ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΑΠΟΦΑΣΗ

Της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων

και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων της 3ης Ιουνίου 2010

 

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, στηριζόμενη από Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ. και έχοντας την κάλυψη και τις οδηγίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., αλλά και του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, έχει επιδοθεί στη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει εις βάρος του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των εργαζομένων της χώρας. Οι μισθοί  μας, οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, η Δημόσια Παιδεία και η Υγεία, η Πρόνοια, έχουν γίνει χάρισμα στους διεθνείς και ντόπιους κερδοσκόπους και τους τραπεζίτες.

Μας έλεγαν ότι για την κρίση φταίμε οι Έλληνες εργαζόμενοι γιατί είμαστε  τεμπέληδες, γιατί «κάναμε πάρτι με δανεικά», ή γιατί στην Ελλάδα υπάρχει υπερτροφικός Δημόσιος Τομέας. Η επέκταση της κρίσης των μέτρων σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία φανερώνει ότι όλα αυτά ήταν ψέματα.

Είναι ψέμα ότι με αυτή την πολιτική θα βγούμε από την κρίση. Οι ίδιοι ομολογούν ότι το έλλειμμα θα μεγαλώσει. Τα χρήματα που παίρνουν από τους εργαζόμενους πηγαίνουν αποκλειστικά στους Ευρωπαίους και Έλληνες τραπεζίτες για αποπληρωμή χρεών, τόκων και τοκοχρεωλυσίων.

 Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, τους τελευταίους μήνες, έχει υπάρξει ένα κύμα αντίστασης από την πλευρά των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία της 5ης Μάη. Με τους αγώνες μας οι εργαζόμενοι, έχουμε δηλώσει σε όλο τον κόσμο, ότι τα μέτρα αυτά δεν έχουν την έγκρισή μας.

Δεν μπορούμε να μείνουμε όμως μόνο ως εδώ. Απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης ότι είτε δέχεστε τα μέτρα είτε χρεοκοπούμε απαντάμε:

v  Ανατροπή του Προγράμματος σταθερότητας

v  Να φύγει το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα.

v  Να διαγραφεί τώρα το χρέος της χώρας στους τραπεζίτες γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας.

v  Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα κύμα φυγής κεφαλαίων

v  Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, το χρηματιστήριο, η εκκλησία και οι τράπεζες.

v  Να σταματήσουν τώρα όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα και να επιστρέψει ο στρατός από το Αφγανιστάν και όλες τις χώρες στις οποίες βρίσκεται. Να σταματήσει η ελληνική χρηματοδότηση στον πόλεμο του Ιράκ.

Απέναντι σ’ αυτή τη δραματική μεταφορά πλούτου, από τους εργαζόμενους στην άρχουσα τάξη, που βιώνουμε, απαντάμε με την επιμονή στο πλήρες διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Επαναβεβαιώνουμε ιδιαίτερα τα αιτήματα μας για αυξήσεις στους μισθούς μας όπως επίσης και στην αύξηση των κρατικών δαπανών για την Δημόσια Παιδεία

 Για το ασφαλιστικό ζητάμε:

v  Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα 60 δις και να αποδοθούν στα ταμεία οι οφειλόμενες κρατικές και εργοδοτικές εισφορές.

v  Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα  - Ρέππα – Πετραλιά.  

v  Να μειωθούν τα όρια ηλικίας και να αυξηθούν οι συντάξεις. Πλήρη σύνταξη για όλους στα 30 χρόνια δουλειάς.

v  Να καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους.

v  Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.

Σε ότι αφορά στο Νόμο Διαμαντοπούλου:

Επιβεβαιώνουμε την απόφαση της προηγούμενης έκτακτης γενικής μας συνέλευσης, σύμφωνα με την οποία, θεωρούμε ότι ό νόμος αυτός βρίσκεται σε αντιδραστική κατεύθυνση, καθώς στοχοποιεί τον εκπαιδευτικό για την κατάντια της εκπαίδευσης. Ζητάμε την απόσυρσή του.

Αποφασίζουμε ότι δεν θα αφήσουμε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του στην πράξη:

v  Κανένα σχολείο να μην συμμετέχει είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικά στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης», καθώς η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του συλλόγου μας όσο και της Ομοσπονδίας.

v  Κανένας συνάδελφος να μην γίνει «μέντορας» προκειμένου να αποφασίσει για το δικαίωμα στη δουλειά των νέων συναδέλφων.

v  Άρνηση συμμετοχής στο νέο σχολείο – πιλοτικά ολοήμερα. Θεωρούμε αδιανόητο ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αποφασίστηκε χωρίς να ρωτηθούν τα σχολεία που τα αφορά.

v  Κανένας συνάδελφος να μην δεχτεί να κάνει υποχρεωτικές υπερωρίες. Πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη από το σύλλογο.

v  Ζητάμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών τώρα.

v  Δεν θα δεχτούμε το διαχωρισμό των τμημάτων με βάση την αναλογία 1: 28 που προτείνει το Υπουργείο. Δε θα δεχτούμε συμπτύξεις και συγχωνεύεις τμημάτων και σχολείων.

v  Να μην λειτουργήσει κανένα Νηπιαγωγείο με διευρυμένο ωράριο.

Για το αγωνιστικό πλαίσιο:

Θεωρούμε ότι οι ως τώρα αγώνες μας έχουν αναδείξει την αντίθεσή μας απέναντι στα μέτρα κυβέρνησης – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε., όμως το ζήτημα είναι να τα ανατρέψουμε. Εκτιμούμε ότι ένας μεγάλος και παρατεταμένος απεργιακός αγώνας  είναι αναγκαίος στην κατεύθυνση αυτή.

Προτείνουμε:

v  Την πραγματοποίηση 5μερης απεργίας σε μια από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων κατά τη νέα σχολική χρονιά 2010 – 2011. Η επιλογή της θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, σε συνδυασμό με πιθανές άλλες αντίστοιχες αποφάσεις – προτάσεις.

v  Δημιουργία απεργιακού ταμείου με βάση το προτεινόμενο καταστατικό.

v  Προσπάθεια συντονισμού με άλλα συνδικάτα, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, καλώντας με δική μας πρωτοβουλία κινήσεις συντονισμού, τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και σε επίπεδο περιφέρειας.

v  Συμμετοχή στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στο Ηράκλειο στις 5 Ιούνη.

v  Ζητούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα την προκήρυξη 48ωρης πανεργατικής απεργίας μέσα στον Ιούνη.

v  Δραστηριοποίηση συλλόγων διδασκόντων – ενεργοποίηση θεσμού συνδικαλιστικού αντιπροσώπου.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα