ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10/2

ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΙ 100 «ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ» ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ:

ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Το 2010 μπήκε μαζί με το τέλος των περίφημων «100 πρώτων ημερών» του ΠΑΣΟΚ και το τέλος των όποιων ελπίδων και χαμηλών έστω προσδοκιών των ψηφοφόρων του. H κυβέρνηση αφού κουρέλιασε κάθε προεκλογική της υπόσχεση με την κατάθεση του προϋπολογισμού το Δεκέμβρη τώρα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (και τους νόμους και διατάξεις για τη φορολογία) βυθίζει στη φτώχεια κάθε μισθωτό και συνταξιούχο.

Με επίκεντρο και αφορμή τις εξελίξεις στο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα της χώρας, θέλει να διαμορφώσει ένα σκηνικό ιδεολογικής τρομοκρατίας. Παρέα με τα επιτελεία της άρχουσας τάξης και τα ισχυρά ΜΜΕ, χρησιμοποιούν ως μοχλό την επίκληση του κινδύνου δημοσιονομικής κατάρρευσης και την απειλή της πτώχευσης ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν χωρίς αντιστάσεις τα νέα σκληρά μέτρα και να λειανθεί ο δρόμος για τις ακόμα αγριότερες απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Για τη δημιουργία σκηνικού τρόμου καταφεύγουν στη βάναυση παραποίηση της πραγματικότητας. Η επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης δεν οφείλεται στα δημόσια έξοδα για τις κοινωνικές ανάγκες. Άλλωστε χρόνια τώρα είτε την εποχή της ανάπτυξης είτε την εποχή της κρίσης, οι εργαζόμενοι πληρώσαμε το μάρμαρο. Οφείλεται στις πολιτικές αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων να στηρίξουν με εκατοντάδες δισ. ευρώ, τις μεγάλες τράπεζες και τις επιχειρήσεις, που λόγω της εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης, βρέθηκαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Θυμόμαστε πολύ καλά πως η Ε.Ε απειλούσε με επιτήρηση τα κράτη μέλη με έλλειμμα υψηλότερο του 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2008. Όταν οι τράπεζες χτυπούσαν κανόνια το 2009 οι περιορισμοί αυτοί παρακάμφθηκαν...προσωρινά για δυο χρόνια, για να μεταφερθεί μέσω των προϋπολογισμών τεράστιος πλούτος στο κεφάλαιο.  Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη στήριξη μόνο των μη τραπεζικών μονοπωλίων, διατέθηκαν από τα κράτη μέλη 600 δις ευρώ. Επιπλέον αυτών, τα πακέτα κρατικής στήριξης των τραπεζών, κυμάνθηκαν ανά χώρα, από το 4,5% του ΑΕΠ έως το 16,5% του ΑΕΠ! Η Ελλάδα διέθεσε το ποσό των 28 δις ευρώ, ενώ περισσότερα από 600 και 500 δις ευρώ διέθεσαν η αγγλική και γερμανική κυβέρνηση αντίστοιχα. Αλλά το πιστωτικό σύστημα ενισχύθηκε με κολοσσιαία ποσά και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία προσφέρει σκανδαλωδώς δάνεια στις εμπορικές τράπεζες με επιτόκιο μόλις 1%. Αρκετά τρισεκατομμύρια ευρώ συνολικά φορτώθηκαν στις πλάτες των λαών της Ευρώπης. Τώρα η κυβέρνηση ζητά από μας να πληρώσουμε το λογαριασμό.

Ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό την αυστηρή καθοδήγηση της Ε.Ε. έχουν προεξοφλήσει τη σχεδόν κατά γράμμα εφαρμογή του σαρωτικού πακέτου αντιλαϊκών μέτρων το οποίο είχαν εξαγγείλει προεκλογικά ο Καραμανλής και η ΝΔ . Μαζί έχουν εξασφαλίσει την ενεργητική στήριξη του ελληνικού κεφαλαίου, των Μ.Μ.Ε. και των άλλων αστικών συνασπισμών εξουσίας, που μάλιστα υπό το βάρος της κρίσης και του ανταγωνισμού, πιέζουν για ακόμη σκληρότερη πολιτική.  Η ίδια η ΝΔ φυσικά δεν διαφωνεί με τα μέτρα απλά επικαλείται το πόσο «δίκιο» είχε το φθινόπωρο…

1,5% = -5%…ΑΥΞΗΣΗ!  Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ 

Αποτελεί πρόκληση πρώτου βαθμού το γεγονός ότι μετά από το περσινό πάγωμα των μισθών της Ν.Δ, φέτος για εισοδηματική πολιτική όπως περιγράφεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης θα παγώσουν οι μισθοί σε όσους παίρνουν μικτά πάνω από 2.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν το χλευαστικό ποσοστό του 1,5%. Είναι φανερό πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δε θα πάρει ούτε λεπτό. Ο Μητσοτακισμός του 0%+0% ξαναζωντανεύει.

Επιπλέον θα γίνει περικοπή των επιδομάτων μας (εκτός οικογενειακού) κατά 10%. Συνεπώς για πρώτη φορά από τη χούντα(!) υπάρχει ονομαστική μείωση των μισθών. Οι απώλειες υπολογίζονται σε περίπου 50  ευρώ το μήνα τα οποία θα μας κρατηθούν και αναδρομικά από 1/1/2010 κάποια στιγμή την άνοιξη!

Τα μέτρα αυτά σημαίνουν μείωση των μισθών μας τουλάχιστον 5% για το 2010, διαψεύδοντας ακόμη μια φορά τις προεκλογικές εξαγγελίες για αυξήσεις πάνω και από τον πληθωρισμό! Αν φυσικά πάρουμε υπόψη και τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, το καλοκαίρι στο συνέδριο της ΔΟΕ, που μιλούσε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών από την «προίκα» του 1δις. ευρώ, που κι αυτές αποδείχτηκαν λόγια.. καταλαβαίνουμε το μέγεθος της κοροϊδίας και την άσχημη οικονομική κατάσταση που μας περιμένει το 2010. 

Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης περικόπτονται δραστικά οι προσλήψεις στην εκπαίδευση: 3.000 διορισμοί για το 2010 αντί των 5.600 περίπου που είχαν ανακοινωθεί και 7 με 8.000 λιγότεροι(!!!) αναπληρωτές αντί των 12.000 περίπου που έχουν προσληφθεί φέτος. Είναι σαφές πόσο υποκριτικό είναι το σύνθημα του ΥΠΕΠΘ «πρώτα ο μαθητής» όταν για την επόμενη χρονιά σχεδιάζεται τόσο μεγάλη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού που θα οδηγήσει σε συμπτύξεις, ωρομισθίες κι υπερωρίες.

Η συρρίκνωση των επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Το σύνολο των δαπανών είναι μειωμένο σε σχέση με φέτος κατά 1,5 δις. Η κυβέρνηση προετοιμάζει συνειδητά την επόμενη κρίση πληρωμών για να ενισχύσει την κινδυνολογία της και να εμφανίσει ως επιβεβλημένες τις αντιασφαλιστικές επιδρομές που ετοιμάζει.

Η μείωση των κοινωνικών δαπανών, με τις δαπάνες για την υγεία ύψους 6,8 δις. ευρώ για παράδειγμα, να ισούνται με τα χρέη των νοσοκομείων, ύψους 6,5δις

Το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, λιμάνια, τμήματα της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ (με το ίδιο σύστημα του σταδιακού ξεπουλήματος μέσω μετοχοποιήσεων). Δηλαδή τα χειρότερα έρχονται. 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ

Στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση της φορολογίας φυσικών προσώπων 4,4%, αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ, που κατ' εξοχήν πληρώνουν οι μισθωτοί και τα άλλα λαϊκά στρώματα, κατά 5,3%. Επιπλέον συζητούν σενάρια για νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από το 19% έως και στο 22% ή εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 15% που θα εκτινάξει τις τιμές προϊόντων μαζικής κατανάλωσης.

Η κυβέρνηση εξαπολύει και νέα άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων, αλλά και των μεσαίων στρωμάτων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εξαγγέλλει που στην ουσία μειώνει δραματικά το αφορολόγητο όριο. Συγκεκριμένα:

α) Η προεκλογική υπόσχεση για αύξηση του αφορολόγητου ορίου, αποδεικνύεται άλλη μια απάτη. Σχεδιάζεται η μείωση έως και 50% του σημερινά χαμηλού ορίου των 12.000 ευρώ ή ακόμα και η κατάργηση του για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η αντικατάστασή του με τις αποδείξεις που θα πρέπει ο καθένας να μαζεύει προκειμένου να απαλλαγεί κάποιο ποσό, στο τέλος του χρόνου. Αυτή η πρακτική θα επιφέρει αύξηση στον παρακρατούμενο φόρο στους μισθωτούς και άρα μείωση στο καθαρό μηνιαίο μισθό. Το κράτος δηλαδή θα έχει προεισπράξει τον επιπλέον φόρο και θα μεταφέρει την «ευθύνη» στον κάθε πολίτη να κυνηγάει με το ντουφέκι την απόδειξη, προκειμένου να φτάσει στο αφορολόγητο όριο που ίσχυε μέχρι πέρσι!!! Και να σκεφτεί κανείς πως οι μεγαλύτερες δαπάνες που είναι οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ δε θα περιλαμβάνονται.

β) Στον τομέα φορολόγησης των ακινήτων σχεδιάζουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών από την άνοιξη του 2010. Αυτό σημαίνει αυτόματη αύξηση στο τέλος ακίνητης περιουσίας που πληρώνουμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Επιπλέον, αυξάνονται αυτόματα περίπου 15 ακόμη φόροι και τέλη που αφορούν τις μεταβιβάσεις των ακινήτων.

Σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να μεταφερθούν τα φορολογικά βάρη των ακινήτων από την αγορά στην κατοχή τους με φορολόγηση και των εκτός σχεδίου ακινήτων. Το ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρωθεί κανονικά, το 2010 θα επιβληθεί ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με το αφορολόγητο όμως να μην έχει προσδιοριστεί και ενώ είναι άγνωστο το που θα φτάσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες.

γ) Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η είσπραξη-επιδρομή των «πράσινων» τελών κυκλοφορίας με τους φτωχούς ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων που δεν διαθέτουν χρήματα για την αγορά νέων να καταβάλουν εξωφρενικά ποσά. Πάνω από 200.000 είναι οι πινακίδες που κατατέθηκαν στις εφορίες. Οι πιο φτωχοί κάτοχοι Ι.Χ. λοιπόν είτε …ξηλώθηκαν είτε έμειναν χωρίς αυτοκίνητο.

Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ….

Σε 1.000.000 υπολογίζει την επόμενη τριετία ο Λοβέρδος να φτάσουν οι άνεργοι. Μέσα σ’ αυτούς βάση των σχεδίων του ΠΣΑ στην ανεργία από τον Ιούνη θα συμμετέχουν και 10.000 σημερινοί συνάδελφοί μας.

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια θεωρείται η Ελλάδα, με τα είδη πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης να έχουν ακριβύνει κατά 2,5% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Πρόκειται για τις υψηλότερες αυξήσεις ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

 

Σε διατεταγμένη αποστολή κατασυκοφάντησης κι ιδεολογικής τρομοκρατίας βρίσκονται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., η Ν.Δ., τα ΜΜΕ, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να ποινικοποιήσουν την έννοια της διεκδίκησης, να απονομιμοποιήσουν την έννοια του δικαιώματος, να φυμώσουν τις συλλογικές  ανάγκες. Όλοι μαζί επιδιώκουν να μας πείσουν ότι υπεύθυνοι για την κρίση και άρα εκείνοι που οφείλουν να την πληρώσουν είναι οι εργαζόμενοι των 1200 ευρώ και πάνω έναντι των 600, οι εργαζόμενοι έναντι των ανέργων, οι μόνιμοι σε αντίθεση με τους συμβασιούχους,  οι «τρισκατάρατοι τεμπέληδες» που έχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (ωράριο, άδειες μητρότητας κ.λ.π.), σε αντιπαράθεση με αυτούς που τσαλαπατούνται στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα. Θέλουν να μας οδηγήσουν σε εργατικό εμφύλιο, να τα βάζουν οι δάσκαλοι με τους άλλους δημόσιους για τους μισθούς που παίρνουν, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με τους δασκάλους για τις ώρες που δουλεύουν, οι άνεργοι με τους εργαζόμενους των 700 ευρώ κι όλοι μαζί να σιωπούν και να υπομένουν την απίστευτη λεηλασία της ζωής τους από το φόβο πως υπάρχουν και χειρότερα. Μας δείχνουν με το δάχτυλο, μας συκοφαντούν ως ενόχους, αυτοί που δεκαετίες τώρα λήστεψαν και ληστεύουν τη δουλειά και το μόχθο μας, θησαυρίζουν από τον κόπο μας. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη, δε θα υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, οι οικονομικά ισχυροί.

ΚΡΙΣΗ: ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ!

Ο ρόλος της Ιφιγένειας για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της καπιταλιστικής κερδοφορίας δεν μας πρέπει. Την εποχή της ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου πληρώσαμε το αντίτιμο με λιτότητα και στενωπούς. Τώρα, την εποχή της κρίσης και της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους, καλούμαστε και πάλι να πληρώσουμε εμείς, με τη μείωση του εργατικού κόστους, για να ανακάμψουν τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όχι μόνο δε χάνουν, αλλά εξακολουθούν να παρουσιάζουν αξιοπρόσεκτη κερδοφορία. Δεν είναι τυχαίο ότι, τα λειτουργικά κέρδη των εισηγμένων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης, -όπως λένε- στα 5,5 δισ. ευρώ. Συνολικά 169 εισηγμένες σημείωσαν κέρδη.

Στην προηγούμενη περίοδο (2004-2007) τα καθαρά κέρδη για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Αθήνας ΑΕ ήταν πάνω από 30 δισ. ευρώ! Μαζί με αυτά που απέσπασαν μέσα στο 2008 πλησιάζουν στα 40 δισ. ευρώ! και συνεχίζουν αξιώνοντας ακόμη περισσότερα.

Την αμέσως προηγούμενη τριετία (2001-2003)  -επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- είχαν αποσπάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 16,4 δισ. ευρώ. Έτσι στην 8ετία 2001 – 2008 έβαλαν στο χέρι πάνω από 56 δισ. ευρώ, πλούτος που προέρχεται εξολοκλήρου από το δουλειά και το μόχθο των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Οι τραπεζίτες συνεχίζουν να θησαυρίζουν από τη λεηλασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι μεγαλομέτοχοι στις πρώην ΔΕΚΟ επιβάλλουν απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια, οι μεγαλομέτοχοι του κλάδου της Υγείας επωφελούνται και από τη γενικότερη κατάσταση στην παρεχόμενη δημόσιο Υγεία, οι κατασκευαστικές εταιρείες καραδοκούν για τις νέες συμπράξεις (ΣΔΙΤ) με το κράτος.

Την περίοδο που η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν αφήνει περιθώρια για αναμονή, ο υποταγμένος, κρατικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ συμμετέχει στους επαίσχυντους διαλόγους λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Συναινεί σε όλα τα ιδεολογήματα των οικονομικών ελίτ για την αντιμετώπιση της κρίσης, διασπά τους εργαζόμενους, επιδιώκει τη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση των αντιστάσεων. Τηρεί σιωπή ιχθύος απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα (για πρώτη φορά, μπροστά στον πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό των τελευταίων χρόνων δεν πραγματοποιήθηκε ούτε αυτή η εθιμοτυπική πανεργατική 24ωρη απεργία του Δεκέμβρη).    Η απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 10 Φλεβάρη ανακοινώθηκε χωρίς κανένα πρόγραμμα συνέχισης των αγώνων ενώ η ΓΣΕΕ προχωρά σε κανονική απεργοσπασία συζητώντας για απεργία στο τέλος Φεβρουαρίου. Η πρόταση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων για κλιμάκωση καταψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σαν παπαγαλάκια της εθνικής οικονομικής κατάρρευσης επιδιώκουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους (χαρακτηριστικά στη ΓΣΕΕ θεωρούν υψηλόμισθους τους εργαζόμενους των 1.100 ευρώ!) και να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε απόπειρα πραγματικής δράσης των εργαζόμενων εκτονώνοντας κι απογοητεύοντας με επετειακές 24ώρες.

Ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας

Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση

Διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες και τα δικαιωμάτά μας

Είναι φανερό ότι μόνο η οργάνωση των αγώνων στο γόνιμο έδαφος των σωματείων, των γενικών συνελεύσεων και των διαδικασιών βάσης ανοίγει δρόμους και προοπτική για την ανατροπή της επίθεσης. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ.

Γι‘ αυτό χωρίς να περιμένουμε τα νομοθετικά εκτρώματα στο φορολογικό, την εισοδηματική πολιτική, το ασφαλιστικό, το εκπαιδευτικό και τις εργασιακές σχέσεις, να κινηθούμε αποφασιστικά για μια συνολική αντεπίθεση των εργαζομένων και αναμέτρηση με την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το κεφάλαιο προωθώντας διαδικασίες βάσης και οριζόντιου συντονισμού των σωματείων σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Αρνούμαστε τους αυτόκλητους διαχειριστές των αγωνιστικών διαθέσεων, τα κομματικά προαποφασισμένα προγράμματα και τους αγώνες για διαμαρτυρία κι όχι για την  ανατροπή της επίθεσης με κλιμάκωση μέχρι τη νίκη (ΠΑΜΕ). Αρνούμαστε να περιμένουμε τις κινήσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και τηςν ταύτιση μ’ αυτή (Αυτόνομη Παρέμβαση).

Επιμένουμε στην κοινή δράση και την ενωτική μαζική παρέμβαση για να νικήσουν οι αγώνες μας.

Αρνούμαστε να φορτωθούμε για μια ακόμη φορά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης του νεοφιλελευθερισμού και δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην πληρώσουμε το λογαριασμό που πάλι μας «στέλνουν». Στην προσπάθεια που κάνουν συντονισμένες οι αστικές δυνάμεις του κεφαλαίου για νέα συσσώρευση κέρδους απαντάμε με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, που επιδιώκουν να αποσπάσουν κατακτήσεις και επομένως να νικήσουν!!! Στην οικονομική και ιδεολογική  τρομοκρατία  των ελλειμμάτων εμείς αντιπαραθέτουμε την πραγματικότητα της τρομοκρατίας των οικογενειακών χρεών, του μισθού που φτάνει μόνο για ένα 15/θήμερο, την εξευτελιστική πολιτική της ωρομισθίας.    

Παλεύουμε:

 Να ανατραπεί η οικονομική-εισοδηματική πολιτική και το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Να μην πληρωθούν τα 12 δις ευρώ ετήσιοι τόκοι για το δημόσιο χρέος. Στάση πληρωμών απέναντι στους καπιταλιστές-τοκογλύφους και όχι απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες. Απαιτούμε ενιαία συλλογική σύμβαση, με αυξήσεις τώρα στους βασικούς μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία μόνο δουλειά. 1400 αρχικός μισθός(με την αναγκαία αναπροσαρμογή από το 2006). Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Σχέση εισαγωγικού με καταληκτικό 1 προς 2,5

Διπλασιασμός του οικογενειακού επιδόματος, ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή του. Όχι στη σύνδεση μισθού-βαθμού-αξιολόγησης. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή των μισθωτών στο 15% και αύξηση του στις επιχειρήσεις στο 45%. Αφορολόγητο ίσο με το ετήσιο εισόδημα του νεοδιόριστου. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-«επενδυτικών κινήτρων» και γενναία φορολογία στο κεφάλαιο, τη μεγάλη ιδιοκτησία και την εκκλησία.

Όχι στην πολιτική κρατικής ενίσχυσης των τραπεζών. Να επιστραφούν στους εργαζόμενους τα 28 δις. Πάγωμα των τόκων και των δανείων για τους μισθοσυντήρητους. Κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών για κατασχέσεις της περιουσίας των εργαζομένων.

Γενναία αύξηση των δαπανών για παιδεία-υγεία-κοινωνική ασφάλιση, με ταυτόχρονη κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς κοινωνικά χρήσιμους.

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

Μαζική και μαχητική χρειάζεται να είναι η απάντηση των εργαζομένων στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης. Η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση αποκτά εξαιρετική σημασία. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής της. Να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας, να συμβάλουμε για πραγματικούς αγώνες σύγκρουσης κι ανατροπής. 

Οι Παρεμβάσεις και το ανεξάρτητο ριζοσπαστικό ρεύμα στην εκπαίδευση, μέσα κι έξω από τις Γ.Σ. δεν έπαψαν να προβάλλουν την ανάγκη αγώνων που θα διεκδικούν τα αιτήματα των πραγματικών μας αναγκών  και θα συγκρούονται με το σύνολο της αντεργατικής κι αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, σε όλη τη γραμμή του μετώπου, επιδιώκοντας ανατροπές, νίκες και κατακτήσεις. Στο δρόμο που άνοιξε ο συντονισμός σωματείων μπροστά στην κινητοποίηση στις 17 Δεκεμβρίου θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα να συναντηθούμε πανεργατικά και πανεκπαιδευτικά και να σχεδιάσουμε από κοινού στηριζόμενοι στις διαδικασίες βάσης, στις Γ.Σ., στον οριζόντιο συντονισμό.

Σ’ αυτά τα πλαίσια στις Γ.Σ. του κλάδου προτείνουμε μεγάλα συλλαλητήρια σ’ όλη τη χώρα στο δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη,  48ωρη απεργία 2-3 Μάρτη με Γ.Σ. τη δεύτερη μέρα με στόχο τη συζήτηση στο εσωτερικό των αγωνιζόμενων κλάδων για συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων με μαχητικότητα, διάρκεια και προοπτική. Μέχρι τότε επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των εργαζόμενων, την αγωνιστική έκφραση σε κάθε ευκαιρία, την από κοινού διατύπωση με άλλους κλάδους ενός απεργιακού αγωνιστικού σχεδίου διάρκειας και σύγκρουσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις Γ.Σ. της περιόδου για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας και τους επόμενους αγωνιστικούς βηματισμούς μας.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα