ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι

αρχείο


Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Αρ. Πρ. : 18

Αθήνα 4/9/2010

Προς : 

Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών

Προϊστάμενο 6ου Γρ. Π.Ε. Αθηνών

Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.

Ένωση Γονέων Ζωγράφου

Σύλλογοι Γονέων Ζωγράφου

Σύλλογοι Π.Ε. – ΕΛΜΕ Αττικής

Κοιν. : Μέλη του Συλλόγου μας

 

Να ανακληθούν άμεσα οι συμπτύξεις τμημάτων και οι περιορισμοί που οδηγούν σε κατάργηση τμημάτων ένταξης στο 6ο Γραφείο Π.Ε. Αθηνών

 

Οι εκτιμήσεις μας ότι η εφαρμογή του Μνημονίου στην εκπαίδευση και οι δραστικές περικοπές διορισμών θα είχαν δραματικές συνέπειες από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο δυστυχώς τρόπο. Με εντολή του προϊστάμενου του 6ου Γραφείου Π.Ε. Αθηνών και του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών, προωθούνται άμεσα 15 συμπτύξεις τμημάτων στο 6ο Γραφείο με ανυπολόγιστες συνέπειες για εκατοντάδες μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους.

Οι διαχειριστές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής δεν δίστασαν μπροστά σε τίποτε. Αγνόησαν τα υψηλά ποσοστά αλλοδαπών μαθητών, τις πολύπλευρες ψυχοπαιδαγωγικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έχει η διάλυση 15 τμημάτων, τη μοιραία υποβάθμιση των όρων μάθησης και διδασκαλίας που θα προκαλέσει η δημιουργία πληθωρικών τμημάτων ενώ προχώρησαν ακόμη και σε μετακινήσεις μαθητών από σχολείο σε σχολείο έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα λογιστικά κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Ταυτόχρονα εξήγγειλαν την κατάργηση των τμημάτων ένταξης σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν πάνω από τρεις μαθητές με πιστοποιημένο πρόβλημα από τα ΚΕΔΥ ενώ είναι κοινά γνωστό, ότι ο χρόνος αναμονής της πιστοποίησης ξεπερνάει τον ενάμιση χρόνο (λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών). Επιπλέον, πολλοί γονείς αποφεύγουν την πιστοποίηση για κοινωνικούς λόγους ακόμη και για παιδιά που ήδη φοιτούν σε τμήματα ένταξης.

Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τους μαθητές με την ψυχρή λογική των αριθμών, τη λογική του Συμφώνου Σταθερότητας, της λιτότητας και των περικοπών. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το περίφημο σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» που χρησιμοποιούσαν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας μετατράπηκε στο αντίθετό του : «Πρώτα και πάνω απ’ όλα το Μνημόνιο» που ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από τα σχολεία μας.

Αν ακολουθούνται τέτοιας κλίμακας αντιπαιδαγωγικά μέτρα σε περιοχές που δεν παρατηρείται έλλειψη προσωπικού τότε τι πρόκειται να γίνει σε περιοχές όπου η πολιτική των περικοπών έχει συσσωρεύσει δεκάδες κενά εκπαιδευτικών ;

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική απαιτείται να ορθωθεί αποφασιστικά το εκπαιδευτικό κίνημα :

Ø  Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει άμεσα θέση και να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για την αναχαίτιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του κύματος συμπτύξεων.

Ø  Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ σε κοινή δράση και συμμετέχουμε στο συντονισμό (Πέμπτη 9/9, 6μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ) για το σύνολο των ζητημάτων και την ανάδειξη των συμπτύξεων ως ιδιαίτερη αιχμή της περιόδου.

Ø  Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και τον Προϊστάμενο του 6ου Γραφείου να προχωρήσουν στην ανάκληση όλων των συμπτύξεων και των περιοριστικών μέτρων που οδηγούν σε κατάργηση τμημάτων ένταξης.

Ø  Καλούμε την Ένωση Γονέων Ζωγράφου σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης ενάντια στις συμπτύξεις, τη Δευτέρα 6/9, στις 7 μ.μ. στο 2ο – 14ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου (Ευνομίας και Κουσίδου).

Ø  Καλούμε τους συναδέλφους, την Ένωση Γονέων Ζωγράφου, τους Συλλόγους Γονέων σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 7/9, στις 9 π.μ. στο 6ο Γραφείο (Παραπαμίσου 1, Άνω Ιλίσια) και στις 10 π.μ. στη Α΄Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΠΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                  ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 


 

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών στου Ζωγράφου και την ανάκληση των συμπτύξεων

 

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, αποφασίστηκαν 15 συμπτύξεις τμημάτων στο 6ο Γραφείο με ανυπολόγιστες συνέπειες για εκατοντάδες μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Ο Σύλλογός μας, αντιδρώντας άμεσα, προχώρησε, σε συντονισμό με το κίνημα των γονέων, σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθηνών την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μαζική. Γύρω στους 100 εκπαιδευτικούς και γονείς, συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ. Απαιτήσαμε να ανακληθούν άμεσα οι συμπτύξεις τμημάτων και οι περιορισμοί που οδηγούν σε κατάργηση τμημάτων ένταξης. Προβάλλαμε αποφασιστικά την άποψη ότι το ΠΥΣΠΕ δεν πρέπει να προχωρήσει σε τοποθετήσεις πριν αποφασιστεί η ανάκληση των συμπτύξεων. Διαφορετικά αυτό θα σήμαινε την παγίωση των συμπτύξεων για όλη τη σχολική χρονιά. Η πολύωρη παρουσία και η αγωνιστική στάση δεκάδων γονιών και εκπαιδευτικών, η παρέμβαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε., του Συλλόγου Π.Ε. Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, της Ένωσης Γονέων Καισαριανής, των Συλλόγων Γονέων, των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Παντελίδη και Δριμάλα και η σθεναρή στάση ότι ο αγιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί αν δεν ανακληθούν οι συμπτύξεις είχαν καταλυτική σημασία.

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ αναβλήθηκε κάτω από την πίεση των γεγονότων. Μερικές ώρες αργότερα, λάβαμε τη δέσμευση από το Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Δ/νσης Αθηνών, ότι ανακαλούνται όλες οι συμπτύξεις στο 6ο Γραφείο Π.Ε. !

Θεωρούμε ότι το θετικό αυτό γεγονός είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης και κινητοποίησης του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι ενωτικοί, μαζικοί, αποφασιστικοί αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Η κοινή, μετωπική δράση όλων των αγωνιστικών κοινωνικών δυνάμεων, πολλαπλασιάζει τη δυναμική μας. Δίπλα – δίπλα, δάσκαλοι και γονείς έδωσαν αυτή τη μάχη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια κοινωνική συμμαχία που πρέπει να έχει συνέχεια γιατί μπορεί να αναχαιτίσει το κύμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και να ανοίξει νέες προοπτικές στο κίνημα της παιδείας. Ιδιαίτερα συγκινητική, η παρουσία των εργαζόμενων γονιών που με τα ρούχα της δουλειάς τους στάθηκαν στο πλευρό μας πριν πάνε για το μεροκάμματο.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Να υπερασπίσουμε τα σχολεία μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική των περικοπών. Διεκδικούμε καμιά σύμπτυξη να μην προχωρήσει σε όλη την Α΄ Δ/νση Αθηνών, να ανακληθούν οι νέες συμπτύξεις που ανακοινώνονται στο 3ο Γραφείο Π.Ε. (8ο – 106ο Αθηνών), κανένα τμήμα ένταξης να μην κλείσει, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να στελεχωθούν τα σχολεία έγκαιρα με προσωπικό, τα νέα τμήματα της Α΄ τάξης να μην είναι πληθωρικά, στην κατεύθυνση του αιτήματος όλου του εκπαιδευτικού κινήματος για τμήματα με 20 μαθητές. Καλούμε τους συναδέλφους, όπου υπάρχουν πληθωρικά τμήματα, με μεγάλα ποσοστά αλλοδαπών, με παιδιά με ειδικές ανάγκες, να ενημερώνουν έγκαιρα το Σύλλογο ώστε από κοινού να διεκδικούμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα (χωρισμός σε μικρότερα τμήματα, ίδρυση τμημάτων ένταξης, υποδοχής κλπ.) 

Δάσκαλοι – γονείς κοινή πορεία

παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΠΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                  ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα