ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι
Εκπαιδευτικά

Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

 

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ Δ.Ν.Τ /Ε.Ε /Ε.Κ.Τ -«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» 
    

       Είναι γεγονός ότι μετά την  ανακοίνωση υπαγωγής της ελληνικής οικονομίας στο «μηχανισμό στήριξης (διαβ. λεηλασίας)» Δ.Ν.Τ /Ευρωπαϊκής Επιτροπής/ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ βρισκόμαστε πλέον σε μια καινούργια πολιτική κατάσταση  για τη χώρα και τους εργαζόμενους. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια ακόμα αντιλαϊκά μέτρα νεοφιλελεύθερης έμπνευσης , απ΄ αυτά που συνήθως φόρτωναν το λαό τα δύο κόμματα εξουσίας από το 1986 και ύστερα. Έχουμε να κάνουμε με μια βίαιη επίθεση που αλλάζει ριζικά τους όρους ζωής και κοινωνικής ύπαρξης της εργατικής τάξης και των μεσαίων στρωμάτων.

   Μπήκαμε σε μια φάση βαθιά αντιδραστική, μεγάλης οικονομικής , κοινωνικής και πολιτικής οπισθοδρόμησης που ανάλογη ούτε κατ’ ελάχιστο  από τη μεταπολίτευση και ύστερα δεν έχουμε γνωρίσει. Η υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό οικονομικής και κοινωνικής λεηλασίας , έχει σκοπό το σάρωμα κοινωνικών κατακτήσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων που σφραγίστηκαν με το αίμα και τους αγώνες του εργατικού κινήματος εδώ και ένα αιώνα. Συνεχόμενες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων με μειώσεις μισθών, με συρρίκνωση των δώρων σε δημόσιο τομέα και συνταξιούχους, πλήρη διάλυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, με προσπάθεια διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η επιλογή για υπαγωγή της χώρας στη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του μηχανισμών της ευρωλεηλασίας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή , Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) ήταν συνειδητή και μεθοδευμένη επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, η οποία απλώνοντας πάνω από τους εργαζόμενους αυτό το δίχτυ ακραίας οικονομικής και κοινωνικής βίας, ισχυροποιείται πολιτικά, προκειμένου να τσακίσει τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και να  πλήξει καθοριστικά το βιοτικό επίπεδο του συνόλου των εργαζομένων. Ο βασικός σκοπός των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση  και την τρόικα (Δ.Ν.Τ /Ε.Ε /Ε.Κ.Τ) είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων , του τραπεζικού κεφαλαίου και από την άλλη να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

   Δεν έχουμε μια τυπική νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση ,αλλά μια κυβέρνηση  που προωθεί την οικονομική  και κοινωνική βία , τον κοινοβουλευτικό  ολοκληρωτισμό , την ισοπέδωση  των κοινωνικών κατακτήσεων και  πολιτικών ελευθεριών , μια κυβέρνηση που με όπλο το δημόσιο χρέος προωθεί την υλοποίηση των πιο «κρυφών ονείρων» του κεφαλαίου, μεγαλώνοντας τη φτώχεια , την ανεργία και την κοινωνική εξαθλίωση. Η κυβέρνηση αυτή εξαπατώντας τον ελληνικό λαό με προεκλογικές υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό, και με διάφορες άλλες υποσχέσεις κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο του. Μετεκλογικά (βλ. δηλώσεις Σαχινίδη) χαράχτηκε ο δρόμος της ευρωπαϊκής επιτήρησης και του Δ.Ν.Τ. Ισχυρίζονταν ψευδώς ότι δεν γνώριζε τον πραγματικό αριθμό του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού , την ώρα που αυτό είχε ανακοινωθεί με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας από τον Αύγουστο του 2009. (Δηλώσεις Προβόπουλου στον Sky) Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο κόμματα , το καθένα για τους δικούς του λόγους, απέκρυψαν προεκλογικά την αλήθεια από τον λαό.

    Πέρα από την καθημερινή ασφυκτική προπαγάνδα κυβέρνησης Μ.Μ.Ε περί “μονόδρομου» και «αναγκαίων»  μέτρων ο Παπανδρέου ξεκαθάρισε στο συνέδριο του Economist τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός οικονομικής και κοινωνικής λεηλασίας: «ζητήσαμε και πετύχαμε έναν μηχανισμό στήριξης, όχι για να μας ξεχρεώσει προκειμένου να γυρίσουμε στα ίδια, αλλά για να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές που ήδη σήμερα κάνει.» (ΟΜΙΛΙΑ , ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST ΜΕ ΘΕΜΑ:«Meeting the challenges through leadership strategy», www.pasok.gr) Αυτό σημαίνει ότι η ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού δεν έγινε με βασικό στόχο την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, αλλά για να μπορέσουν να επιβάλλουν αντικοινωνικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που χρόνια καθυστερούσαν ή δεν επιβάλλονταν με τις απεχθείς μορφές που θα ήθελαν. Είναι το ίδιο το Δ.Ν.Τ που αναγνωρίζει ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του Α.Ε.Π θα φτάσει το 2013 στο 150%. Αυτό αποτελεί προκαταβολική ομολογία της αποτυχίας του δρόμου που χαράχτηκε, αν δεχτούμε ότι βασικός στόχος των μέτρων είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Μέσα απ’ αυτό το δόμο που χάραξε η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμιά προοπτική, παρά μόνο η συνεχής επανάληψη ανάλογων και χειροτέρων μέτρων, σαν αυτά που πήρε το τελευταίο εξάμηνο. Είναι δηλ. η αναπαραγωγή της ύφεσης και της εξαθλίωσης.

   Με το μνημόνιο που υπογράφτηκε ανάμεσα στην Τρόικα θεσμοθετείται μια οικονομική  δικτατορία που κάνει εντελώς προσχηματικό τον οποιοδήποτε αποφασιστικό ρόλο του κοινοβουλίου. Το κοινοβούλιο καλείται να επικυρώσει εκ των υστέρων συμφωνίες που έχει υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών με το Δ.Ν.Τ , την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγκεκριμένα το μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης που περιέχεται στο μνημόνιο της 6ης Μαϊου (ΦΕΚ: 65, 6/5/2010)  

  α. «Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας , συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, το Δ.Ν.Τ και την Ε.Κ.Τ, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια , οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου , εισάγονται στη Βουλή για κύρωση» (σελ. 1321)

β. «Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, με τη συμπλήρωση, την κατάργηση ή την τροποποίηση των κειμένων διατάξεων, για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος του προηγούμενου άρθρου»

   Μέσα  στο πλαίσιο αυτής της  δικτατορίας Τρόικας – Κυβέρνησης προωθείται με το μνημόνιο της 6ης Μαΐου η ισοπέδωση κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. 

Στους μισθούς: ΜΕΙΩΣΗ 25% ΜΕ 30% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!!! 

Στα 250 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και  το επίδομα αδείας, ενώ το δώρο των  Χριστουγέννων στα 500 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους

Μείωση  επιπλέον 8% στα επιδόματα του δημοσίου και 3% στις αποδοχές των ΔΕΚΟ

Τριετές πάγωμα των μισθών

Νέο ενιαίο μισθολόγιο για το δημόσιο τομέα  από το 2011 με στόχο τη μείωση των  βασικών μισθών και τη διαφοροποίηση  παλιών και νέων εργαζομένων  

Στις  συντάξεις

Στα 200 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας ενώ στα 400 ευρώ το δώρο των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (όσοι παίρνουν μεικτή σύνταξη 2.500 ευρώ, ο 13ος και 14ος μισθός κόβονται τελείως)-Νέα μείωση των συντάξεων μέσω επιβολής του ΛΑΦΚΑ. - Οι συντάξεις παγώνουν για τρία χρόνια  

Στον  ιδιωτικό τομέα:

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ  ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ

Σύμφωνο πρώτης πρόσληψης με δραματική μείωση του κατώτερου μισθού των νέων εργαζομένων σε 560 ευρώ από 730!!!!

Αύξηση  του ορίου των απολύσεων από το 2% στο 4% -  Μείωση των αποζημιώσεων

Μείωση  της υπερωριακής αποζημίωσης  -  Μείωση των κατώτερων αποδοχών στα 640 ευρώ  

Στα εισπρακτικά μέτρα:

Ραγδαία αύξηση των τιμών των προϊόντων-Αύξηση  του ΦΠΑ στο 23%, 11% και 5,5%

Αύξηση 10% της φορολογίας στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα»   

Στο Ασφαλιστικό : 

Τη χαριστική βολή στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δίνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι μόλις το πρώτο βήμα στην εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ για την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος.

Στο μνημόνιο που ήδη  είναι νόμος του  κράτους, μεταξύ άλλων, προβλέπεται: 

• Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης  στο 65ο έτος για όλα τα Ταμεία, το οποίο μάλιστα θα συνδεθεί και με το προσδόκιμο όριο ζωής.

• Από  το 2011 το ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης  για όλους θα είναι το 60ό έτος.

• Αύξηση και διεύρυνση σε όλα τα Ταμεία της ποινής για «πρόωρη» συνταξιοδότηση. Σε όποιον αποχωρεί μεταξύ του 60ού και 65ού έτους, θα επιβάλλεται ποινή μείωση της σύνταξης κατά 6% ετησίως.

• Τα χρόνια εργασίας για την πλήρη σύνταξη  αυξάνονται στα 40 χρόνια από τα 35 χρόνια με όριο ηλικίας ή τα 37 χωρίς όριο ηλικίας. Σε αυτό οδηγεί υποχρεωτικά και με μαθηματική ακρίβεια η δραματική μείωση της σύνταξης μέσα από το νέο τρόπο υπολογισμού.

• Το κράτος σταματά να χρηματοδοτεί την Κοινωνική  Ασφάλιση. Η συνεισφορά του περιορίζεται στην προνοιακή σύνταξη ή στο  λεγόμενο τμήμα της «βασικής»  με το νέο σύστημα.

• Μέχρι  το 2017 διαμορφώνονται 3 Ταμεία κύριας σύνταξης (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες).

• Το νέο  σύστημα προβλέπει την καταβολή σύνταξης που θα αποτελείται από  δύο τμήματα. Τη «βασική» και την  «αναλογική». Όμως, το άθροισμα και  των δύο θα είναι πολύ μικρότερο ακόμα και από τις πενιχρές συντάξεις που δίνονται σήμερα. 

   Το δρόμο της βαρβαρότητας που κυβέρνηση και το υπόλοιπο καθεστωτικό πολιτικό φάσμα προωθούν δεν πρόκειται να τον βαδίσουμε μαζί τους στο όνομα οποιασδήποτε συναίνεσης. Δεν θα αποδεχτούμε τις ύπουλες και παραπλανητικές απόψεις τους «ότι όλοι φταίμε για την κρίση» «μαζί θα βαδίσουμε» (προς τα πού άραγε;) και διάφορες άλλες γλυκανάλατες αερολογίες που εκστομίζουν τα κυβερνητικά χείλη και οι θρασύτατες γλώσσες της εξουσιαστικής και καλοπληρωμένης δημοσιογραφίας.

  Τα δείγματα μέχρι τώρα περιλαμβάνουν και την ελπίδα και την αισιοδοξία. Ελπίδα ότι ο λαός δεν θα ηττηθεί και δεν θα χειραγωγηθεί από αυτούς που με τις πολιτικές τους τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Όσο κι αν όλοι αυτοί , μπροστά στη λαϊκή οργή φορούν τη μάσκα του αρχάγγελου της κάθαρσης είναι σίγουρο δεν μπορούν να πείσουν , όσα στελέχη τους κι αν στείλουν φυλακή Η πραγματική κάθαρση θα είναι εκείνη που θα μας απαλλάξει οριστικά από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική , τις κίβδηλες αξίες της αγοραίας οικονομίας και το οικονομικό σύστημα που υπηρετούν. Κι αυτό είναι υπόθεση δική μας ως εργαζομένων και κανενός άλλου. Σαφώς η 5η και η 20η Μάη δείχνουν ένα δρόμο , ένα δρόμο που δεν πρέπει να σκιαστεί ξανά από γεγονότα τύπου Μarfin. Ένα δρόμο που αυτός για μας είναι ο πραγματικός μονόδρομος.  

  Η  επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα  με  δύο βασικά και μεγάλης  σημασίας νόμους που προώθησε  σε σύντομο διάστημα η αντιλαϊκή  κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το ένα  είναι το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και το άλλο είναι το σχέδιο Καλλικράτης.

Με το νέο Νόμο για την παιδεία , για το οποίο ο Σύλλογος έχει τοποθετηθεί αναλυτικά με σχετικές ανακοινώσεις του. Πρόκειται για ένα νόμο που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο: « πρώτα η εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και η υποταγή του σχολείου στην αγορά. Δραστική μείωση των διορισμών μονίμων , αναπληρωτών και ωρομίσθιων , κόψιμο των αποσπάσεων και μεταθέσεων,  αύξηση του διδακτικού ωραρίου, μείωση της οργανικότητας των σχολείων, υπερωρίες των μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι τρύπες των κενών, αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα  , θα είναι η πραγματικότητα της εκπαίδευσης από τη νέα σχολική χρονιά. Τα σχολεία την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν με τους χειρότερους όρους που λειτούργησαν μέχρι τώρα.         

Ο νέος νόμος  προβλέπει :  

1.Πρόσληψη  όλων των εκπαιδευτικών (μονίμων,  αναπληρωτών, ωρομισθίων) από διαγωνισμό  του Α.Σ.Ε.Π , ρίχνοντας στην  ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές  και ωρομίσθιους που τα προηγούμενα  χρόνια το Υπουργείο τους χρησιμοποίησε ως φθηνό εργατικό δυναμικό στα σχολεία. Πολύ χειρότερα το μέτρο, μαζί με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, ακυρώνει τα τελείως τα εργασιακά δικαιώματα των πανεπιστημιακών πτυχίων. Ένα πανεπιστημιακό πτυχίο εκπαιδευτικού δεν είναι πλέον ικανό από μόνο του να εξασφαλίσει στον κάτοχό του ούτε μια θέση ωρομίσθιου στο σχολείο.   

  2. Ενεργοποίηση  του θεσμού του δόκιμου εκπαιδευτικού  και εισαγωγή του θεσμού του  μέντορα, για την επίβλεψη του  έργου του, ώστε να μάθει  να υποτάσσεται στην εξουσία , κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της μη μονιμοποίησης και της μετάταξης.  

3. Υποχρεωτική  παραμονή των νεοδιόριστων για  3 χρόνια στο σχολείο του τόπου  διορισμού τους , καταστρέφοντας  έτσι τον οικογενειακή τους  ζωή και  προγραμματισμό.  

4. Εισαγωγή  του θεσμού της λεγόμενης αυτοαξιολόγησης , με τον οποίο επιδιώκεται να δοθεί χαριστική βολή στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Στο σημείο αυτό η αντιγραφή του θατσερικού μοντέλου είναι πιστή από τη σημερινή ηγεσία του ΥΠ.Δ.Μ.Θ . Μέσω αυτού του μηχανισμού γίνεται προσπάθεια τα ίδια τα σχολεία να γίνουν υπεύθυνα για τη λειτουργία τους και ν΄ αποσυρθεί το κράτος από τη χρηματοδότησή τους. Η ανακοίνωση Υπουργείου είναι χαρακτηριστική : «Βασική επιδίωξη του Υπουργείου είναι η ενδυνάμωση της σχολικής μονάδας και των παραγόντων που την συναποτελούν (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), οι οποίοι με τις δράσεις τους να οδηγηθούν σε μια αποτελεσματικότερη οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση της σχολικής μονάδας». Η λειτουργία του σχολείου γίνεται πρόβλημα των γονιών , των μαθητών και των εκπαιδευτικών και όχι πάντως του κράτους, το οποίο θα αποσύρεται από τις ευθύνες του. Αυτό γίνεται ακόμα περισσότερο κατανοητό από το υλικό που παρουσίασε του Υ.Π.Δ.Μ.Θ για την αυτοαξιολόγηση, όπου οι σύλλογοι γονέων και οι δήμοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για τη  χρηματοδότηση  των σχολείων.«Ο Δήμος ή η κοινότητα υποστηρίζει οικονομικά το σχολείο; Ο Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων ενισχύει οικονομικά το σχολείο;» Από πότε οι δήμοι και οι σύλλογοι γονέων είναι υπεύθυνοι για τη χρηματοδότηση των σχολείων;     (Από τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου για το Πολυνομοσχέδιο του Υ.Π.Δ.Μ.Θ,16-4-2010)                                   

Με το σχέδιο «Καλλικράτης» και τον ανάλογο  νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή δημιουργείται ένα τοπικό υπερκράτος το οποίο αναλαμβάνει μια σειρά λειτουργίες του σημερινού συγκεντρωτικού κράτους χωρίς βέβαια να του παρέχεται και η αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη. Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε ανελέητο φορομπηχτικό μηχανισμό ειδικά για τα λαϊκά τα οποία καλούνται να χρηματοδοτήσουν όλο και περισσότερες λειτουργίες του τοπικού κράτους.  Ταυτόχρονα το κεντρικό κράτος γίνεται επιτελείο της ανάπτυξης δηλ. σχεδιασμού και ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.  Το σχέδιο Καλλικράτης και ο νέος νόμος δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αντιδραστική αποκέντρωση της εκπαίδευσης, με το πέρασμα του συνόλου της λειτουργίας της στους δήμους , εναποθέτοντας το κόστος λειτουργίας της στους χορηγούς και στην άγρια φορολόγηση των γονιών.   

  Ενάντια σ΄ όλα αυτά παλεύουμε και διεκδικούμε :  
 

ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ (Δ.Ν.Τ /Ε.Ε/Ε.Κ.Τ) 

ΝΑ  ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δ.Ν.Τ / Ε.Ε /Ε.Κ.Τ  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  
 
• Καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Ενιαία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους χωρίς διαχωρισμούς σε νέους – παλιούς ασφαλισμένους.

• Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά. Να μην κατατεθεί στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη.

• Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή 55 χρονών ίση με τον καταληκτικό μισθό.

• Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, κατάργηση του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο. Να δοθούν τώρα πίσω όλα τα κλεμμένα.

• Πλήρη δωρεάν, ποιοτική ιατρoφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

• Άμεση μείωση των τιμών φαρμάκων και αναλώσιμων. Όχι στη λίστα φαρμάκων. Κάλυψη σε όλες ανεξαιρέτως τις διαγνωστικές εξετάσεις.

• Μόνη σχέση εργασίας η μόνιμη εργασία. Κανένας ωρομίσθιος ή ελαστικά εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

• 1400 ευρώ βασικός μισθός για όλους εργαζόμενους. 

Πρόγραμμα   δράσης για  τη νέα χρονιά  2010-2011

1. Ανοιχτή επιστολή προς γονείς.

2.Συνεχή συλλαλητήρια Σάββατα ή απογεύματα.

3.Συμμετοχή στις πανεργατικές πανδημοσιοϋπαλληλικές απεργίες.

4.Δεν κάνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες.

5.Δε συμμετέχουμε σε γιορτές ή άλλες εκδηλώσεις εκτός ωραρίου σχολείου.

6. Δε συμμετέχουμε σε σεμινάρια εκτός του τόπου του σχολείου μας αν δεν μας πληρωθούν όλα τα έξοδα μετακίνησης και αν ο χρόνος παραμονής μας ξεπερνάει το εργασιακό μας ωράριο.

7.Κάνουμε λευκή απεργία(δεν προχωράμε την ύλη, δεν κάνουμε μάθημα ούτε βάζουμε εργασίες αλλά ασχολούμαστε με ευχάριστες για το μαθητή δραστηριότητες όπως ζωγραφική, παιχνίδι, ελεύθερο διάβασμα βιβλίων).

8.Δε συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο για αυτοαξιολόγηση και «νέα σχολεία».

9.Δημιουργία και ενίσχυση των απεργιακών ταμείων (με μείωση συνδρομής προς ΔΟΕ ώστε να φτάνει στα 30 ευρώ και περιορισμό συνεδρίων-άστοχων ολομελειών προέδρων).

10.Συγκέντρωση χρημάτων για διαφημιστικά σποτ των διεκδικήσεών μας.

11.Συλλογή υπογραφών υποστήριξης του αγώνα μας.

Πόρος 2-Ιουνίου-2010

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα