ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ

αρχείο


Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

στο δημόσιο τομέα

Σε μια κρίσιμη για την κοινωνία μας περίοδο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται στην πιο επικίνδυνη των τελευταίων δεκαετιών, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, της ίδιας μας της ζωής και  της ζωής των παιδιών μας.

Επιλέγοντας συνειδητά την είσοδο της χώρας στην Ε.Κ.Τ. και στο Δ.Ν.Τ. εδώ και ένα χρόνο επιβάλλει, με την «καθοδήγηση» της ΕΕ και την ανοιχτή στήριξη των ΜΜΕ, τα πιο βάρβαρα μέτρα, που στόχο έχουν να λεηλατήσουν το εισόδημα και τα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα των εργαζομένων. Το αστικό σύστημα γίνεται πιο βάρβαρο από ποτέ, με στόχο την βίαιη αναδιανομή του πλούτου από την εργασία στο κεφάλαιο και την επιστροφή των συνθηκών εργασίας έναν αιώνα πίσω. Ιδιαίτερα μέσω του «Καλλικράτη» και της “αποκέντρωσης”, διαλύεται το όποιο κοινωνικό κράτος κατακτήθηκε μεταπολεμικά στη χώρα μας.

Το σύστημα υγείας, αφού για πολλά χρόνια λεηλατήθηκε, χάνει το δημόσιο χαρακτήρα του. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί η παιδεία και η ασφάλιση. Και αφού οι βασικές συντάξεις κατακρεουργήθηκαν με το νόμο Λοβέρδου, σειρά έχουν τώρα οι επικουρικές, με την πρόφαση “των αναλογιστικών μελετών”.

Τη μείωση των εισοδημάτων συνοδεύουν οι καθημερινές αυξήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα διόδια, ΦΠΑ, ΕΦΚ, τέλη αυτοκινήτων, ακινήτων κλπ. Επιπροσθέτως αυξάνεται κατά 30-40% το κόστος  στα δημόσια μέσα μεταφοράς, υποβαθμίζεται η ποιότητά τους και βάλλονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σ΄ αυτά.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεχθήκαμε βίαιη επίθεση από τα κυβερνητικά μέτρα, στα εισοδήματα, τις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας. Είναι σίγουρο  ότι το επόμενο διάστημα θα δεχθούμε νέα επίθεση μέσω του “ενιαίου μισθολογίου” που έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση.

Απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό απαντάμε με ενιαίο, ενωτικό, παρατεταμένο και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, πολύμορφες κινητοποιήσεις και  όποια άλλη μορφή δημιουργεί η ταξική πάλη και η φαντασία του εργαζόμενου λαού, μέσα από τις μαζικές συνελεύσεις των σωματείων μας. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των εργαζομένων, παλεύουμε για την ανατροπή του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και όλων των αντιλαϊκών μέτρων. Δίνουμε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι αυτή η βάρβαρη πολιτική  και όλοι οι πολιτικοί εκφραστές της είναι ανεπιθύμητοι.

                       

Για το επόμενο διάστημα προτείνουμε:

Ø  Σύγκληση Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ με εισήγηση για 24ωρη γενική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στο τρίτο 10ήμερο του Γενάρη. Κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη [σηματοδοτώντας και την αντίθεσή μας στην έλευση των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα]. Στο μεσοδιάστημα πραγματοποίηση απογευματινών συλλαλητηρίων, καταλήψεων ταμείων και άλλες παρόμοιες δράσεις. Νέα Σύγκληση Γενικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων, στην προοπτική της κλιμάκωσης.

Ø  Καμιά συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ σε “διάλογο” με την κατοχική κυβέρνηση.

Ø  Συντονισμός και κοινή δράση με τους αγωνιζόμενους κλάδους στις μεταφορές, τους συμβασιούχους δημοσίου και ΟΤΑ και κάθε άλλη εργατική κινητοποίηση.

Ø  Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να στηρίξει έμπρακτα και με κάθε μέσο κάθε μορφή αγώνα που εκδηλώνεται ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και τον κοινωνικό μεσαίωνα που προωθεί η κυβέρνηση και πολιτικοί της σύμμαχοι (π.χ. Κερατέα, διόδια, καταλήψεις εργασιακών χώρων κ.ο.κ.).

 

Αγωνιζόμαστε για :

·         ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ 2010

·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

·         ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

·         ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ

·         ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΓΝΗΣΙΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΑΔΕΔΥ να υπογράφει την ενιαία κατώτερη συλλογική σύμβαση, που θα κατοχυρώνει το ελάχιστο όριο αμοιβών και θα ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και οι Ομοσπονδίες να διαπραγματεύονται με τους αγώνες τους και να υπογράφουν ΣΣΕ εφ’ όλης της ύλης (για το μισθό και όλα τα εργασιακά θέματα).

 

Καλούδης Σπύρος,  Βάρτζελη Νάγια,  Τσιριγώτης Θανάσης, Καλλώνης Σταύρος


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα