αναγνώριση – διαγραφή του χρέους.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ -  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ -  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ 

   


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα