ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Δήλωση της Ρέππα Ντίνας,

εκπροσώπου

των Παρεμβάσεων Κινήσεων

Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

www.paremvasis.gr

paremvasisntina@gmail.com

τηλ. Επικοινωνίας 6974750410

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ

ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

ΤΟ Π.Δ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

Επαίσχυντο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Πάρτι απολύσεων…

Η απόλυση γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Υπερδιπλασιάζεται το νόμιμο ποσοστό των απολύσεων και μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση. Οι εργοδότες έχουν κάθε λόγο να κάνουν πάρτι. Η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας που ζητούν 20 χρόνια τώρα και υπογράφτηκε με το μνημόνιο, τους δόθηκε στο πιάτο.

Αν δεν ανατραπεί αυτή η επίθεση, η ανεργία και η φτώχεια θα εκτιναχτεί σε δυσθεώρητα ύψη τους επόμενους μήνες. Η απόλυση δεν έχει κανένα εμπόδιο πια. Στην Αμερική 500 επιχειρήσεις που παρουσίαζαν 8,7% μείωση του τζίρου τους, είχαν τελικά 337% αύξηση των κερδών εξαιτίας των απολύσεων και των μειώσεων των μισθών. Άλλωστε, οι αποφάσεις αυτές παίρνονται για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να διευκολυνθούν τα σχέδια για τη λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων.

Η επόμενη μέρα στους χώρους εργασίας μόνο τη Γκερνίκα θα θυμίζει. Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η εργοδοτική ασυδοσία, οι απειλές βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή. Από τη στιγμή που ο εργοδότης δε θα έχει καν κόστος από τις απολύσεις, θα απαιτήσει όχι μόνο υποταγή και πειθάρχηση αλλά κυριολεκτική υποδούλωση. Αν σήμερα κυριαρχεί ο αυταρχισμός, μετά από τις εξελίξεις αυτές όλα θα τα σκιάζει η φοβέρα κι η σκλαβιά.

…με κυρίως πιάτο τους εργαζόμενους

Το Π.Δ. ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να οδηγηθούν ένας ένας ως πρόβατα στο σφαγείο της εργοδοτικής βαρβαρότητας χωρίς καμία συλλογική προστασία

…και με  επιδόρπιο τη νεολαία

Το Π.Δ. εισαγάγει νέο κατώτερο μισθό για κατηγορίες νέων εργαζομένων και ταυτόχρονα νομιμοποιεί την παιδική εργασία μέσω της «μαθητείας». Οι ανήλικοι εργαζόμενοι θα πληρώνονται το 70% του κατώτατου μισθού, οι νέοι από 18-21 ετών, το 80% και από 21 -25 ετών, το 85%. Λεηλατούν ακόμα και τη γενιά των 700 ευρώ μετατρέποντάς τη στην καύσιμη ύλη για να δουλέψουν οι μηχανές της κερδοφορίας τους.

οι μάσκες έπεσαν

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τα ιδεολογήματα για το χρέος και το έλλειμμα για να δικαιολογήσει την επίθεση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τον οικονομικό στραγγαλισμό σε παιδεία, υγεία, ασφάλιση. Τώρα, είναι απολύτως φανερό ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αποκλειστικά για τα συμφέροντα των εργοδοτών. Άλλωστε, η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας είναι αίτημα του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου ακόμα κι όταν η ανάπτυξη έτρεχε με 5%.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ρόλο του Εφιάλτη

Ο κυβερνητικός κομματικός συνδικαλισμός απειλεί να αντιδράσει με προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια!!! Θα ζητήσει δηλαδή υπεράσπιση από τα τσακάλια έναντι των λύκων!!! Είναι περισσότερο από σαφές ότι βρίσκονται σε πλήρη συναίνεση με τα κυβερνητικά σχέδια. Γι’ αυτό άλλωστε, όταν είδαν στις 5 του Μάη το οργισμένο ποτάμι να μετατρέπεται σε χείμαρρο ικανό να σαρώσει στο διάβα του όλα τα σχέδια, έχτισαν φράγμα αποτροπής του. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είναι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου, βρίσκονται κι αυτοί σε διατεταγμένη αποστολή ώστε να περάσει αναίμακτα αυτή η πολιτική.

Ή αυτοί ή εμείς

Οι εργαζόμενοι έχουν ιστορική ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και στις επόμενες γενιές να αρνηθούν να γίνουν η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά του κεφαλαίου. Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί η εργατική οργή. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων να οργανωθεί η εργατική αντεπίθεση με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ και κλιμάκωση με απεργιακές μορφές διάρκειας, καταλήψεις, διαδηλώσεις.

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα