ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.

       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας

 Τ. Κ. 10442     Αθήνα

 Τηλέφωνο - Φαξ: 2105151072    

  e-mail: sylaristo@gmail.com                                           

 

Θέμα: Διοργάνωση κινητοποίησης στο Δήμο Αθηναίων

 

 Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης», αποφασίζει τη διοργάνωση κινητοποίησης τη Τετάρτη 16/2, στις 3.00 μ.μ., στο δημαρχείο Αθηνών, πλατεία Κοτζιά, όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τις Ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων των σχολείων του δήμου της Αθήνας να συνδιοργανώσουμε την κινητοποίηση για να κάνουμε σαφές και προς το Δημοτικό Συμβούλιο την πλήρη και ολόπλευρη αντίθεσή μας στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, στη διάλυση της όποιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης απέμεινε, στην προώθηση του σχολείου της αγοράς μέσα από το «νέο σχολείο».

 Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη μαζική παρουσία των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών.

 Οι στόχοι του υπουργείου είναι κυνικοί και βαθιά αντιεκπαιδευτικοί:

Με τα «πολυδύναμα σχολεία», τις αλλαγές στη διοικητική δομή και το «νέο σχολείο» θα διευκολυνθούν όλα τα σχέδια για το σχολείο της αγοράς στην εποχή του «Καλλικράτη».

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου.

-Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο βασικό σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, χωρίς ταξικούς φραγμούς κι αξιολογήσεις . Όχι στο ολοήμερο παιδοφυλακτήριο, στη συνεχή επέκταση του σχολικού χρόνου και την εντατικοποίηση.

-Καθιέρωση  20 μαθητών ανά τμήμα και 15 μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και στις Α΄, Β΄ τάξεις.

-Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία  στο 15% του Γ.Κ.Π., άμεσος διπλασιασμός των χρηματοδοτήσεων των σχολείων για της λειτουργικές τους δαπάνες.

-Έξω από τα σχολεία χορηγοί και ιδιώτες. Κατάργηση των ΣΔΙΤ και κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση. Όχι στο ευέλικτο σχολείο της αγοράς.

-Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Ανατροπή , ακύρωση, καμιά εφαρμογή των διακηρύξεων Λισαβόνας, Μπολόνιας της Ευρωπαϊκές Ένωσης που προωθούν το σχολείο της αγοράς, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τον κατακερματισμό εκπαιδευόμενων και εργαζόμενων.

-Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια (4-6 ετών). Καμία τροπολογία ακύρωσης της μονοετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την αποκέντρωση των νηπιαγωγείων.

-Όχι στον Καλλικράτη. Κατάργηση των Ν.2525 και 2640 αλλά και των νόμων 2218 και 2240 για την «αποκέντρωση». Εγκατάλειψη κάθε σχεδίου που προωθεί την ιδιωτικοποίηση παράλληλα με την υπαγωγή της εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση – αποκέντρωση και την αποσύνδεσή της από την αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΔΒΜΘ.

-Νέα αναλυτικά προγράμματα με νέα διάρθρωση σε όλο το 12χρονο σχολείο και νέα βιβλία που να προωθούν τη μόρφωση των μαθητών μας απ’ όποια χώρα κι αν προέρχονται, την ολόπλευρη γνώση, την κριτική σκέψη και να υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες όλων των μαθητών ενάντια στην εντατικοποίηση και την αύξηση της ύλης, στον κατακερματισμό της γνώσης, την αποθέωση της πληροφορίας, την ένταση της απόρριψης και της ταξικότητας που προωθούν τα νέα βιβλία.

-Όχι στην ευέλικτη ζώνη.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                    Η Γενική Γραμματέας

Γκούμας Φίλιππος                              Ρέππα Ντίνα


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα