ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Δήλωση της Βάσως  Νικολάου,

εκπροσώπου των Παρεμβάσεων, Κινήσεων, Συσπειρώσεων στο ΔΣ του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ,

για την έρευνα των 800 σχολείων αναμορφωμένου προγράμματος

Την Παρασκευή 21/1/2011 συνήλθε το  Δ.Σ. του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ με θέμα την κατάθεση προτάσεων για τους άξονες έρευνας για τα «800 σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος». Η απόφαση για την έρευνα αυτή είχε παρθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του  Δ.Σ. του ΙΠΕΜ και είχε επικυρωθεί από το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την τελευταία συνεδρίαση είχαν αποφασιστεί δύο πράγματα:

α. να γίνει η σχετική έρευνα και

β.  η έρευνα αυτή  να μείνει έξω από το πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Την Παρασκευή 21/1, στην πρώτη σοβαρή παιδαγωγική συζήτηση για τα 800, κατατέθηκε από την πλευρά μας πρόταση ώστε η έρευνα να διεξαχθεί από το ΙΠΕΜ και τους συλλόγους, χωρίς εξωτερική επιστημονική ομάδα αλλά με τη συνεργασία εθελοντών συναδέλφων, χωρίς κόστος και με συγκεκριμένους άξονες. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. καθηγητής Εμβαλωτής κατέθεσε από την πλευρά του έτοιμο (!) ερωτηματολόγιο με τη δήλωση ότι το δουλεύει δυο μήνες με την «επιστημονική ομάδα»! Μ’ αυτή τη λογική τα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν κανένα ρόλο! Απλά παρευρίσκονται. Το μόνο που δεν έγινε ήταν να παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της έρευνας!

Η απαξίωση των μελών του Δ.Σ. δεν επιχειρείται για πρώτη φορά. Με το πρόσχημα ότι «δεν προλαβαίνουμε»(!), ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανακοινώνει -ως αποφάσεις- σκέψεις και σχέδιά του που ποτέ δεν συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Όμως τα μέλη του Δ.Σ. τυχαίνει να μην είναι φοιτητές αλλά εκπρόσωποι των συναδέλφων. Όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι και ο πρόεδρος.

Θεωρούμε απαράδεκτη τόσο αυτή την τακτική όσο και την επαναλαμβανόμενη ανάθεση όλων σχεδόν των  δράσεων του ΙΠΕΜ σε εξωτερικούς -«αντικειμενικούς και ουδέτερους» - συνεργάτες. Στη σημερινή ειδικότερα συγκυρία, με το γκρέμισμα -από την κυβέρνηση του ΔΝΤ και της Ε.Ε. - του δημόσιου σχολείου, των εργασιακών σχέσεων, του μισθολογίου και του ασφαλιστικού συστήματος, κάθε υπό υλοποίηση έρευνα της εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να είναι πολιτικά ειλικρινής: να ομολογεί δηλαδή τόσο τα πολιτικά και ιδεολογικά της προαπαιτούμενα όσο και τις στοχεύσεις της. Η διεκδίκηση πολιτικής και ιδεολογικής ουδετερότητας (ειδικά σε αυτό το πεδίο και σε αυτή την συγκυρία) συνιστά είτε στρουθοκαμηλισμό είτε προσπάθεια απόκρυψης των επιδιώξεων που καλείται να υπηρετήσει.

Απαιτούμε η προετοιμασία και η διαδικασία υλοποίησης της έρευνας να ανοίξουν σε όλους τους συναδέλφους. Απαιτούμε οι πολιτικές της προϋποθέσεις να συζητηθούν δημόσια.

Εμείς πάντως γι’ αυτά θα παλέψουμε.

Γενάρης 2011


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα